Nyt site skal bidrage til at involvere patienter

Den nye hjemmeside PROMpartner.dk kan inspirere til, hvordan sundhedspersonale involverer patienter mere - og på en bedre måde. Patienternes eget syn på sagen, kan nemlig være afgørende for, hvad de synes om dén behandling, de får.

Allerede i dag er der mange sygehusafdelinger, der systematisk bruger metoden ”patientrapporterede oplysninger”. Og i fremtiden vil langt flere patienter blive spurgt før og efter deres behandling, så personalet bedst muligt imødekommer ønskerne fra hver enkelt patient.

Patienter der har prostatakræft, problemer med knæ og hofter og epilepsi er blandt dem, der allerede i dag i høj grad systematisk bliver spurgt.

For at inspirere personale, der i løbet af de næste år skal tilbyde flere patienter metoden med patientrapporterede oplysninger, går den nye hjemmeside PROMpartner.dk nu i luften. Partnerskabet er et fælles projekt mellem bl.a. regionerne og Kræftens Bekæmpelse.

Find information om metoder til patienters rapportering om eget helbred. Gå på opdagelse i projektets bibliotek, og find publikationer fra international forskning og links til danske initiativer til at få udbredt metoden. Projekterne har alle fokus på at udvikle og teste, hvordan de patientrapporterede oplysninger kan bruges fx ved et kræftforløb.

Få også et overblik over de mest anvendte og internationalt anerkendte spørgeskemaer til patienter. Eller se den foreløbige liste over danske IT-løsninger, der bruges til indsamling af data. Eller læs de seneste nyheder fra international forskning – på den nye hjemmeside eller direkte i din indbakke.

Tilmelding til nyhedsbrev

Se det nye site her

Følg os på Twitter

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Linea Ohm Søndergaard,
Konsulent
T 3529 8361
M 2115 2934
E lsr@regioner.dk
Linea Ohm Søndergaard
Kontakt

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder

Læs mere

Regionerne vil skræddersy din behandling med digitalisering

I dag er det undtagelsen, at du som patient får tilbudt en digital løsning som et led i din behandling. Danske Regioners nye digitaliseringsstrategi ”Sundhed for dig”, vil gøre det til reglen. Med videoløsninger, telemedicin og meget andet bringer sundhedsvæsenet forebyggelse og behandling hjem til dig og tilpasset dig.

Læs mere

Danskerne er klar til det digitale sundhedsvæsen

Under Corona-epidemien har regionerne og andre aktører på rekordtid sat nye digitale løsninger i søen for at hjælpe borgere, som ikke kunne mødes med sundhedsvæsenet på grund af smitterisikoen. Nye tal viser, at befolkningen med åbne arme tager imod de digitale muligheder, som regionerne vil videreudvikle og udbrede massivt i de kommende år.

Læs mere

Det digitale sprog i Danmark skal være dansk

Stat, regioner og kommuner lancerer i dag den digitale platform ’sprogteknologi.dk’, der skal give
let adgang til danske sprogressourcer og dermed understøtte udviklingen af kunstig intelligens på
dansk. Indsatsen skal bidrage til at sikre, at det digitale sprog i Danmark er dansk. Initiativet
er et samarbejde mellem staten, KL og Danske Regioner.

Læs mere

Behandlingsrådet har fundet sin formand og adresse

Formand for det kommende behandlingsråd bliver lægelig direktør på Odense Universitetshospital, Michael Dall. Samtidig bliver det Region Nordjylland, der skal huse rådets sekretariat. Det står klart efter dagens bestyrelsesmøde i Danske Regioner.

Læs mere