Nyt site skal bidrage til at involvere patienter

Den nye hjemmeside PROMpartner.dk kan inspirere til, hvordan sundhedspersonale involverer patienter mere - og på en bedre måde. Patienternes eget syn på sagen, kan nemlig være afgørende for, hvad de synes om dén behandling, de får.

Allerede i dag er der mange sygehusafdelinger, der systematisk bruger metoden ”patientrapporterede oplysninger”. Og i fremtiden vil langt flere patienter blive spurgt før og efter deres behandling, så personalet bedst muligt imødekommer ønskerne fra hver enkelt patient.

Patienter der har prostatakræft, problemer med knæ og hofter og epilepsi er blandt dem, der allerede i dag i høj grad systematisk bliver spurgt.

For at inspirere personale, der i løbet af de næste år skal tilbyde flere patienter metoden med patientrapporterede oplysninger, går den nye hjemmeside PROMpartner.dk nu i luften. Partnerskabet er et fælles projekt mellem bl.a. regionerne og Kræftens Bekæmpelse.

Find information om metoder til patienters rapportering om eget helbred. Gå på opdagelse i projektets bibliotek, og find publikationer fra international forskning og links til danske initiativer til at få udbredt metoden. Projekterne har alle fokus på at udvikle og teste, hvordan de patientrapporterede oplysninger kan bruges fx ved et kræftforløb.

Få også et overblik over de mest anvendte og internationalt anerkendte spørgeskemaer til patienter. Eller se den foreløbige liste over danske IT-løsninger, der bruges til indsamling af data. Eller læs de seneste nyheder fra international forskning – på den nye hjemmeside eller direkte i din indbakke.

Tilmelding til nyhedsbrev

Se det nye site her

Følg os på Twitter

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Linea Ohm Søndergaard,
Konsulent
T 3529 8361
M 2115 2934
E lsr@regioner.dk
Linea Ohm Søndergaard
Kontakt

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder

Læs mere

60.000 danskeres gener kan forbedre sundheden

Genetiske oplysninger kan afgøre liv eller død. Mange kræft- og hjertepatienter er blandt dem, der allerede i dag har gavn af, at deres gener undersøges af eksperter. På den måde får de hurtigt behandling, der virker. Behandling der kan udvides til langt flere grupper af patienter i fremtiden.

Læs mere

Udredningsretten overholdes for en større andel hjertepatienter

En stigende andel hjertepatienter bliver udredt inden for de 30 dage, som de har krav på. "Vi gør meget for at overholde udredningsretten, og det er noget, vi har fokus på både i sygehusledelserne, men også ude på de enkelte afdelinger", siger Ulla Astman, næstformand i Danske Regioner.

Læs mere

Det er bare typisk politikerne … eller er det?

Der findes mange fordomme om, hvad der egentlig kendetegner vores folkevalgte politikere. Men måske gemmer der sig faktisk noget mere og andet, end man lige tror, og måske er de slet ikke så forskellige fra alle andre. Find selv ud af det på Folkemødet, hvor ekspert i personlighedspsykologi, Asbjørn Sonne Nørgaard, graver sig ned i personlighederne bag de fem regionsrådsformænd.

Læs mere

Oplev fremtidens sundhedsvæsen - med bind for øjnene

Hvordan ser vores sundhedsvæsen ud i 2050? Danske Regioner og Dansk Design Center giver deltagerne på årets Folkemøde på Bornholm mulighed for at snuse, lytte og føle sig ind i fremtiden. Alt sammen med bind for øjnene.

Læs mere