Gå til indhold

Bedre behandling af allergi og hjertesygdom hos praktiserende speciallæger i intern medicin

Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger har indgået en aftale, der skal sikre allergipatienter bedre behandlingstilbud. Aftalen træder i kraft d. 1. oktober 2016.

Danske Regioner og Foreningens af Praktiserende Speciallæger (FAPS) har indgået en aftale vedrørende de praktiserende interne medicinere, som træder i kraft d. 1. oktober 2016. Det overordnede formål med aftalen er at sikre et mere ensartet behandlingstilbud til de borgere, der lider af allergi. Men også borgere, som lider af anfald af hjertebanken, vil blive sikret en mere effektiv og skånsom udredning .

Det skal ske igennem et øget samarbejde mellem de praktiserende interne medicinere og det øvrige sundhedsvæsen, så kapaciteten i speciallægepraksis udnyttes bedst muligt. Aftalen skal også sikre, at den seneste udvikling på området bliver brugt ved diagnosticeringen af borgere, der lider af hjertebanken.

- Det er et ønske fra både Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger at få et så ensartet tilbud som muligt til patienter i hele landet. Udredning og behandling af blandt andet allergi og uregelmæssig hjerterytme rykker tættere på borgerne, så de slipper for at skulle køre på tværs af landet efter tilbuddene, « siger næstformand i FAPS, Peter Tingsgaard.

Formanden for Danske Regioners Lønnings- og Takstnævn, Anders Kühnau er også tilfreds:

- Alle patienter skal have den bedste forudsætning for en god og hurtig behandling, og det mener vi, aftalen hjælper med«, siger Anders Kühnau. Den giver regionerne mulighed for at sænke ventetiden for patienterne, uden at overskride budgetrammen. Derfor er det også rigtig fint, at aftalen træder i kraft på samme tid, som kravet om udvidet udredningsret til alle patienter. Da det betyder, at vi nu kan få hjælp fra private til at kunne udrede patienter inden for 30 dage, såfremt det er fagligt muligt. I aftalen med FAPS har vi fokuseret på at styrke samarbejdet mellem speciallægepraksis og det øvrige sundhedsvæsen , for at styrke kvaliteten i behandlingen for patienterne« siger Anders Kühnau.

Aftalen giver også et konkret løft af kvaliteten i behandlingen for borgere med anfald af hjertebanken. En del borgere har hidtil fået indopereret et apparat, som måler hjertet under anfaldene, da de netop kan være symptom på alvorlig hjertesygdom.

En ny teknik muliggør nu, at man kan foretage hjertemålingen med et særligt kort, som man kan holde i hænderne. Dermed vil flere kunne undgå operationen og alligevel få en sikker hjerteundersøgelse.

kontakt

Hvis du vil vide mere

 

Lars Mørck Jarl, seniorkonsulent
Center for forhandling, aftaler og overenskomster
T:3529 8193
M:2619 2409
E:lmt@regioner.dk


Line Lund Hebbelstrup, kommunikationsrådgiver
Kommunikation
M:2042 5637
E:line@regioner.dk

relaterede nyheder

Læs mere

2024 bød på 4.244 flyvninger og 10-års jubilæum for akutlægehelikopterne

Årsrapporten for Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning 2024 viser et stabilt aktivitetsniveau for landets fire akutlægehelikoptere, en høj patienttilfredshed og et tilbageblik på de første 10 år med højtspecialiseret lægefaglig hjælp fra luften.  

Læs mere

Danske Regioner vil give bedre forhold til unge patienter  

Mange patienter er yngre, end vi tror. Næsten hver femte ung lider af kronisk eller alvorlig sygdom, og mange af dem besøger hyppigt hospitalerne. Danske Regioner opfordrer i et nyt udspil til, at hospitalerne i højere grad tager højde for de særlige behov og udfordringer, som unge har.

Læs mere

Ny aftale skal gøre det lettere at være digital borger i Danmark

Det skal være lettere for danskerne at få hjælp til det digitale fra deres pårørende via digitale fuldmagter, borgernes tillid til de offentlige digitale løsninger skal fastholdes, og digital suverænitet i den offentlige sektor skal fremmes. Det er blot nogle af formålene med den nye fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, som regeringen, KL og Danske Regioner præsenterer i dag.

Læs mere

Hospitaler skal have mere fokus på unge patienter

Mange unge lider af alvorlige eller kroniske fysiske eller psykiske sygdomme. Flere end man tror:  Næsten hver femte af de unge lever med en sygdom. Mange af dem har hyppigt kontakt med hospitaler, og behandlingen bør i højere grad indrettes på de unges præmisser.  

Læs mere