Gå til indhold

Danske Regioner tilfredse med, at EU gransker prisstigning på 4.000 procent

Voldsom prisstigning på medicin til nyfødte får EU’s konkurrencekommissær til at handle, og det glæder Danske Regioner.

Medicin, der hjælper for tidligt fødte med at trække vejret, er steget i pris med intet mindre end 4.000 procent. Et italiensk firma har nemlig haft held til at få markedsføringstilladelse til produktionen af koffeincitrat, der ikke er nyt og ganske simpelt at fremstille.

På sygehusapoteker blev koffeincitrat tidligere blandet hurtigt, billigt og simpelt. Prisen var 20 kroner for fem ampuller med 100 mg. dengang – i dag koster samme mængde 800 kroner.

Men en italiensk medicinalvirksomhed har fået Det Europæiske Lægemiddelagenturs ord for, at firmaet har markedsføringstilladelse på produktet, så sygehusene ikke længere selv må blande det. Firmaet har benyttet en regel, som ellers er tiltænkt medicinalvirksomheder, der forsker og udvikler nye produkter til små patientgrupper.


EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager siger til DR, at hun nu vil undersøge sagen. Hun vil undersøge, om EU kan skride ind, fordi det kan tænkes, at det italienske firma misbruger en dominerende stilling på markedet. Og dén melding glæder formand for Danske Regioner, Bent Hansen:

- En prisstigning på 4.000 procent er helt hen i vejret: Vores sundhedsvæsen er under et stort økonomisk pres netop nu, og vi skal naturligvis bruge skatteborgernes penge bedst muligt. Derfor ser jeg frem til en afgørelse fra EU-Kommissionen, lyder det fra Bent Hansen.

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Bent Hansen,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand Socialdemokratiet Region Midtjylland
T 78 41 00 10
M 40 31 37 07
E bent.hansen@rr.rm.dk
Kontakt

Hvis du vil vide mere