Danske Regioner holder generalforsamling 6. april

Hvordan indretter vi fremtidens sundhedsvæsen mere på borgernes og patienternes præmisser?

Torsdag den 6. april vil omkring 400 regionsrådspolitikere, statsministeren, ministre, folketingsmedlemmer, repræsentanter fra sundheds- og patientorganisationer og mange flere fylde Centralværkstedet i Aarhus til Danske Regioners årlige generalforsamling.

Deltagerne vil blandt andet diskutere fremtidens sundhedsvæsen: Hvordan tager vi bedre hånd om patienterne før, under og efter en indlæggelse? Hvordan forebygger vi, at raske borgere udvikler sig til patienter? Og hvordan sørger vi for et fortsat effektivt sundhedsvæsen, uden at personalet skal løbe stærkere og stærkere? Ventelisterne er barberet ned, og flere patienter end nogensinde behandles, så hvordan skaber vi et sundhedsvæsen, hvor kvaliteten i højere grad sætter retningen? Der vil samtidig blive gjort status over regionernes 10 forgangne år.

I løbet af dagen vil der blive offentliggjort en række udspil inden for både sundhed og regional udvikling.

kontakt

Hvis du vil vide mere

Katrine Tang, sekretariatetschef og vicedirektør
Ledelsessekretariat
T: 3529 8438
M: 2917 0928
E: kta@regioner.dk

Jon Bøge Gehlert, presserådgiver
Kommunikation
M: 2115 2910
E: jbg@regioner.dk

generalforsamling 2017

Udspil, taler og video og fotos fra GF17

Få overblik over begivenhederne på Danske Regioners generalforsamling d. 6. april i Aarhus.

regioner.dk/gf17 finder du alle de udspil og rapporter, der blev lanceret i forbindelse med generalforsamlingen, og du kan se taler og debatter på video.

relaterede nyheder

Læs mere

Blåt stempel til kvaliteten hos de praktiserende speciallæger

Alle landets 1000 praktiserende speciallæger har nu fået det blå stempel af Den Danske Kvalitetsmodel efter en grundig akkreditering. Dermed står speciallægerne godt rustet til at behandle flere patienter i det nære sundhedsvæsen de kommende år, fastslår Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger.

Læs mere

60.000 danskeres gener kan forbedre sundheden

Genetiske oplysninger kan afgøre liv eller død. Mange kræft- og hjertepatienter er blandt dem, der allerede i dag har gavn af, at deres gener undersøges af eksperter. På den måde får de hurtigt behandling, der virker. Behandling der kan udvides til langt flere grupper af patienter i fremtiden.

Læs mere

Udredningsretten overholdes for en større andel hjertepatienter

En stigende andel hjertepatienter bliver udredt inden for de 30 dage, som de har krav på. "Vi gør meget for at overholde udredningsretten, og det er noget, vi har fokus på både i sygehusledelserne, men også ude på de enkelte afdelinger", siger Ulla Astman, næstformand i Danske Regioner.

Læs mere

Det er bare typisk politikerne … eller er det?

Der findes mange fordomme om, hvad der egentlig kendetegner vores folkevalgte politikere. Men måske gemmer der sig faktisk noget mere og andet, end man lige tror, og måske er de slet ikke så forskellige fra alle andre. Find selv ud af det på Folkemødet, hvor ekspert i personlighedspsykologi, Asbjørn Sonne Nørgaard, graver sig ned i personlighederne bag de fem regionsrådsformænd.

Læs mere