Gå til indhold

Danske Regioner holder generalforsamling 6. april

Hvordan indretter vi fremtidens sundhedsvæsen mere på borgernes og patienternes præmisser?

Torsdag den 6. april vil omkring 400 regionsrådspolitikere, statsministeren, ministre, folketingsmedlemmer, repræsentanter fra sundheds- og patientorganisationer og mange flere fylde Centralværkstedet i Aarhus til Danske Regioners årlige generalforsamling.

Deltagerne vil blandt andet diskutere fremtidens sundhedsvæsen: Hvordan tager vi bedre hånd om patienterne før, under og efter en indlæggelse? Hvordan forebygger vi, at raske borgere udvikler sig til patienter? Og hvordan sørger vi for et fortsat effektivt sundhedsvæsen, uden at personalet skal løbe stærkere og stærkere? Ventelisterne er barberet ned, og flere patienter end nogensinde behandles, så hvordan skaber vi et sundhedsvæsen, hvor kvaliteten i højere grad sætter retningen? Der vil samtidig blive gjort status over regionernes 10 forgangne år.

I løbet af dagen vil der blive offentliggjort en række udspil inden for både sundhed og regional udvikling.

kontakt

Hvis du vil vide mere

Katrine Tang, sekretariatetschef og vicedirektør
Ledelsessekretariat
T: 3529 8438
M: 2917 0928
E: kta@regioner.dk

Jon Bøge Gehlert, presserådgiver
Kommunikation
M: 2115 2910
E: jbg@regioner.dk

generalforsamling 2017

Udspil, taler og video og fotos fra GF17

Få overblik over begivenhederne på Danske Regioners generalforsamling d. 6. april i Aarhus.

regioner.dk/gf17 finder du alle de udspil og rapporter, der blev lanceret i forbindelse med generalforsamlingen, og du kan se taler og debatter på video.

relaterede nyheder

Læs mere

Norden skal gøre Europas emballage grønnere

Miljøhensyn og konkurrence går hånd i hånd i de nordiske indkøbskriterier på hospitalsområdet udviklet af de fem danske regioner. Kriterierne kan effektivt begrænse emballagemængderne fra Europas hospitaler – ikke mindst plastik, skriver Anders Kühnau og Bertel Haarder i AvisenDanmark.

Læs mere

Debatindlæg: Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet: Flere fuldtidsstillinger kan fremtidssikre sundhedsvæsnet

Flere på fuldtid er et af de greb, som bliver præsenteret i regeringens nyeste reformudspil ”Danmark kan mere III”. Udspillet har fokus på at få flere fra deltid til fuldtid i kommunerne, men det er man allerede i gang med i regionerne. Lokal dialog og kreativitet er vejen til at få mange flere deltidsansatte i regionerne op på fuld tid, skriver Heino Knudsen og Mona Striib.

Læs mere

Regionerne prioriterer og skaber sammenhæng i sundhedsvæsenet

Ofte bidrager sundhedsdebatten til nye indsigter og nøgterne bud på løsninger. Det kan dog efterhånden mærkes at valgkampen lurer under overfladen. Senest i Altinget hvor folketingskandidat for moderaterne Monika Rubin genbesøger en række påstande om regionernes arbejde og rolle i det danske sundhedsvæsen, skriver Danske Regioners formand for sundhedsudvalget, Karin Friis Bach i debatindlæg.

Læs mere

Regionernes udgifter til sygeplejerskevikarer ligger stabilt

Ny delrapport om eksternt vikararbejde for sygeplejersker viser, at udgifterne har ligget stabilt fra 2017-2021. Samt at det kun var en relativ beskeden andel af sygeplejerskerne, der både var ansat på et hospital og i et eksternt vikarbureau. Hospitalerne arbejder hårdt for at begrænse brugen af eksterne vikarer yderligere, fastslår formanden for Danske Regioners løn- og praksisudvalg, Heino Knudsen.

Læs mere