Patienterne føler sig godt behandlet hos de praktiserende speciallæger

98 procent af patienterne hos de praktiserende speciallæger er tilfredse med behandlingen og vil anbefale den speciallæge, de har besøgt, til andre. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse, som Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger (FAPS) har gennemført.

Formanden for de praktiserende speciallæger, Kirsten Ilkjær, er glad for resultatet, der er på niveau med en lignende undersøgelse fra 2013:

- Hvert år behandles over to mio. danskere hos de praktiserende speciallæger, og vi er rigtig glade for, at så mange er tilfredse og vil anbefale lægerne til andre. Jeg ser den høje tilfredshed som anerkendelse af vores fælles indsats med regionerne om at udvikle kvalitet og service i speciallægepraksis. Det er et vigtigt budskab i en tid, hvor der er enighed om at styrke det nære sundhedsvæsen, siger Kirsten Ilkjær.

Høj tilfredshed på stort set alle områder

Formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN), Anders Kühnau, er glad for, at der fortsat er høj tilfredshed og tillid til speciallægerne fra patienterne:

- Det er en bekræftelse af, at vi har et vedvarende solidt og velfungerende samarbejde med de praktiserende speciallæger. Det høje fokus, som speciallægerne og deres personale har på service og kvalitet er en væsentlig forudsætning for det gode resultat. Det er derfor også noget, som forpligter og som vi vedvarende skal have fokus på og blive ved med at udvikle, så vi kan bibeholde eller løfte niveauet endnu mere. 

Undersøgelsen belyser forskellige elementer af besøget hos en speciallæge. Resultaterne viser høj tilfredshed på stort set alle områder. Over 90 pct. af patienterne oplever, at lægen lytter og er god til at undersøge dem, og at de får den rette behandling.

Oplevelsen kan stadig forbedres

Men der er også nogle områder, hvor speciallægerne kan bruge undersøgelsen til at blive bedre. For eksempel efterlyser patienterne bedre information om fordele og ulemper ved en behandling og klare aftaler om modtagelse af prøvesvar m.m. Kirsten Ilkjær er sikker på, at det er områder, der vil være i fokus på klinikkerne:

- Alle praktiserende speciallæger har fået en rapport med vurdering af oplevelserne fra patienterne i egen klinik, og de vil bruge resultaterne til at gøre oplevelsen for patienterne endnu bedre.

I perioden 13. marts til 31. marts 2017 fik alle patienter tilbudt at deltage i undersøgelsen. Dem der ønskede at deltage fik tilsendt et elektronisk spørgeskema. I alt 58.416 patienter fordelt på 873 speciallægepraksis har deltaget i undersøgelsen. Undersøgelsens svarprocent er på 60.

Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Anders Kühnau,
Fmd. for Løn- og Praksisudvalget, fmd. for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN), fmd. for Region Midtjylland
T 23 60 27 68
M 23 60 27 68
E kuhnau@rr.rm.dk
foto-anders-kuhnau4.png
Relaterede nyheder

Læs mere

Patienters tilfredshed med helikopterhjælp er helt i top

Ny undersøgelse af tilfredsheden blandt de patienter, der får hjælp med akutlægehelikopter, viser, at de er yderst tilfredse og føler sig trygge i hænderne på helikoptermandskabet.

Læs mere

Sammen gør vi Danmark til førende HealthTech nation

Forestil dig, at du ved at sluge en robot i tabletform på størrelse med en Kodimagnyl, kan behandles for din sukkersyge ved et snuptag - helt uden brug af nåle. Dine helbredstjek klarer du hurtigt med en sundhedsbot på din telefon. Science fiction? Nej, for sundhedsteknologiske løsninger som disse kan blive til virkelighed om få år, hvis sundhedsvæsen, industri og forskning og andre gode kræfter lægger sig i selen – sammen.

Læs mere

Blåt stempel til kvaliteten hos de praktiserende speciallæger

Alle landets 1000 praktiserende speciallæger har nu fået det blå stempel af Den Danske Kvalitetsmodel efter en grundig akkreditering. Dermed står speciallægerne godt rustet til at behandle flere patienter i det nære sundhedsvæsen de kommende år, fastslår Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger.

Læs mere

60.000 danskeres gener kan forbedre sundheden

Genetiske oplysninger kan afgøre liv eller død. Mange kræft- og hjertepatienter er blandt dem, der allerede i dag har gavn af, at deres gener undersøges af eksperter. På den måde får de hurtigt behandling, der virker. Behandling der kan udvides til langt flere grupper af patienter i fremtiden.

Læs mere