Gå til indhold

7 ud af 10 mødre: Ok med forskelligt antal konsultationer til gravide

Antallet af konsultationer bør i højere grad afstemmes efter den gravides behov, mener et stort flertal blandt kvinder, der har født i løbet af de sidste to år. 71 % synes, at mere variation i antallet af konsultationer er på sin plads. Det viser en måling, som Epinion har lavet for Danske Regioner.

-Resultatet vidner om, at der i højere grad kan være behov for at målrette tilbuddene til de gravide. De har forskellige behov, og det bør afspejles i de tilbud, de får. Sådan lyder reaktionen på Epinion-målingen fra formanden for sundhedsudvalget i Danske Regioner, Ulla Astman.

 

-Det kan fx være, at en kvinde med en ukompliceret graviditet ikke skal have lige så mange faste konsultationer, som en kvinde med en kompliceret graviditet. Men alle skal naturligvis fortsat kunne henvende sig, hvis de er utrygge under graviditeten, understreger hun.

13 besøg i løbet af en graviditet

I dag får kvinder med en ukompliceret graviditet typisk tilbud om 13 konsultationer – hos deres egen læge, hos en jordemoder eller i forbindelse med ultralyds-undersøgelser.

-Med et stigende fødselstal – og flere gravide med sygdom, psykiske lidelser eller sociale problemer - bliver vi udfordret i sundhedsvæsenet. Alle gravide skal fortsat have en tryg fødsel, men vi har hverken personale eller økonomi til at udvide på baggrund af Sundhedsstyrelsens nuværende anbefalinger for svangreomsorgen, lyder det fra sundhedsudvalgsformanden i Danske Regioner.

Nye anbefalinger på vej

-Vi skal bruge ressourcerne, så alle gravide mener, at de er i trygge hænder uden at blive overbehandlet, siger Ulla Astman.

Meldingen kommer i håb om, at øget differentiering kommer med i arbejdet i forbindelse med et nyt sæt anbefalinger for svangreomsorgen, som Sundhedsstyrelsen går i gang med efter sommerferien.

I øvrigt viser målingen fra Epinion, at hele 92 procent af de fødende følte sig trygge, da de fødte.

-Dén store grad af tilfredshed vil vi bestræbe os på varer ved, siger sundhedsudvalgsformand Ulla Astman.

Hun vil på Folkemødet på Bornholm fredag eftermiddag deltage i en debat om fødsler i Danske Regioners telt.


Læs mere:
Epinions måling for Danske Regioner

 

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Ann Vilhelmsen, konsulent
Center for Sundhed og Sociale indsatser

T:3529 8324
M:4020 2709
E:avi@regioner.dk

Torsten Ellermann Eriksen, presserådgiver
Kommunikation

M:40202057
E:tee@regioner.dk

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Ulla Astman,
Formand for sundhedsudvalget, Danske Regioner
T 3023 6454
M 3023 6454
E ullaa@rn.dk
Læs mere

Relaterede nyheder