Del din patientoplevelse og vær med til at forbedre hospitalerne

Flere end 300.000 patienter og pårørende får mulighed for at dele deres patientoplevelse i en omfattende spørgeskemaundersøgelse, der skal forbedre kvaliteten på landets somatiske og psykiatriske hospitaler.

"Er du tilfreds med den behandling, du modtog for din sygdom?," "skete der fejl i forbindelse med din indlæggelse?," og "spørger personalet ind til dine egne erfaringer med din sygdom?"

Sådan lyder nogle af spørgsmålene fra Den landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser 2017 (LUP), som omkring 320.000 patienter og pårørende over hele landet modtager i løbet af efteråret. Hvis du har besøgt eller kommer til at besøge et somatisk eller psykiatrisk hospital fra august til begyndelsen af november 2017, får du måske muligheden for at dele din patientoplevelse.

For at forbedre kvaliteten på hospitalerne er der brug for indsigt i, hvad patienter og pårørende synes, der fungerer godt, og hvad patienterne mener, der kunne forbedres. Patienternes erfaringer er værdifuld information for afdelingens ledelse og medarbejdere og kan gavne kommende patienter.

Bredt udsnit af patienter spørges

Spørgeskemaet sendes ud til somatiske patienter med digital eller almindelig post fra den 6. september til december 2017. I psykiatrien udleveres spørgeskemaerne af personalet.

Danmarks fem regioner står bag undersøgelsen, der omfatter seks patienttyper fra hele landet:

  • Planlagt indlagte patienter på akutmodtagelser og sengeafdelinger.
  • Akut indlagte patienter på akutmodtagelser og sengeafdelinger.
  • Ambulante patienter i ambulatorier.
  • Akut ambulante patienter på akutmodtagelser og mindre skadestuer/akutklinikker.
  • Fødende kvinder.
  • Psykiatrien: Patienter på sengeafsnit og ambulatorier inden for børn/unge- og voksenpsykiatri. Omkring 21.000 patienter fra psykiatrien forventes at deltage.

Spørgeskemaerne er tilpasset de forskellige patienttyper, så spørgsmålene giver mening for de enkelte patienter, der er med i undersøgelsen.

 

Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Line Holm Jensen, specialkonsulent
Kompetencecenter for Patientoplevelser
Region Hovedstaden
M: 38 64 99 49
E: line.holm.jensen@regionh.dk

Jon Bøge Gehlert, presserådgiver
Danske Regioner, Kommunikation
M: 21 15 29 10
E: jbg@regioner.dk

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Ulla Astman,
1. næstformand, regionsrådsformand
T 96 35 11 00
M 30 23 64 54
E ullaa@rn.dk
Ulla Astman ny
Relaterede nyheder

Læs mere

Flere patienter kan få regionalt betalt hjælp på privathospitaler

Patienter med hjernerystelser, forstadier til hudkræft eller forstørret prostata kan se frem til hurtigere hjælp og bedre forløb. Regioner betaler for flere patientforløb hos private for at undgå lang ventetid.

Læs mere

Blåt stempel til kvaliteten hos de praktiserende speciallæger

Alle landets 1000 praktiserende speciallæger har nu fået det blå stempel af Den Danske Kvalitetsmodel efter en grundig akkreditering. Dermed står speciallægerne godt rustet til at behandle flere patienter i det nære sundhedsvæsen de kommende år, fastslår Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger.

Læs mere

Tjek din egen – eller din mors journal – på ny app

Nu kan danskerne nemt og sikkert tjekke deres prøvesvar og journal på den nye app MinSundhed, som Danske Regioner står bag. Med app'en er oplysninger på tværs af sundhedsvæsenet lige ved hånden. Hvis pårørende giver tilladelse, kan man også se deres sundhedsdata. App'en får løbende nye funktioner. Alle inviteres til at bidrage med gode idéer på appens Ønskeknap.

Læs mere

Kloge valg skal præge patientbehandlingen

Danske Regioner har besluttet at støtte et initiativ fra de Lægevidenskabelige Selskaber og Danske Patienter, der vil rydde op i paletten af opgaver i sundhedsvæsenet. Målet er at reducere antallet af procedurer, tests og behandlinger, der ikke længere giver mening. ”Vi vil skåne patienter for overflødig behandling og lette en del af trykket på sundhedsvæsenet”, siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Læs mere