I sager om fejlbehandling, fik patienter tidligere udbetalt erstatninger, før sagen var endelig afsluttet. De risikerede derfor at skulle betale penge tilbage, hvis fx regionen ankede en erstatningssag, og den blev omstødt. Hvis patienten var begyndt at bruge af pengene, var sagen selvfølgelig ekstra uheldig.
-Situationen var uholdbar. Danske Regioner er derfor meget tilfreds med, at reglerne nu bliver ændret. Patienter skal heldigvis ikke længere komme til at stå i uheldige situationer, hvor de er begyndt at bruge pengene fra erstatninger og har svært ved at betale tilbage. Sådan reagerer formanden for Danske Regioners sundhedsudvalg, Ulla Astman, efter at et flertal i Folketinget nu lægger op til at ændre loven for, hvornår erstatninger bliver udbetalt.
Patienter kom tidligere i økonomisk uføre, hvis de ikke havde sat sig ind i betingelserne ved udbetaling af erstatninger i en sag om fejlbehanling. Pengene blev udbetalt før ankefristen for regionen var udløbet. Og hvis regionen fik ret i, at der alligevel ikke var tale om fejlbehandling, skulle patienten som nævnt betale pengene tilbage.
-Selv om det kun sjældent er sket, at regioner har anket og fået omstødt erstatninger, er det godt, at patienterne ikke længere risikerer at komme i klemme. Samtidig er det positivt, at der er fortsat er mulighed for, at begge parter kan anke afgørelser, siger Ulla Astman.
-Vi fulgte reglerne som de var tidligere, og vi ser frem til at følge reglerne, som de bliver nu. Og det er en klar fordel, at der nu bliver mindre usikkerhed for patienterne. Så vi ser frem til, at borgerne i højere grad nu bliver tilgodeset, siger Ulla Astman.