Gå til indhold

OK18: Mange ansøgninger om at sygeplejersker undtages fra lockout

Danske Regioner har modtaget mange ansøgninger om at undtage sygeplejersker fra lockout. Grundlæggende ser Danske Regioner positivt på ansøgningerne. For jo mere af det sundhedsfaglige personale, der kan arbejde, jo mindre berøres berøres patienterne af konflikten. Og det er afgørende, slår Anders Kühnau fast.

"Meget tyder nu på, at vi på mange områder fortsat kan give patienterne behandling og undtage store dele af de varslede områder fra konflikt. Det er en god udvikling for os alle – og særligt for de patienter, der ser ud til ikke at blive berørt af en eventuel konflikt," siger Anders Kühnau, der er chefforhandler for Danske Regioner og formand for RLTN.

Den oprindelige lockout blev varslet, da hele sygehuse blev lammet på grund af strejkevarslerne. Men de nødberedskaber, som nu er forhandlet på plads ændrer på billedet.

Nødberedskaberne betyder nemlig, at en del afdelinger alligevel kan fungere på trods af strejkevarslinger, og derfor er der ingen grund til at lockoute. Det er begrundelsen for mere end halvdelen af undtagelserne.

Desuden handler en del af undtagelserne om, at sikre personale, der udfører livsvigtige funktioner eller er i specialiserede funktioner, blandt andet udredning eller behandling af kræft, kan udføre deres arbejde. Det gælder i ca. 28 procent af undtagelserne.

For det tredje er der for lidt mindre end en femtedel af tilfældene tale om, at der ikke kan stilles et nødberedskab på afdelingen. Det dækker over, at der på afdelingen er ledige stillinger, sygeplejersker, der ikke er medlem af den fagforening, der har indgået overenskomst og lignende.

Læs mere

kontakt

Hvis du vil vide mere

relaterede nyheder

Læs mere

Ældreministeren ser til udlandet for at tage hånd om rekrutteringsudfordring i ældreplejen 

Allerede om 10 år risikerer Danmark at mangle omkring 15.000 social- og sundhedsassistenter og -hjælpere. Ældreministeren sætter nu gang i at udvikle en modtagelsespakke med kommuner og regioner.

Læs mere

Ny aftale med kiropraktorerne gør, at borgere kan udredes tættere på deres hjem

Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) og Dansk Kiropraktor Forening har indgået en ny tre-årig aftale. Den betyder, at kiropraktorerne får bedre muligheder for at understøtte de praktiserende læger og det øvrige sundhedsvæsen. Og så skal der dannes kvalitetsklynger på kiropraktorområdet, hvor kiropraktorerne skal arbejde med kvalitetsudvikling.

Læs mere

Ny aftale frigør tid og giver patienterne nemmere adgang til øjenlægen

Børn kommer mere i fokus hos de praktiserende øjenlæger og klinikpersonale kan i højere grad hjælpe med at frigøre tid for speciallægen. Det er to konkrete resultater af en ny aftale mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Foreningen af Praktiserende Speciallæger.

Læs mere

Danske Regioner og DSR: Sygeplejerskeuddannelsen skal forbedres, ikke forkortes

Regeringen har gennem længere tid varslet en reform af professionsbacheloruddannelserne og dermed også uddannelsen af fremtidens sygeplejersker. For at sikre den bedste patientbehandling i  fremtiden har vi brug for en attraktiv uddannelse, som de uddannelsessøgende vil vælge.

Læs mere