Regionernes vækstindsats virker: Mere end 13.000 nye job

Regionernes erhvervsfremme har hjulpet danske virksomheder med at skabe 13.200 nye arbejdspladser og en meromsætning på 22 milliarder kroner. Vigtigt med plads til de stærke regionale partnerskaber i fremtidens erhvervsfremme, mener Danske Regioner.

Når danske virksomheder får adgang til kvalificeret arbejdskraft med de rette kompetencer, bliver parret med forskere fra universitetet eller rådgives om brugen af robotteknologi – ja, så sætter det skub i forretningen.

Det viser en ny effektmåling fra Danmarks Statistik og Erhvervsstyrelsen. Her står det klart, at regionernes indsats for erhvervsfremme virker. Fra 2007 til 2013 har de regionale vækstfora hjulpet danske virksomheder med at skabe 13.200 nye arbejdspladser og 22 milliarder kroner i meromsætning sammenlignet med virksomheder, der ikke har deltaget i regionernes indsats. Danske Regioners formand, Stephanie Lose, glæder sig over de gode tal.

- Det er meget positivt at se de effekter, som regionernes erhvervsfremmeindsats har haft. Tusindvis af danske virksomheder har deltaget i indsatsen, og det mærker de nu på bundlinjen. Samtidig gavner det hele samfundet, når der bliver skabt 13.000 nye jobs. Det viser, at regionale partnerskaber er vejen frem, siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

De regionale vækstfora er stærke regionale partnerskaber mellem erhvervsliv, medarbejdere, uddannelsesinstitutioner, kommuner og region. Målet skal give virksomhederne de bedste vilkår og fremme væksten i alle dele af Danmark.

15.347 private virksomheder fra hele Danmark har deltaget i programmer fra de regionale vækstfora. Det kan f.eks. være indsatser, der skaber samarbejde mellem virksomheder og vidensinstitutioner for at fremme produktudvikling. Det kan også være hjælp til at udvikle en bedre forretningsmodel, eller hjælp til at sikre kvalificeret arbejdskraft: kompetenceudvikling af medarbejdere, indsatser for flere faglærte, rekruttering af nyuddannede og tiltrækning af talenter. Desuden arbejder de regionale vækstfora med at udvikle stærke turismedestinationer og at sikre nutiden og fremtidens styrkepositioner.

Mere målretning og klar arbejdsdeling

På trods af den positive udvikling er danske virksomheder stadig i skarp konkurrence med internationale konkurrenter. Det er derfor vigtigt, at erhvervsfremmeindsatsen fortsat bliver styrket, mener Stephanie Lose.

- Vi skal være endnu skarpere på de indsatser, der kan understøtte virksomhederne – og som tager afsæt i at skabe stærke vækstvilkår over hele landet. Regionerne bakker op om regeringens ambition om at forenkle erhvervsfremmeindsatsen, men anbefaler kraftigt, at der skabes plads til stærke, regionale partnerskaber og udvikling af de danske styrkepositioner, så vi også har noget at leve af om 10 år, siger Stephanie Lose.

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Stephanie Lose,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand
T -
M 25 33 09 82
E formanden@regioner.dk
Stephanie Lose (1)
Relaterede nyheder

Læs mere

Naboer til grusgrave skal kunne få erstatning

Er du nabo til en grusgrav, skal du kunne få kompensation, hvis dit hus falder i værdi - uanset om du vil sælge eller ej. Sådan lyder opfordringen fra Danske Regioner til miljøminister Lea Wermelin. "Det er på tide, at naboer til grusgrave får samme vilkår som naboer til vindmøller og solceller", siger miljøudvalgsformand i Danske Regioner, Heino Knudsen.

Læs mere

De unge skal godt ind i voksenlivet

Sammen kan vi gøre en stor forskel for unge i hele Danmark, skriver Stephanie Lose i debatindlæg, hvor hun byder Pernille Rosenkrantz-Theil velkommen som ny børne- og undervisningsminister.

Læs mere

Regioner og gymnasier er enige: Unge skal have lokalt uddannelsestilbud

Danske Regioner og Danske Gymnasier præsenterer en række fælles forslag, som skal sikre, at unge i hele Danmark fortsat har et godt og balanceret gymnasialt tilbud tæt på dem selv. "Hvis ikke vi er opmærksomme og griber ind, kan der blive alt for langt til uddannelsen for unge", siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Læs mere

Gamle skinner kan afspore det lokale tog

Ny opgørelse viser, at mere end 80 procent af lokalbanernes skinner nærmer sig sidste salgsdato. Nogle steder må man endda pille sæder ud af togene, da skinnerne er så gamle, at der ellers ikke kan køres med den fornødne fart. – Det er helt afgørende, at regeringen vil være med til at investere i den kollektive trafik, siger næstformand i Danske Regioner, Ulla Astman.

Læs mere