Dansk sundhed er i top, og patienterne er tilfredse

Flere kræftpatienter får behandling og overlever. Færre patienter dør af hjertesygdom. Og patienterne er gennemgående tilfredse med deres behandling.

Af sundhedsudvalgsformand Karin Fris Bach, Danske Regioner. Bragt i Berlingske d. 14/12 2018

Det er den skinbarlige sandhed efter godt et årti, hvor regionerne har stået for hospitalsdriften. Ikke desto mindre er der politikere på Christiansborg, der har en helt anden opfattelse af regionerne og danskernes sundhed. Som folkevalgt regionalpolitiker vil jeg derfor gerne rette op på flere misforståelser, nu hvor statsministeren har bebudet en stor sundhedsreform, der kan kaste mange gode års arbejde over bord.


Ingen er 100 procent fejlfrie, og man kan altid finde historier, hvor ting ikke er gået, som de burde. Men faktum er at næsten halvdelen af alle danskere hvert år får hjælp på et hospital, og det store flertal af patienterne er faktisk positivt indstillet: Den seneste landsdækkende undersøgelse viser, at 7 ud af 10 patienter på akutmodtagelserne er tilfredse. I voksenpsykiatrien synes 83 procent af de ambulante patienter, at de har fået en god behandling. Og sådan kunne jeg blive ved med at remse gode resultater op: Ventetiden til planlagte operationer er i dag 30 procent kortere end i 2007. Og en dansker, der har behov for en ny hofte eller et nyt knæ, venter på det i kortere tid end både en brite, en nordmand og en finne.


Så lad venligst være med at tude os ørerne fulde med usaglig kritik. Vælgerne har peget på os for at løfte sundhedstilstanden: Det er sket, og vi og vores personale knokler hver dag hårdt for et endnu bedre regionalt sundhedsvæsen.

 

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Karin Friis Bach,
Formand for Sundhedsudvalget, regionsrådsmedlem
T
M 21 70 50 49
E karin.friis.bach@regionh.dk
Karin-Friis-Bach
Relaterede nyheder

Læs mere

Regionerne vil skræddersy din behandling med digitalisering

I dag er det undtagelsen, at du som patient får tilbudt en digital løsning som et led i din behandling. Danske Regioners nye digitaliseringsstrategi ”Sundhed for dig”, vil gøre det til reglen. Med videoløsninger, telemedicin og meget andet bringer sundhedsvæsenet forebyggelse og behandling hjem til dig og tilpasset dig.

Læs mere

Danskerne er klar til det digitale sundhedsvæsen

Under Corona-epidemien har regionerne og andre aktører på rekordtid sat nye digitale løsninger i søen for at hjælpe borgere, som ikke kunne mødes med sundhedsvæsenet på grund af smitterisikoen. Nye tal viser, at befolkningen med åbne arme tager imod de digitale muligheder, som regionerne vil videreudvikle og udbrede massivt i de kommende år.

Læs mere

Det digitale sprog i Danmark skal være dansk

Stat, regioner og kommuner lancerer i dag den digitale platform ’sprogteknologi.dk’, der skal give
let adgang til danske sprogressourcer og dermed understøtte udviklingen af kunstig intelligens på
dansk. Indsatsen skal bidrage til at sikre, at det digitale sprog i Danmark er dansk. Initiativet
er et samarbejde mellem staten, KL og Danske Regioner.

Læs mere

Behandlingsrådet har fundet sin formand og adresse

Formand for det kommende behandlingsråd bliver lægelig direktør på Odense Universitetshospital, Michael Dall. Samtidig bliver det Region Nordjylland, der skal huse rådets sekretariat. Det står klart efter dagens bestyrelsesmøde i Danske Regioner.

Læs mere