Dansk sundhed er i top, og patienterne er tilfredse

Flere kræftpatienter får behandling og overlever. Færre patienter dør af hjertesygdom. Og patienterne er gennemgående tilfredse med deres behandling.

Af sundhedsudvalgsformand Karin Fris Bach, Danske Regioner. Bragt i Berlingske d. 14/12 2018

Det er den skinbarlige sandhed efter godt et årti, hvor regionerne har stået for hospitalsdriften. Ikke desto mindre er der politikere på Christiansborg, der har en helt anden opfattelse af regionerne og danskernes sundhed. Som folkevalgt regionalpolitiker vil jeg derfor gerne rette op på flere misforståelser, nu hvor statsministeren har bebudet en stor sundhedsreform, der kan kaste mange gode års arbejde over bord.


Ingen er 100 procent fejlfrie, og man kan altid finde historier, hvor ting ikke er gået, som de burde. Men faktum er at næsten halvdelen af alle danskere hvert år får hjælp på et hospital, og det store flertal af patienterne er faktisk positivt indstillet: Den seneste landsdækkende undersøgelse viser, at 7 ud af 10 patienter på akutmodtagelserne er tilfredse. I voksenpsykiatrien synes 83 procent af de ambulante patienter, at de har fået en god behandling. Og sådan kunne jeg blive ved med at remse gode resultater op: Ventetiden til planlagte operationer er i dag 30 procent kortere end i 2007. Og en dansker, der har behov for en ny hofte eller et nyt knæ, venter på det i kortere tid end både en brite, en nordmand og en finne.


Så lad venligst være med at tude os ørerne fulde med usaglig kritik. Vælgerne har peget på os for at løfte sundhedstilstanden: Det er sket, og vi og vores personale knokler hver dag hårdt for et endnu bedre regionalt sundhedsvæsen.

 

Kontakt

Hvis du vil vide mere

kontakt

Hvis du vil vide mere

Karin Friis Bach,
Formand for Sundhedsudvalget, regionsrådsmedlem
T -
M 21 70 50 49
E karin.friis.bach@regionh.dk
Karin-Friis-Bach
Relaterede nyheder

Læs mere

60.000 danskeres gener kan forbedre sundheden

Genetiske oplysninger kan afgøre liv eller død. Mange kræft- og hjertepatienter er blandt dem, der allerede i dag har gavn af, at deres gener undersøges af eksperter. På den måde får de hurtigt behandling, der virker. Behandling der kan udvides til langt flere grupper af patienter i fremtiden.

Læs mere

Udredningsretten overholdes for en større andel hjertepatienter

En stigende andel hjertepatienter bliver udredt inden for de 30 dage, som de har krav på. "Vi gør meget for at overholde udredningsretten, og det er noget, vi har fokus på både i sygehusledelserne, men også ude på de enkelte afdelinger", siger Ulla Astman, næstformand i Danske Regioner.

Læs mere

Det er bare typisk politikerne … eller er det?

Der findes mange fordomme om, hvad der egentlig kendetegner vores folkevalgte politikere. Men måske gemmer der sig faktisk noget mere og andet, end man lige tror, og måske er de slet ikke så forskellige fra alle andre. Find selv ud af det på Folkemødet, hvor ekspert i personlighedspsykologi, Asbjørn Sonne Nørgaard, graver sig ned i personlighederne bag de fem regionsrådsformænd.

Læs mere

Oplev fremtidens sundhedsvæsen - med bind for øjnene

Hvordan ser vores sundhedsvæsen ud i 2050? Danske Regioner og Dansk Design Center giver deltagerne på årets Folkemøde på Bornholm mulighed for at snuse, lytte og føle sig ind i fremtiden. Alt sammen med bind for øjnene.

Læs mere