Gå til indhold

Ny ordning sparer patienters tid ved speciallægen

Skal eksemen behandles her og nu? Det spørgsmål får patienter nu hurtigere besvaret. Mange praktiserende læger benytter sig nemlig af ny mulighed for at tage et foto af patientens symptomer, sende det afsted til hudlægen og dermed hurtigt afklare, hvad den nødvendige hjælp skal være.

Der bliver sendt flere og flere billeder afsted fra den almindelige læge til den praktiserende hudlæge. Det sker på baggrund af en ordning om teledermatologi, som Danske Regioner introducerede sidste år. Det sparer patienterne for en masse tid, fordi de hurtigere kan få afklaret, om der er behov for behandling af symptomerne. Ulla Astman, næstformand i Danske Regioner, glæder sig over, at ordningen gør det både tryggere og nemmere at være patient:

- Jeg er glad for, at vi på endnu et område kommer patienten i møde med et nært behandlingstilbud, der kan sikre dem en hurtig afklaring. Vi garanterer også patienternes tryghed, fordi det er deres egen læge, der tager sig af behandlingen efter vejledning fra en speciallæge. Samtidigt er der naturligvis stadig mulighed for at henvise til speciallægen, hvis der er behov for det.

Sparer ressourcer og tid

Teledermatologi blev introduceret i april 2017. I bare første halvår af 2018 blev der sendt mere end 4000 fotos og beskrivelser fra almen praksis til de specialiserede hudlæger. Herfra foretager speciallægen en vurdering af symptomerne, og hvis lægen vurderer, at der ikke er behov for specialiseret behandling, så sparer patienten både bekymringerne og ventetid i forbindelse med en tid ved speciallægen. Samtidigt sparer det ressourcer, og tiltaget er i tråd med regionernes ønske om at skabe et nært sundhedsvæsen til gavn for patienterne.

- Det er et rigtigt godt sted at optimere behandlingen, så patienterne nu hurtigere kan få tryghed og vished om symptomerne, og samtidigt sparer vi speciallægerne fra unødvendige henvisninger, fordi afklaringen kan foregå langt tidligere, siger Ulla Astman, næstformand i Danske Regioner.

Al korrespondance mellem almen praksis og speciallæge foregår gennem en krypteret forbindelse, som sikrer patientens personfølsomme oplysninger.

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Cecilie Heerdegen Leth, Seniorkonsulent
Center for forhandling, aftaler og overenskomster
T: 3529 8245
M: 6124 2574
E: chl@regioner.dk

Emma Lindegaard, pressekontakt
Kommunikation
E: eli@regioner.dk 

Læs mere

Relaterede nyheder

Debat: Hold øjnene på vejen i en sundhedsreform

Vi har ventet længe, men nu er den her: Eksperternes rapport med anbefalinger til en ny struktur for sundhedsvæsenet. Den kan anbefales som sommerens must-read for alle os, der er optagede af at styrke borgernes sundhedsvæsen. Det skriver Anders Kühnau og Mads Duedahl, hhv. formand og næstformand i Danske Regioner, i Avisen Danmark.

Læs mere

Alle fem regioner har samarbejdet om nyt IT-system, så ambulancerne kan bruges mere effektivt

Nu har alle fem regionale vagtcentraler i Danmark fuldt overblik over, hvor alle ambulancer i landet befinder sig. En ny tværregional IT-løsning betyder en hurtigere og mere effektiv udnyttelse af ambulancerne til gavn for borgerne.

Læs mere

Årets sundhedsdebattør satte fokus på sundhed, superstimuli og manipulation

Årets sundhedsdebattør Nicklas Brendborg satte gang i en debat om sundhed, superstimuli og manipulation af vores belønningssystem foran et veloplagt publikum. Prismodtageren åbnede folkemødet 2024 i Danske Regioners telt, hvor formand Anders Kühnau bød ham velkommen. Nicklas Brendborg får prisen for sin seneste bog 'Vanedyr'.

Læs mere

Danske Regioner om struktur-rapport: Mange gode takter, nu skal vi huske ambitionerne

Der er grund til at rose Sundhedsstrukturkommissionen for et meget grundigt stykke arbejde, og der er mange gode takter i den rapport, som netop er fremlagt. Især er det positivt, at Kommissionen i høj grad har taget ideen om at samle ansvaret for sundhed til sig.

Læs mere