Bedre patienthjælp med en endnu bedre almen praksis

Når flere patienter skal hjælpes i eller tæt på eget hjem, spiller de praktiserende læger en stadig større rolle. Derfor er det rigtig positivt, at regeringen nu fremlægger en plan for almen praksis, siger Danske Regioners formand, Stephanie Lose. Regionerne har taget hul på opgaven.

Forude venter en stor opgave for sundhedsvæsenet, når vi bliver ældre, og flere lever med kroniske sygdomme som kræft, hjertelidelser og KOL. Den opgave skal hospitaler, almen praksis og kommunale sundhedstilbud løse i fællesskab, og der er behov for at styrke alle tre aktører.

Derfor glæder Stephanie Lose, formand for Danske Regioner, sig over, at regeringen i dag præsenterer udspillet "En læge tæt på dig – En plan for fremtidens almen praksis’"

- De praktiserende læger spiller en nøglerolle i sundhedsvæsenet, især når det handler om at gribe patienterne tidligt og tage sig af dem over længere forløb. Regeringens udspil lægger op til en endnu stærkere almen praksis, og det bakker vi 100 procent op om i regionerne, siger hun.

Et mere nært sundhedsvæsen

I efteråret indgik regionerne en ny overenskomst med de praktiserende læger, hvor et hovedelement er, at de praktiserende læger i langt højere grad skal tilse og kontrollere KOL- og diabetespatienter. En opgave til mere end 150 mio. kroner, som styrker det nære sundhedsvæsen.

- Landets praktiserende læger har en stor opgave foran sig, så hospitalerne skal spille tæt med og levere specialistrådgivning til almen praksis. I regionerne er det en hovedprioritet med en stærkere almen praksis, og regeringen vil heldigvis også spille med. Det er vigtigt, når der bliver behov for flere læger, mere praksispersonale og større lægehuse, siger Stephanie Lose.

Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Stephanie Lose,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand
T -
M 25 33 09 82
E formanden@regioner.dk
Stephanie Lose (1)
Relaterede nyheder

Læs mere

Søndag åbner sundhedsvæsenet dørene for danskerne landet rundt

Søndag d. 1. september inviterer regionerne for tredje år i træk alle nysgerrige til at opleve det skelsættende byggeri af to millioner kvadratmeter nye hospitaler ud fra patienterne behov. 15 hospitaler og to sundhedshuse holder Åbent Hospital 2019.

Læs mere

Det er bare typisk politikerne … eller er det?

Der findes mange fordomme om, hvad der egentlig kendetegner vores folkevalgte politikere. Men måske gemmer der sig faktisk noget mere og andet, end man lige tror, og måske er de slet ikke så forskellige fra alle andre. Find selv ud af det på Folkemødet, hvor ekspert i personlighedspsykologi, Asbjørn Sonne Nørgaard, graver sig ned i personlighederne bag de fem regionsrådsformænd.

Læs mere

Den Involverende Stuegang vinder prisen for Årets Borgerinddragende Initiativ 2019

Spændingen blev udløst i dag på Danske Regioners Generalforsamling. Det blev Den Involverende Stuegang fra Region Hovedstaden, der tog prisen for Årets Borgerinddragende Initiativ 2019. Initiativet sætter barren for patient- og pårørendeinddragelse rigtig højt, siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner.

Læs mere

Skal sundhedspolitikken lægges i hænderne på bureaukrater, budgetbisser og bestyrelsesfolk?

Danske Regioners formandskab advarer mod den centralisering og afdemokratisering af sundhedsvæsenet, der bliver en konsekvens af regeringens sundhedsreform. Styring af sundhedsvæsenet kræver mere end regneark og rationalisering.

Læs mere