Gå til indhold

Bedre patienthjælp med en endnu bedre almen praksis

Når flere patienter skal hjælpes i eller tæt på eget hjem, spiller de praktiserende læger en stadig større rolle. Derfor er det rigtig positivt, at regeringen nu fremlægger en plan for almen praksis, siger Danske Regioners formand, Stephanie Lose. Regionerne har taget hul på opgaven.

Forude venter en stor opgave for sundhedsvæsenet, når vi bliver ældre, og flere lever med kroniske sygdomme som kræft, hjertelidelser og KOL. Den opgave skal hospitaler, almen praksis og kommunale sundhedstilbud løse i fællesskab, og der er behov for at styrke alle tre aktører.

Derfor glæder Stephanie Lose, formand for Danske Regioner, sig over, at regeringen i dag præsenterer udspillet "En læge tæt på dig – En plan for fremtidens almen praksis’"

- De praktiserende læger spiller en nøglerolle i sundhedsvæsenet, især når det handler om at gribe patienterne tidligt og tage sig af dem over længere forløb. Regeringens udspil lægger op til en endnu stærkere almen praksis, og det bakker vi 100 procent op om i regionerne, siger hun.

Et mere nært sundhedsvæsen

I efteråret indgik regionerne en ny overenskomst med de praktiserende læger, hvor et hovedelement er, at de praktiserende læger i langt højere grad skal tilse og kontrollere KOL- og diabetespatienter. En opgave til mere end 150 mio. kroner, som styrker det nære sundhedsvæsen.

- Landets praktiserende læger har en stor opgave foran sig, så hospitalerne skal spille tæt med og levere specialistrådgivning til almen praksis. I regionerne er det en hovedprioritet med en stærkere almen praksis, og regeringen vil heldigvis også spille med. Det er vigtigt, når der bliver behov for flere læger, mere praksispersonale og større lægehuse, siger Stephanie Lose.

Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder

Læs mere

Anders Kühnau i formandstalen: Høj kvalitet og sammenhæng med et samlet sundhedsvæsen

Det er tid til at samle ansvaret for patienten og sundheden i én myndighed, ét budget og under én lovgivning. Det kan sikre patienterne en bedre sammenhæng og høj kvalitet. Anders Kühnau åbner Regionernes Politiske Topmøde 2024 med opfordring til at samle sundhedssektoren og styrke det nære.

Læs mere

Debat: Vi vil styrke lægedækningen og gøre op med ulighed i sundhed

Praktiserende læger spiller en afgørende rolle i vores sundhedsvæsen, og de er omdrejningspunktet for den omstilling, der skal sikre de mest syge bedre lægedækning. Derfor er der behov for store investeringer, mere faglig ledelse og et nyt honorarsystem.

Læs mere

Danske Regioner vil give patienterne rettigheder i det nære sundhedsvæsen

Patientrettighederne har været afgørende for at sikre hurtigere, bedre og mere ensartet behandling på de specialiserede sygehuse i Danmark. Samme udvikling har vi brug for i det nære sundhedsvæsen. Derfor foreslår Danske Regioner, at borgerne også skal have klare rettigheder uden for hospitalerne.

Læs mere

Borgere skal sikres hurtig og ensartet adgang til hjælpemidler

Det skal være mere enkelt og ensartet for borgere at få udleveret krykker, kompressionsstrømper eller rollatorer. Danske Regioner vil gøre op med kassetænkningen på hjælpemiddelområdet og gøre borgernes adgang let ved at forenkle lovgivningen, slanke visitationen og samle ansvaret for indkøb, logistik og distribution.

Læs mere