Gå til indhold

Midler fra EU skaber vækst i hele Danmark

Midler fra EU bidrager til både arbejdspladser og gode rammer for fremtidens vækst i de danske virksomheder, viser en status fra regionerne. Opgaven overgår med udgangen af 2018 til Danmarks Erhvervsbestyrelse, men regionerne vil fortsat arbejde for at virksomheder i hele Danmark har adgang til kvalificeret arbejdskraft og god infrastruktur.

2,5 milliarder danske kroner. Så stor er den pulje penge, som Danmark modtager fra EU i perioden 2014-2020. Pengene er øremærket til erhvervsudvikling på regionalt og lokalt niveau, og indtil nu har de regionale vækstfora forvaltet dem.

Over 7.000 virksomheder har med afsæt i regionernes indsats øget deres anvendelse af ny teknologi, og 30.000 medarbejdere har løftet deres kompetenceniveau. Netop de to faktorer bidrager til at øge produktiviteten i virksomhederne:

- Det er de langsigtede investeringer i arbejdsstyrkens kompetencer og gode rammevilkår i hele landet, der får størst betydning for væksten i virksomhederne på den lange bane, siger Carsten Kissmeyer, formand for Danske Regioners udvalg for regional udvikling og EU.

Selvom opgaven med erhvervsfremme overgår til Danmarks Erhvervsbestyrelse ved årsskiftet, ønsker regionerne fortsat at bidrage:

- Regionerne har stærke erfaringer med at skabe effektive programmer, der kobler virksomheder med videns- og uddannelsesinstitutioner om at skabe innovative løsninger. Den viden skal selvfølgelig ikke gå tabt, lyder det fra Carsten Kissmeyer.

Debatmøde om EU’s strukturfonde 19. juni kl. 9-12

Danske Regioner inviterede i samarbejde med Folketinget og EU-Kommissionen til debatmøde om "EU’s vækstinvesteringer i Danmark" i fællessalen på Christiansborg tirsdag den 19. juni. Mødet satte fokus på, hvordan EU’s strukturfonde bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark.

Du kan se en video fra mødet her.

kontakt

Hvis du vil vide mere

Asger Andreasen, chefrådgiver/teamleder
Center for Regional Udvikling, EU og Miljø (REM)
T: 3529 8367
M: 2917 0907
E: asa@regioner.dk

Rikke Houkjær, chefrådgiver
Kommunikation
M: 4265 4717
E: rho@regioner.dk

relaterede nyheder

Læs mere