Gå til indhold

EU-Kommissionen inddrages i sag om millioner til erhvervsfremme

Hvis Folketinget vælger at centralisere EU’s midler til erhvervsfremme, kan det være i strid med EU’s regler på området, mener formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Stephanie Lose har netop sendt et brev til EU-Kommissionen. Hun vil have svar på, om reglerne bliver brudt, hvis et Folketingsflertal beslutter at centralisere midler fra EU’s strukturfonde hos staten frem for, at regionerne -som i dag-  fortsat vil spille en rolle på området.

”EU har tidligere vedtaget, at strukturfondsmidler skal bruges regionalt, og at lokale og regionale instanser skal inddrages. Så jeg er simpelthen i tvivl om, hvorvidt det er lovligt at centralisere området.”, siger Stephanie Lose.

En centralisering af tildelingen af penge til erhvervsfremme kan finde sted, hvis regeringen følger et råd, der er kommet fra et udvalg, som regeringen har nedsat. Regeringen skal snart tage stilling til en ny struktur på området, og udvalget har bl.a. anbefalet, at tildelingen af strukturfondsmidler bliver centraliseret på statsligt niveau. 

Hvis regeringen vælger at følge dét råd, mener Stephanie Lose, at det kan gå ud over skabelsen af nye arbejdspladser og væksten i fremtidens Danmark.

”Der er en god grund til, at EU lægger vægt på, at netop regional indflydelse er vigtig, når der bevilges penge til erhvervsfremme”, siger hun.

”Virksomheder, der har fået hjælp til erhvervsfremme fra deres region vækster: De ansætter flere medarbejdere end virksomheder, der ikke har kontakt til deres regionale erhvervsfremme”, tilføjer Stephanie Lose.

”I regionerne har vi både det regionale og lokale overblik og kendskab. Vi kan bidrage til at skabe  stærke regionale partnerskaber mellem både virksomheder, videninstitutioner, kommuner og regioner. Den slags partnerskaber er nøglen til vækst og udvikling, fordi vi lytter og målretter indsatsen i hver enkelt region", siger Stephanie Lose. 

Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Michael Koch-Larsen, chefrådgiver/teamleder
Center for Regional Udvikling, EU og Miljø (REM)
T: 3529 8171
M: 2917 0915
E: mkl@regioner.dk

Torsten Ellermann Eriksen, presserådgiver
Kommunikation
M: 4020 2057
E: tee@regioner.dk

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Stephanie Lose,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand
T
M 25 33 09 82
E formanden@regioner.dk
Billede af Stephanie Lose.
Relaterede nyheder

Læs mere

Virksomheder har søgt færre medarbejdere under corona – men efterspørgslen på faglærte vil stige

Ny analyse fra regionerne viser, at virksomhederne har været mindre tilbøjelige til at søge nye medarbejdere i løbet af coronaåret 2020. Virksomhedernes forventninger til fremtiden er dog stadig positive. Særligt forventer de at skulle ansætte flere faglærte fremover.

Læs mere

En stærk 10-årsplan for psykiatrien kræver ægte vilje til forandring

Regeringens kommende 10-årsplan for psykiatrien er en historisk chance for et ambitiøst løft af indsatsen for mennesker med psykisk sygdom. Men skal borgere og pårørende for alvor mærke en forskel, skal socialpsykiatrien og dens opgaver standardiseres og styrkes markant, skriver Stephanie Lose og Lars Gaardhøj i Kristeligt Dagblad.

Læs mere

Danmark skal gå forrest på folkesundhed

Sæt turbo på forebyggelse med nye life science-løsninger. Den danske branche har, hvad der skal til. Fælles handling er nødvendig på grund bekymrende udvikling i kroniske sygdomme, skriver Stephanie Lose i en leder i Berlingske Tidende.

Læs mere

Fælles mål om flere gode leveår til danskerne

- Vi vil opfordre til, at life science-strategien kobles tæt til den kommende reform af det danske sundhedsvæsen, og at vi sammen sætter blus under et stærkere offentlig-privat samarbejde på sundhedsområdet, skriver Stephanie Lose, formand for Danske Regioner og Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

Læs mere