Fald i det regionale sygefravær fra 2016-17

Sygefraværet for de regionalt ansatte er faldet fra 2016-17. Dermed fortsætter tendensen til faldende sygefravær.

I 2017 faldt sygefraværet på de regionale arbejdspladser til 10,6 dagsværk fra 10,7. Faldet er en tilbagevendende tendens helt tilbage fra 2007. Over den tiårige periode er sygefraværet faldet fra 12,9 dagsværk til de nuværende 10,7 – et samlet fald på knap 18 procent. Det er en glædelig tendens, da det viser at regionernes fokus på nedbringelse af sygefraværet og et godt arbejdsmiljø virker, og at det derudover betyder flere hænder til at løse kerneopgaven.


Omsat til fuldtidsbeskæftigede betyder det seneste fald i sygefraværet, at der i 2017 i forhold til 2007 var lidt over 1.000 flere fuldtidsansatte svarende til knap 2 millioner arbejdstimer eller 270.00 arbejdsdage.

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Anders Kühnau,
Fmd. for Løn- og Praksisudvalget, fmd. for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN), regionsrådsformand
T -
M 23 60 27 68
E kuhnau@rr.rm.dk
Anders Kühnau ny
Relaterede nyheder

Læs mere

Naboer til grusgrave skal kunne få erstatning

Er du nabo til en grusgrav, skal du kunne få kompensation, hvis dit hus falder i værdi - uanset om du vil sælge eller ej. Sådan lyder opfordringen fra Danske Regioner til miljøminister Lea Wermelin. "Det er på tide, at naboer til grusgrave får samme vilkår som naboer til vindmøller og solceller", siger miljøudvalgsformand i Danske Regioner, Heino Knudsen.

Læs mere

De unge skal godt ind i voksenlivet

Sammen kan vi gøre en stor forskel for unge i hele Danmark, skriver Stephanie Lose i debatindlæg, hvor hun byder Pernille Rosenkrantz-Theil velkommen som ny børne- og undervisningsminister.

Læs mere

Regioner og gymnasier er enige: Unge skal have lokalt uddannelsestilbud

Danske Regioner og Danske Gymnasier præsenterer en række fælles forslag, som skal sikre, at unge i hele Danmark fortsat har et godt og balanceret gymnasialt tilbud tæt på dem selv. "Hvis ikke vi er opmærksomme og griber ind, kan der blive alt for langt til uddannelsen for unge", siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Læs mere

Gamle skinner kan afspore det lokale tog

Ny opgørelse viser, at mere end 80 procent af lokalbanernes skinner nærmer sig sidste salgsdato. Nogle steder må man endda pille sæder ud af togene, da skinnerne er så gamle, at der ellers ikke kan køres med den fornødne fart. – Det er helt afgørende, at regeringen vil være med til at investere i den kollektive trafik, siger næstformand i Danske Regioner, Ulla Astman.

Læs mere