Gå til indhold

Flere end 13.000 kiggede forbi Åbent Hospital

De nye hospitaler og gigantiske byggepladser trak fulde huse ved Åbent Hospital-arrangementer i alle fem regioner. Flere end 13.000 benyttede tilbuddet om selv at få lov at se, røre og spørge ind til hospitalerne.

En 210 meter lang tunnel på en byggeplads i Odense, en 3D-visualeringsoplevelse i Horsens og et oplæg af hjerneforsker Troels Kjær i Køge. Det er bare nogle få eksempler på, hvad de mange danskere kunne opleve på 12 hospitaler fordelt over hele landet. Det glæder Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner:

- Jeg er glad for, at så mange danskere benyttede muligheden for at se de hospitalsbyggerierne. De nye hospitaler får stor betydning for alle, og derfor er det meget vigtigt for os i regionerne, at danskerne ved selvsyn ser, at vi gør vores absolut bedste, siger formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Danskerne med fra start

De 43 byggerier er omfattende projekter med slutdato i 2025. Når alle hospitaler er færdige, vil der stå 8.898 enestuer, 347 operationsstuer og en masse ny teknologi parat til gavn for patienter og pårørende. Og de danskere borgere har været med fra start.

- Borgere er blevet involveret undervejs i planlægningen af indretningen. Det er meget vigtigt for os, at patienter og pårørende oplever, at de er i centrum på de nye hospitaler, understreger Stephanie Lose:

- Når vi har afholdt Åbent Hospital i dag, er det fordi, vi gerne vil vise, at hospitalerne kan rumme mange forskellige typer af patienter og deres pårørende, siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner.

 

Besøgende på det kommende Universitetshospital Køge.

 

Åbent Hospital på Herlev Hospital.

kontakt

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder

Læs mere

Trepartsaftale vil styrke rekrutteringen til velfærden 

Danske Regioner har indgået en vigtig trepartsaftale med regeringen og de øvrige parter på det offentlige arbejdsmarked. Aftalen er væsentlig for alle danskere, der har behov for hjælp i sundhedsvæsnet. Den skal være med til at løse udfordringer med rekruttering der, hvor der er størst behov for personale og vagter hele døgnet.

Læs mere

Der er behov for én fælles motor, som kan tage samlet ansvar for sundheden

Vi har et godt sundhedsvæsen i Danmark. Men der er også meget, der kan blive bedre. Især er sundhedsvæsenet uden for hospitalerne i årevis blevet forsømt. Der mangler en drivkraft – en motor – som kan udvikle det nære sundhedsvæsen og tage overordnet ansvar for danskernes sundhed.

Læs mere

Danske Regioner: Der er behov for ét samlet ansvar for sundhedsvæsenet

Det er afgørende for et bæredygtigt sundhedsvæsen, at en kommende sundhedsstrukturreform sikrer et samlet ansvar for hele kæden af sundhedsydelser, samt at der sikres samlet lovgivning og samlet budget.

Læs mere

Aftale om udmøntning af 281 mio. kr. til ekstraordinær indsats på kræftområdet 

Regeringen styrker nu kræftområdet med ekstra 300 mio. kr. i 2024 til en ekstraordinær indsats på kræftområdet. Aftalen skal øge behandlingskapaciteten på landets kræftafdelinger og gå til en udvidelse af tilskudsordningen til tandpleje, da nogle kræftpatienter kan opleve senfølger i form af tandproblemer.

Læs mere