Gå til indhold

Flere patienter får sygebesøg af deres egen læge

De praktiserende læger kører nu ud til flere patienter i deres eget hjem eller på kommunale opholdssteder og akutfunktioner.

198.307 gange tog praktiserende læger på sygebesøg i første halvår af i år. Det svarer til 18 procent flere sygebesøg i dagtimerne sammenlignet med samme periode året før.

- Patienter, der er for syge til selv at tage til lægen, har gavn af at få lægen på besøg. Så jeg er glad for, at lægerne oftere tager på sygebesøg i dag sammenlignet med tidligere. Det er en udvikling, vi bevidst har ønsket os fra Danske Regioners side, siger formand Stephanie Lose.

Ny overenskomst har virket

I regionernes seneste overenskomst med de praktiserende læger var der netop fokus på behovet for flere sygebesøg.

- Og udviklingen viser heldigvis nu, at aftalen har haft netop den effekt, som vi ønskede. På den måde har vi kunnet hjælpe kommunerne og borgerne med nemmere at få adgang til en læge, lyder det fra Stephanie Lose.

Vil forebygge alvorlige lidelser og indlæggelser

Aftalen med lægerne blev indgået efter flere år med en nedgang i antallet af sygebesøg.

- Vi regner med at antallet af besøg nu holder et højt niveau, ikke bare kvalitetsmæssigt, men også antalsmæssigt. I fremtiden vil der blive flere borgere med multisygdom og kroniske sygdomme. Og når de har behovet, skal de naturligvis kunne få hjælp helt tæt på - i deres eget hjem, siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner og understreger:

- Det er netop den udvikling, vi generelt stræber efter: At hjælpe tidligt og tæt på, så borgere kan undgå alvorlige lidelser og komplikationer, der ellers vil kræve hospitalsindlæggelse.

kontakt

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder

Læs mere

Danske Regioner efter kritik: Der er rettet op

Regionerne tager Rigsrevisionens kritik af overholdelse af de maksimale ventetider for kræftpatienter alvorligt. Rapporten understreger, at reglerne på området har været uklare. Der er nu skabt klarhed med en ny vejledning fra Sundhedsstyrelsen og langt mere systematisk monitorering af de maksimale ventetider.

Læs mere

Nye tal fra regionerne: Langt de fleste kræftpatienter bliver behandlet til tiden

Langt de fleste kræftpatienter kommer i gang med deres behandling inden for tidsfristerne af de maksimale ventetider, og det er kun en brøkdel af patienterne som venter længere af kapacitetsmæssige årsager.

Læs mere

Psykiatrisk team vinder Årets Patientoplevelsespris 2024 for at hjælpe hjemløse på deres præmisser

Hjemløse har ofte oplevet mange svigt. Også fra systemet. Det Tværsektorielle Fællesteam i Psykiatrisk Center Amager og Københavns Kommune vinder Årets Patientoplevelsespris 2024 for at samarbejde tæt med aktører og at give samfundets mest udsatte borgere professionel her-og-nu-hjælp, når de er klar.

Læs mere

Anders Kühnau i formandstalen: Høj kvalitet og sammenhæng med et samlet sundhedsvæsen

Det er tid til at samle ansvaret for patienten og sundheden i én myndighed, ét budget og under én lovgivning. Det kan sikre patienterne en bedre sammenhæng og høj kvalitet. Anders Kühnau åbner Regionernes Politiske Topmøde 2024 med opfordring til at samle sundhedssektoren og styrke det nære.

Læs mere