VIVE-rapport giver regioner mulighed for erfaringsudveksling

VIVE-rapport har kortlagt de regionale lægevagtsordninger og Akuttelefonen 1813. Det giver den enkelte region et overblik over erfaringer fra andre regioner, de kan arbejde videre med.

VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd - har kortlagt de regionale lægevagtsordninger og Akuttelefonen 1813. 

Kortlægningen giver et systematisk overblik over det almenmedicinske tilbud. Det giver regionerne bedre mulighed for at dykke ned i de fem regionale løsninger. De har baggrund i den gældende lov og har rod i regionale bilaterale forhandlinger med PLO - Praktiserende Lægers Organisation - om tilrettelæggelsen af arbejdet i lægevagten. De enkelte regioner får nu et overblik og kan lade sig inspirere og arbejde videre med ”best practice” og erfaringer fra andre regioner. 

Kortlægningen, som Danske Regioner sammen med Sundheds- og Ældreministeriet, i foråret 2017 tog initiativ til, var en opfølgning på en løbende debat om de regionale lægevagtordninger og Akuttelefon 1813, og Rigsrevisionens beretning afgivet til Statsrevisorerne den 17. maj 2017.

Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Naja Warrer Iversen, centerchef
Center for styring, økonomi og sammenhæng
T: 3529 8484
M: 3023 3123
E: nwi@regioner.dk

 

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder

Læs mere

Godt nyt til nyrepatienterne: Nu åbner regionerne vurderingsenhed for anonym nyredonation

Flere og flere danskere venter i disse år på en ny nyre. På baggrund af en ny beslutning af Folketingets sundhedsordførere er det nu lettere for levende personer at donere anonymt, og derfor åbner regionerne Danmarks første vurderingsenhed for anonym nyredonation. ”Med den nye enhed vil endnu flere patienter få en rask nyre,” siger formand for Sundhedsudvalget i Danske Regioner, Karin Friis Bach.

Læs mere

Vores biologiske byggesten betyder noget, når vi skal behandles

Regionerne er langt i udviklingen af såkaldt personlig medicin, der skal behandle patienter ved hjælp af arvemasse. Det arbejde skal vi fortsætte, da vi på den måde kan tilbyde en endnu mere præcis behandling til både den enkelte patient, men også patientens familie.

Læs mere

Regionerne er enige med regeringen i behovet for flere hænder i sundhedsvæsenet

Danske Regioner ser positivt på regeringens ambition om at sikre mere personale til vores sundhedsvæsen. På de fleste områder er regionerne allerede i gang, og en af de store udfordringer er at få nok praktiserende læger uden for de store byer.

Læs mere

Skal sundhedspolitikken lægges i hænderne på bureaukrater, budgetbisser og bestyrelsesfolk?

Danske Regioners formandskab advarer mod den centralisering og afdemokratisering af sundhedsvæsenet, der bliver en konsekvens af regeringens sundhedsreform. Styring af sundhedsvæsenet kræver mere end regneark og rationalisering.

Læs mere