Regionernes generalforsamling med fokus på sundhed for alle

Hvordan sikrer vi, at alle patienter og pårørende også fremover mødes af et sundhedsvæsen i verdensklasse? Det er blandt emnerne på Danske Regioners årlige generalforsamling, som afholdes den 11. april i Aarhus.

Torsdag den 11. april mødes 400 regionsrådspolitikere, ministre, folketingsmedlemmer, repræsentanter fra sundheds- og patientorganisationer og mange andre til Danske Regioners årlige generalforsamling, som igen i år holdes på Centralværkstedet i Aarhus.

Her vil de diskutere, hvordan alle patienter og pårørende også fremover bliver mødt af et sundhedsvæsen i verdensklasse. I en fremtid med langt flere ældre og et øget pres på sundhedsvæsenet, er der blandt andet brug for at flytte flere behandlinger tættere på borgerne og sætte forebyggelse øverst på dagsordenen. Den udvikling er heldigvis allerede godt i gang, men det kræver et fortsat stærkt samarbejde og tilstrækkeligt med ressourcer, hvis vi skal helt i mål.

Formand for Danske Regioner, Stephanie Lose, åbner generalforsamlingen med sin tale, og dernæst sender økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille en hilsen fra regeringen. I løbet af dagen vil der blandt andet være politisk debat, overrækkelse af prisen for årets borgerinddragende initiativ og et oplæg fra Dansk Design Center, som vil fortælle om fire fremtidsscenarier for sundheden anno 2050.

Danske Regioner vil desuden præsentere en række nye udspil på dagen.

 

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Danske Regioners generalforsamling 2019

Opsamling på GF19

Du finder alt om Danske Regioners generalforsamling 2019 på vores GF19-site: Taler og debatter på video, alle dagens politiske udspil og meget mere.

 

Læs mere

Relaterede nyheder

Camilla Hersom er ny vicedirektør i Danske Regioner

Den 1. december tiltræder Camilla Hersom som vicedirektør i Danske Regioner. Camilla har en stærk profil inden for sundhedsområdet, som hun har beskæftiget sig med fra flere forskellige positioner.

Læs mere

Efter konference om ulighed i sundhed: Her er fem bud på løsninger

Der var fokus på løsninger på Danske Regioners nye konference Sundhed for alle, hvor ulighed i sundhed var det store tema. "Nu skal vi i gang med arbejdet", siger formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Læs mere

Vores sundhedsvæsen skal ’multitaske’

Der er i høj grad brug for, at der bliver taget et større skridt i retningen mod bedre forebyggelse af multisygdomme. Derfor er en folkesundhedslov en god idé. Den sikrer, at forebyggelse bliver koordineret på tværs af alle politikker og velfærdsområder. Det skriver formand for Danske Regioners politiske arbejdsgruppe om multisygdom, Poul-Erik Svendsen, i et debatindlæg.

Læs mere

Nye budgetaftaler: Medarbejderne skal kunne følge med

I budgetaftalerne for 2020 prioriterer regionerne flere midler til, at medarbejderne i sundhedsvæsenet fortsat kan levere god og tryg behandling, selvom antallet af patienter og medicinudgifterne stiger. Også almen praksis, psykiatrien og klimaet har stort fokus. "Med de nye aftaler tager vi endnu et skridt mod, at danskerne også fremover har et godt og trygt sundhedsvæsen", siger Stephanie Lose, formand i Danske Regioner.

Læs mere