Regionernes generalforsamling med fokus på sundhed for alle

Hvordan sikrer vi, at alle patienter og pårørende også fremover mødes af et sundhedsvæsen i verdensklasse? Det er blandt emnerne på Danske Regioners årlige generalforsamling, som afholdes den 11. april i Aarhus.

Torsdag den 11. april mødes 400 regionsrådspolitikere, ministre, folketingsmedlemmer, repræsentanter fra sundheds- og patientorganisationer og mange andre til Danske Regioners årlige generalforsamling, som igen i år holdes på Centralværkstedet i Aarhus.

Her vil de diskutere, hvordan alle patienter og pårørende også fremover bliver mødt af et sundhedsvæsen i verdensklasse. I en fremtid med langt flere ældre og et øget pres på sundhedsvæsenet, er der blandt andet brug for at flytte flere behandlinger tættere på borgerne og sætte forebyggelse øverst på dagsordenen. Den udvikling er heldigvis allerede godt i gang, men det kræver et fortsat stærkt samarbejde og tilstrækkeligt med ressourcer, hvis vi skal helt i mål.

Formand for Danske Regioner, Stephanie Lose, åbner generalforsamlingen med sin tale, og dernæst sender økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille en hilsen fra regeringen. I løbet af dagen vil der blandt andet være politisk debat, overrækkelse af prisen for årets borgerinddragende initiativ og et oplæg fra Dansk Design Center, som vil fortælle om fire fremtidsscenarier for sundheden anno 2050.

Danske Regioner vil desuden præsentere en række nye udspil på dagen.

 

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Danske Regioners generalforsamling 2019

Opsamling på GF19

Du finder alt om Danske Regioners generalforsamling 2019 på vores GF19-site: Taler og debatter på video, alle dagens politiske udspil og meget mere.

 

Læs mere

Relaterede nyheder

Kloge valg skal præge patientbehandlingen

Danske Regioner har besluttet at støtte et initiativ fra de Lægevidenskabelige Selskaber og Danske Patienter, der vil rydde op i paletten af opgaver i sundhedsvæsenet. Målet er at reducere antallet af procedurer, tests og behandlinger, der ikke længere giver mening. ”Vi vil skåne patienter for overflødig behandling og lette en del af trykket på sundhedsvæsenet”, siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Læs mere

Dansk behandlingsråd bør placeres i regionerne

En ny kortlægning fra VIVE viser, at et dansk behandlingsråd med fordel kan organiseres, så rådets anbefalinger let kan blive taget i brug i sundhedsvæsenet. Danske Regioner vil derfor præsentere forslag til en model for et behandlingsråd, hvor regionerne har ansvaret. "Vi har allerede vist vejen med Medicinrådet og er klar til at løfte opgaven på ny", siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Læs mere

80 kroner for cigaretter gør forskellen på liv og død

Hver dag begynder 40 unge at ryge. Hvert år dør 13.600 danskere af rygning. Ingen børn drømmer om et liv med alvorlig sygdom og tidlig død. Derfor bør prisen på en pakke cigaretter fordobles til 80 kroner, mener Stephanie Lose, formand i Danske Regioner.

Læs mere

Formandstale med kant

Stephanie Lose leverede både ros og ris i sin formandstale på Danske Regioners generalforsamling. Ros til medarbejderne og ris til regeringen, der vil centralisere og fjerne de folkevalgte regionalpolitikere. Her er centrale citater fra formandens tale:

Læs mere