Gå til indhold

Folkemødet 2019

Det er bare typisk politikerne … eller er det?

Der findes mange fordomme om, hvad der egentlig kendetegner vores folkevalgte politikere. Men måske gemmer der sig faktisk noget mere og andet, end man lige tror, og måske er de slet ikke så forskellige fra alle andre. Find selv ud af det på Folkemødet, hvor ekspert i personlighedspsykologi, Asbjørn Sonne Nørgaard, graver sig ned i personlighederne bag de fem regionsrådsformænd.

Hvad drev Stephanie Lose ind i politik? Hvordan kommer Ulla Astmans personlighed til udtryk i hendes politiske arbejde? Og hvor meget tænker Sophie Hæstorp Andersen, Heino Knudsen og Anders Kühnau over, hvordan vælgerne oplever deres personlighed?

Fordomme om, at politikere kun er drevet af magt og trangen til taburetter, gør, at det til tider kniber med vælgernes tillid til politikerne og måske endda til demokratiet. Nogle af argumenterne for mistilliden bæres af opfattelsen af, at magthaverne lever i deres egen verden og ikke tager vælgernes bekymringer alvorligt.

Men er det nu også hele sandheden?

For hvad gemmer der sig i grunden i den politiske personlighed? De fem formænd for regionerne er forskellige, men er de også mere åbne og udadvendte end os andre, eller måske mindre samvittighedsfulde? Og hvad betyder de personlige kendetegn for deres værdier, adfærd og ambitioner?

Udstyret med personlige og drilske spørgsmål giver professor i statskundskab og ekspert i personlighedspsykologi Asbjørn Sonne Nørgaard gæsterne på Folkemødet mulighed for at komme bagom de fem mennesker, der er politisk ansvarlige for regionerne og dermed for mange af de beslutninger, der præger vores samfund.

Folkemødet handler om demokrati og om at bygge bro mellem politikere og vælgerne. Det samme gælder for dette uformelle arrangement, hvor du kan blive klogere på din regionsrådsformand.

Praktisk: Arrangementet finder sted i Danske Regioners telt torsdag den 13. juni kl. 18.15-19.00.

Moderator: Asbjørn Sonne Nørgaard har været professor i statskundskab i mange år og har efteruddannet sig i personlighedspsykologi i USA. Asbjørn udgav i efteråret 2018 bogen Den politiske personlighed: Vælgere og politikere i Danmark. Han har tidligere skrevet om kommissioners rolle i dansk politik, social- og arbejdsmarkedspolitik, styring og ledelse, lobbyisme og meget andet.

Det fulde program for arrangementer i Danske Regioners telt på Folkemødet

 

Kontakt

Hvis du vil vide mere

folkemødet 2019

Danske Regioner på Folkemødet

Danske Regioners telt ved Allinge Røgeri er ved Folkemødet 2019 centrum for 20 debatter om forebyggelse og folkesundhed, om dilemmaer og udfordringer i sundhedsvæsenet, og ikke mindst hvordan vi ønsker, at vores sundhedsvæsen skal se ud i fremtiden.

Relaterede nyheder

Læs mere

Årets Sundhedsdebattør 2025: “Sammen når vi længere”

Professor og læge Bente Klarlund og forsanger i Kandis Johnny Hansen modtog Danske Regioners pris Årets Sundhedsdebattør 2025 på Folkemødet på Bornholm. De to forskellige stemmer forenes i deres fælles projekt ’Klarlund og Kandis på kur – forever’, hvor de bygger bro mellem forskning og hverdagsliv - mellem sundhedsråd og fællessang.

Læs mere

Prisen som Årets Sundhedsdebattør 2025 går til professor Bente Klarlund og musiker Johnny Hansen

Professor og læge Bente Klarlund og dansktop-musiker Johnny Hansen hædres med Danske Regioners pris Årets Sundhedsdebattør 2025. Makkerparret vinder prisen for deres bog ’Klarlund og Kandis på kur – forever’. I bogen kombinerer de forskning med praksisnære råd og skaber et folkeligt fællesskab om sundhed.

Læs mere

Lad os indføre generisk ordination – for patienterne og sundhedsvæsenets skyld

Det er på høje tid, at vi indfører generisk ordination i Danmark, hvor lægen ordinerer det aktive indholdsstof i en medicin – i stedet for et bestemt handelsnavn. Med generisk ordination styrker vi patientsikkerheden og gør hverdagen lettere for både patienter og sundhedsprofessionelle.

Læs mere

KL og Danske Regioner: Et sundhedsvæsen i forandring kræver tæt samarbejde

Et stærkt samarbejde er afgørende, når den største sundhedsreform i næsten 20 år skal gøres til virkelighed. Danske Regioner og KL kommer nu med seks pejlemærker, der skal danne grundlag for arbejdet med at implementere reformen. Begge organisationer efterlyser først og fremmest en hurtig afklaring med staten, når det kommer til opgavesnit og økonomi.

Læs mere