ny regering

Regioner ser frem til samarbejdet med ny regering

"Lad os sammen komme i arbejdstøjet og løse udfordringerne i sundhedsvæsenet". Sådan lyder den første hilsen fra formanden for Danske Regioner Stephanie Lose til en ny socialdemokratisk mindretalsregering med Mette Frederiksen i spidsen som statsminister.

 

- Vi glæder os til samarbejdet med den nye regering, og der er nok at tage fat på. Sundhedsvæsenet står foran store udfordringer, og derfor glæder vi os over, at aftalen bag den nye regering så klart slår fast, at der skal investeres i sundhedsvæsenet og ansættes mere personale, siger Stephanie Lose, formand i Danske Regioner.

Stephanie Lose noterer sig også med tilfredshed, at der i aftalen bag den nye regering står, at psykiatrien skal løftes. Ligesom hun glæder sig over, at aftalen slår fast, at der skal ske en målrettet indsats for at sikre flere praktiserende læger i hele landet.

En af de første opgaver for den nye regering bliver at forhandle en aftale med regionerne om de økonomiske rammer for 2020 på plads. Og her er Stephanie Lose helt klar.

- Vi går til forhandlingerne med en klar forventning om et reelt løft af sundhedsvæsenet. Der er brug for, at regionerne får tilført 2 milliarder kroner ekstra for at løse udfordringerne, blandt andet med et stigende antal ældre, siger Stephanie Lose.

Også på andre områder end sundhed ser Stephanie Lose frem til et samarbejde med den nye regering. Hun understreger, at regionerne er parate til at tage et større ansvar for den grønne omstilling - for eksempel når det gælder cirkulær økonomi og omstilling til energieffektive løsninger.

Endelig er Stephanie Lose glad for, at aftalen er et ja til det regionale demokrati i Danmark.

- Jeg vil også gerne rose aftalen for i så høj grad at betone, at der er brug for det regionale demokrati - og ikke for centralisering. Det betyder, at regionerne fortsat vil spille en helt central rolle for et Danmark i balance - og det er vi klar til, siger Stephanie Lose.

kontakt

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Stephanie Lose,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand
T -
M 25 33 09 82
E formanden@regioner.dk
Stephanie Lose (1)
relaterede nyheder

Læs mere

15 nye hospitaler inviterer til Åbent Hospital

Søndag d. 1. september kan du få en forsmag på fremtidens hospitaler, når regionerne inviterer indenfor på 15 nye og ombyggede hospitaler. Det sker til den fælles begivenhed på tværs af alle fem regioner: ”Åbent Hospital 2019”.

Læs mere

Patienters tilfredshed med helikopterhjælp er helt i top

Ny undersøgelse af tilfredsheden blandt de patienter, der får hjælp med akutlægehelikopter, viser, at de er yderst tilfredse og føler sig trygge i hænderne på helikoptermandskabet.

Læs mere

Sammen gør vi Danmark til førende HealthTech nation

Forestil dig, at du ved at sluge en robot i tabletform på størrelse med en Kodimagnyl, kan behandles for din sukkersyge ved et snuptag - helt uden brug af nåle. Dine helbredstjek klarer du hurtigt med en sundhedsbot på din telefon. Science fiction? Nej, for sundhedsteknologiske løsninger som disse kan blive til virkelighed om få år, hvis sundhedsvæsen, industri og forskning og andre gode kræfter lægger sig i selen – sammen.

Læs mere

Blåt stempel til kvaliteten hos de praktiserende speciallæger

Alle landets 1000 praktiserende speciallæger har nu fået det blå stempel af Den Danske Kvalitetsmodel efter en grundig akkreditering. Dermed står speciallægerne godt rustet til at behandle flere patienter i det nære sundhedsvæsen de kommende år, fastslår Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger.

Læs mere