Gå til indhold

ny regering

Regioner ser frem til samarbejdet med ny regering

"Lad os sammen komme i arbejdstøjet og løse udfordringerne i sundhedsvæsenet". Sådan lyder den første hilsen fra formanden for Danske Regioner Stephanie Lose til en ny socialdemokratisk mindretalsregering med Mette Frederiksen i spidsen som statsminister.

 

- Vi glæder os til samarbejdet med den nye regering, og der er nok at tage fat på. Sundhedsvæsenet står foran store udfordringer, og derfor glæder vi os over, at aftalen bag den nye regering så klart slår fast, at der skal investeres i sundhedsvæsenet og ansættes mere personale, siger Stephanie Lose, formand i Danske Regioner.

Stephanie Lose noterer sig også med tilfredshed, at der i aftalen bag den nye regering står, at psykiatrien skal løftes. Ligesom hun glæder sig over, at aftalen slår fast, at der skal ske en målrettet indsats for at sikre flere praktiserende læger i hele landet.

En af de første opgaver for den nye regering bliver at forhandle en aftale med regionerne om de økonomiske rammer for 2020 på plads. Og her er Stephanie Lose helt klar.

- Vi går til forhandlingerne med en klar forventning om et reelt løft af sundhedsvæsenet. Der er brug for, at regionerne får tilført 2 milliarder kroner ekstra for at løse udfordringerne, blandt andet med et stigende antal ældre, siger Stephanie Lose.

Også på andre områder end sundhed ser Stephanie Lose frem til et samarbejde med den nye regering. Hun understreger, at regionerne er parate til at tage et større ansvar for den grønne omstilling - for eksempel når det gælder cirkulær økonomi og omstilling til energieffektive løsninger.

Endelig er Stephanie Lose glad for, at aftalen er et ja til det regionale demokrati i Danmark.

- Jeg vil også gerne rose aftalen for i så høj grad at betone, at der er brug for det regionale demokrati - og ikke for centralisering. Det betyder, at regionerne fortsat vil spille en helt central rolle for et Danmark i balance - og det er vi klar til, siger Stephanie Lose.

kontakt

Hvis du vil vide mere

relaterede nyheder

Læs mere

Årets sundhedsdebattør satte fokus på sundhed, superstimuli og manipulation

Årets sundhedsdebattør Nicklas Brendborg satte gang i en debat om sundhed, superstimuli og manipulation af vores belønningssystem foran et veloplagt publikum. Prismodtageren åbnede folkemødet 2024 i Danske Regioners telt, hvor formand Anders Kühnau bød ham velkommen. Nicklas Brendborg får prisen for sin seneste bog 'Vanedyr'.

Læs mere

Danske Regioner om struktur-rapport: Mange gode takter, nu skal vi huske ambitionerne

Der er grund til at rose Sundhedsstrukturkommissionen for et meget grundigt stykke arbejde, og der er mange gode takter i den rapport, som netop er fremlagt. Især er det positivt, at Kommissionen i høj grad har taget ideen om at samle ansvaret for sundhed til sig.

Læs mere

Kronik: Sæt ikke sundhedsambitionerne i bakgear

Lige om lidt afleverer Sundhedsstrukturkommissionen sin rapport, og så går startskuddet til den politiske armlægning om en sundhedsreform. Fra regionerne er budskabet klart: Sæt patienten i centrum. Sæt handling bag ordene. Og sæt barren højt. Så vi får en reform af gavn og ikke blot af navn.

Læs mere

Prisen som Årets Sundhedsdebattør går til forfatter og forsker Nicklas Brendborg

Danske Regioner hylder forfatter og forsker Nicklas Brendborg med prisen Årets Sundhedsdebattør på Folkemødet på Bornholm. Nicklas Brendborg vinder prisen for sin bog ”Vanedyr”, der viser, hvordan vi bliver manipuleret til at spise usundt, drikke alkohol og scrolle uendeligt på vores telefon.

Læs mere