nye hospitaler

Rekordmange danskere tog til Åbent Hospital 2019 landet rundt

Over 21.000 danskere tog søndag d. 1. september imod regionernes invitation til at opleve en perlerække af de nye hospitaler, som bygges og ombygges frem mod 2025. Deltagertallet er rekord for de tre år, regionerne har holdt Åbent Hospital.

Åbent Hospital 2019 blev en festlig dag, hvor de fem regioner i samlet flok viste alle nysgerrige, hvilken forskel de nye hospitaler kommer til at gøre for danskerne, når de har brug for behandling på hospitalet.

Formand for Danske Regioner, Stephanie Lose, siger:

”Regionerne kan være stolte over det rekordstore besøgstal. Det glæder mig, at så mange danskere havde lyst til at bruge en søndag sammen med sundhedsvæsenet. Vi er midt i en rivende udvikling, hvor vi indfører ny teknologi, samler specialisterne og skaber bedre fremtidssikrede rammer for patienter og personale på de nye hospitaler. Alt i alt skal det give en bedre behandling og mere sammenhæng for den enkelte patient.”

Hemmelige tunneller og smarte ambulancer

Vi plukker fra de mange oplevelser for store og små fra landets byggepladser:

I Region Midtjylland på Aarhus Universitetshospital var det muligt at opleve en af de 8.898 enestuer, regionerne bygger i disse år. På Nyt Aalborg Universitetshospital i Region Nordjylland stak nysgerrige hovedet ind i en ambulance, hvor behandlingen starter i dag, mens andre hørte nærmere om den store serviceby med køkken og sterilcentral og logistik, der får hospitals-hjulene til at løbe rundt. I Region Syddanmark på skadeklinikken på Sygehuset i Tønder fik store og små få lagt gips, eller så, hvordan blod og urin tager sig ud i et mikroskop. I Region Sjælland på Sjælland Universitetshospital, Køge spadserede nysgerrige danskere direkte ind i en fuldstørrelse model af en operationsstue. I Region Hovedstaden var der rundvisning på Nyt Hospital Bispebjerg, hvor man blev klogere på alt fra fredet arkitektur til kunst, helende haver og hemmelige tunneller.

Og sådan fortsatte det derudaf på i alt 17 sundhedsbyggerier landet rundt.

Læs mere om de nye hospitalsbyggerier på: 

 

kontakt

Hvis du vil vide mere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Stephanie Lose,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand
T -
M 25 33 09 82
E formanden@regioner.dk
Stephanie Lose (1)
Læs mere

Relaterede nyheder

Efter konference om ulighed i sundhed: Her er fem bud på løsninger

Der var fokus på løsninger på Danske Regioners nye konference Sundhed for alle, hvor ulighed i sundhed var det store tema. "Nu skal vi i gang med arbejdet", siger formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Læs mere

Vores sundhedsvæsen skal ’multitaske’

Der er i høj grad brug for, at der bliver taget et større skridt i retningen mod bedre forebyggelse af multisygdomme. Derfor er en folkesundhedslov en god idé. Den sikrer, at forebyggelse bliver koordineret på tværs af alle politikker og velfærdsområder. Det skriver formand for Danske Regioners politiske arbejdsgruppe om multisygdom, Poul-Erik Svendsen, i et debatindlæg.

Læs mere

Nye budgetaftaler: Medarbejderne skal kunne følge med

I budgetaftalerne for 2020 prioriterer regionerne flere midler til, at medarbejderne i sundhedsvæsenet fortsat kan levere god og tryg behandling, selvom antallet af patienter og medicinudgifterne stiger. Også almen praksis, psykiatrien og klimaet har stort fokus. "Med de nye aftaler tager vi endnu et skridt mod, at danskerne også fremover har et godt og trygt sundhedsvæsen", siger Stephanie Lose, formand i Danske Regioner.

Læs mere

Ny status: Et godt sundhedsvæsen er blevet endnu bedre

Sundhedsvæsenet er siden sidste år blevet bedre på 16 ud af 35 målepunkter, viser en ny status fra Sundheds- og Ældreministeriet, Danske Regioner og KL. Blandt andet når det gælder overdødeligheden for mennesker med psykiske lidelser og hjertedødelighed. Fremover skal der i højere grad også måles på ulighed i sundhedsvæsenet.

Læs mere