Gå til indhold

nye hospitaler

Rekordmange danskere tog til Åbent Hospital 2019 landet rundt

Over 21.000 danskere tog søndag d. 1. september imod regionernes invitation til at opleve en perlerække af de nye hospitaler, som bygges og ombygges frem mod 2025. Deltagertallet er rekord for de tre år, regionerne har holdt Åbent Hospital.

Åbent Hospital 2019 blev en festlig dag, hvor de fem regioner i samlet flok viste alle nysgerrige, hvilken forskel de nye hospitaler kommer til at gøre for danskerne, når de har brug for behandling på hospitalet.

Formand for Danske Regioner, Stephanie Lose, siger:

”Regionerne kan være stolte over det rekordstore besøgstal. Det glæder mig, at så mange danskere havde lyst til at bruge en søndag sammen med sundhedsvæsenet. Vi er midt i en rivende udvikling, hvor vi indfører ny teknologi, samler specialisterne og skaber bedre fremtidssikrede rammer for patienter og personale på de nye hospitaler. Alt i alt skal det give en bedre behandling og mere sammenhæng for den enkelte patient.”

Hemmelige tunneller og smarte ambulancer

Vi plukker fra de mange oplevelser for store og små fra landets byggepladser:

I Region Midtjylland på Aarhus Universitetshospital var det muligt at opleve en af de 8.898 enestuer, regionerne bygger i disse år. På Nyt Aalborg Universitetshospital i Region Nordjylland stak nysgerrige hovedet ind i en ambulance, hvor behandlingen starter i dag, mens andre hørte nærmere om den store serviceby med køkken og sterilcentral og logistik, der får hospitals-hjulene til at løbe rundt. I Region Syddanmark på skadeklinikken på Sygehuset i Tønder fik store og små få lagt gips, eller så, hvordan blod og urin tager sig ud i et mikroskop. I Region Sjælland på Sjælland Universitetshospital, Køge spadserede nysgerrige danskere direkte ind i en fuldstørrelse model af en operationsstue. I Region Hovedstaden var der rundvisning på Nyt Hospital Bispebjerg, hvor man blev klogere på alt fra fredet arkitektur til kunst, helende haver og hemmelige tunneller.

Og sådan fortsatte det derudaf på i alt 17 sundhedsbyggerier landet rundt.

Læs mere om de nye hospitalsbyggerier på: 

 

Børnefamilier der besøger en ambulance
kontakt

Hvis du vil vide mere

Læs mere

Relaterede nyheder

Nu får alle ansatte i regionerne ret til fuld tid

Siden 2020 har alt plejepersonale haft ret til at blive ansat på fuld tid. Nu har Danske Regioner besluttet, at man vil udvide den nuværende ordning til alle faggrupper i regionerne

Læs mere

- Bedre folkesundhed bør være en del af regeringsgrundlaget

- Vi skal systematisk indrette samfundet på en måde, som styrker folkesundheden både fysisk og mentalt, siger formand for Danske Regioner, Anders Kühnau. Han mener, at en folkesundhedslov kan skabe rammerne om en hverdag med bedre sundhed og mere trivsel. Om det gælder skolelivet, beskæftigelsesindsatsen, fødevarepolitik eller adgangen til fællesskaber, så bør politikerne gå foran. Ikke færre end 71 organisationer ønsker sig nu en folkesundhedslov.

Læs mere

Ét system løser ikke udfordringerne i sundhedsvæsenet

Avisen Danmark retter kritik mod regionernes to systemer til elektroniske patientjournaler. Kritikken holder dog ikke vand, og ét system vil ikke løse udfordringerne i sundhedsvæsenet, skriver formand for Danske Regioner, Anders Kühnau, i et debatindlæg i Avisen Danmark.

Læs mere

Regionerne sætter ind mod brug af dyre private vikarbureauer

Danske Regioner har vedtaget en handleplan, som skal halvere udgifterne til eksterne vikarer på plejeområdet inden 2025. Målet er at få flere fastansatte på hospitalerne og dække en større del af det resterende vikarbehov ved hjælp af interne vikarbureauer.

Læs mere