Gå til indhold

Ny overenskomst om kiropraktik styrker kvalitet og sammenhæng for patienterne

Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Dansk Kiropraktor Forening har netop indgået en ny treårig overenskomstaftale. Aftalen giver patienterne bedre sammenhæng i behandlingsforløbet.

Sammenhæng, kvalitet og faglighed. Det er nøgleordene i den nye aftale, hvor parterne er enige om at implementere en ny kvalitetsmodel på kiropraktorområdet. Her skal kiropraktorerne i fremtiden arbejde med egne kvalitetsdata for at forbedre og udvikle behandlingen for patienterne. Samtidig får kiropraktorerne mulighed for at arbejde sammen om kvalitetsudvikling i kollegiale netværk.

- Det er en god aftale, som styrker kvaliteten i kiropraktorpraksis og bringer kiropraktorerne helt i front med at udvikle og dokumentere deres kvalitetsindsats, siger Anders Kühnau, formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn.

Styrket tilgængelig med elektronisk tidsbestilling

Patienterne får med den nye aftale bedre sammenhæng i deres behandlingsforløb. Som noget nyt får patienterne krav på adgang til elektronisk tidsbestilling i kiropraktorpraksis, så tilgængelighed og fleksibilitet i patienternes behandling styrkes.

- Med aftalen sætter vi fokus på kiropraktorernes vigtige rolle som en del af det nære sundhedsvæsen. Vi forpligter blandt andet til en tættere kommunikation mellem kiropraktoren og patientens praktiserende læge, siger Anders Kühnau.

Henvisning til fysioterapi og øget kendskab til pakkeforløb

Behandling i kiropraktorpraksis er ofte afgørende i behandlingen og forebyggelsen af lidelser i bevægeapparatet for mange borgere. Med afsæt i den nye aftale vil der blive arbejdet for, at kiropraktorerne får mulighed for at henvise patienter til fysioterapi.

- Jeg er rigtigt godt tilfreds med den nye overenskomst. Vi har især fokuseret på at konsolidere og skabe øget kendskab til pakkeforløbene, også i resten af praksissektoren, siger Lone Kousgaard Jørgensen, formand for Dansk Kiropraktor Forening. Hun fortsætter:

- Det er kiropraktorernes mål, at patienterne oplever et sammenhængende sundhedsvæsen, hvor de forskellige faggrupper spiller langt mere sammen og vi udnytter hinandens styrker. Det synes jeg, vi er nået langt med i denne omgang.

Styrke viden om ulighed i sundhed til gavn for borgerne

Lone Kousgaard Jørgensen og Anders Kühnau glæder sig begge over, at der med aftalen skal skabes mere viden om den ulighed i sundhed, som eksisterer for patienter med lidelser i muskel-skelet/bevægeapparat. Ny viden som på sigt kan bidrage til at forbedre borgernes muligheder for behandling i kiropraktorpraksis.

Den nye aftale gælder fra den 1. april 2021.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Relaterede nyheder

Læs mere

Årets sundhedsdebattør satte fokus på sundhed, superstimuli og manipulation

Årets sundhedsdebattør Nicklas Brendborg satte gang i en debat om sundhed, superstimuli og manipulation af vores belønningssystem foran et veloplagt publikum. Prismodtageren åbnede folkemødet 2024 i Danske Regioners telt, hvor formand Anders Kühnau bød ham velkommen. Nicklas Brendborg får prisen for sin seneste bog 'Vanedyr'.

Læs mere

Danske Regioner om struktur-rapport: Mange gode takter, nu skal vi huske ambitionerne

Der er grund til at rose Sundhedsstrukturkommissionen for et meget grundigt stykke arbejde, og der er mange gode takter i den rapport, som netop er fremlagt. Især er det positivt, at Kommissionen i høj grad har taget ideen om at samle ansvaret for sundhed til sig.

Læs mere

Kronik: Sæt ikke sundhedsambitionerne i bakgear

Lige om lidt afleverer Sundhedsstrukturkommissionen sin rapport, og så går startskuddet til den politiske armlægning om en sundhedsreform. Fra regionerne er budskabet klart: Sæt patienten i centrum. Sæt handling bag ordene. Og sæt barren højt. Så vi får en reform af gavn og ikke blot af navn.

Læs mere

Overenskomster for det regionale arbejdsmarked er stemt hjem

Afstemningen om OK24 er afsluttet for 150.000 regionalt ansatte, og resultatet er et klart ja. Dermed træder de nye overenskomster i kraft med tilbagevirkende kraft fra 1. april 2024. Heino Knudsen, formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN), glæder sig over opbakningen til de indgåede aftaler.

Læs mere