Gå til indhold

Regionerne og PLO præsenterer fælles vision for almen praksis i 2030

Mandag d. 20. januar indledes forhandlingerne om en ny overenskomst for almen praksis. Forud for forhandlingerne er Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) blevet enige om en fælles vision for almen praksis i 2030.

Den fælles vision beskriver de mere langsigtede mål for, hvordan almen praksis skal udvikle sig frem mod 2030.

Visionen indebærer blandt andet, at de praktiserende lægers rolle skal udvides i fremtidens sundhedsvæsen, og at praktiserende læger på overenskomst mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) og PLO også i fremtiden er regionernes førstevalg, når det handler om at sikre lægedækningen og dermed borgeres adgang til en praktiserende læge.

Forhandlingerne om en ny overenskomst for almen praksis indledes mandag d. 20. januar, hvor der holdes et såkaldt sættemøde og parterne udveksler forhandlingsoplæg.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Niels Ditlev Preisler, kommunikationschef
Danske Regioner
M: 3034 4652
E: ndp@regioner.dk

Jonas Heltberg, kommunikationschef
PLO
T: 3544 8464
M: 2962 4080
E: joh.plo@dadl.dk

læs mere

Vision for almen praksis i 2030

Den fælles vision fra Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) beskriver de langsigtede mål for, hvordan almen praksis skal udvikle sig frem mod 2030.

Relaterede nyheder

Læs mere

Ny rapport lægger op til, at antallet af forskellige læge-honorarer skal markant ned

Både regionerne og de praktiserende læger tager godt imod Honorarstrukturrådets forslag til helt ny honorarmodel. Den skal forenkle og styrke samarbejdet på tværs af sundhedsvæsenet om at levere almen lægehjælp til befolkningen. Samtidig skal den få de praktiserende læger til at gøre mere for de patienter, som er mest syge.

Læs mere

Debat: Praktiserende læger skal tage større ansvar i sundhedsvæsenet

De praktiserende læger har en enestående mulighed for at have en finger på pulsen i forhold til vores alles helbred. Praktiserende læger har traditionelt spillet en afgørende rolle som fundament i vores sundhedsvæsen. Og den rolle bliver ikke mindre aktuel i fremtiden – hverken for den enkelte eller det samlede sundhedsvæsen.

Læs mere

Apotekerne skal kunne sætte borgerne på dosispakket medicin

For få dage siden indgik Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Praktiserende Lægers Organisation en aftale om dosispakket medicin. Men i virkeligheden bør opgaven ligge hos apotekerne, mener Danske Regioner og PLO. De opfordrer nu Sundhedsministeriet til at se på, hvad der skal til for at styrke apotekernes rolle i forhold til at sætte borgerne på dosispakket medicin.

Læs mere

Ny aftale om dosispakket medicin skal aflaste kommunale medarbejdere

RLTN og Praktiserende Lægers Organisation har indgået en aftale om dosispakket medicin. Dermed har de to organisationer taget et vigtigt skridt til at aflaste kommunerne og få bredt dosispakket medicin ud til alle de borgere, der vil kunne have gavn af det.

Læs mere