Coronavirus/Covid-19

Regionerne femdobler testkapacitet

En ny opgørelse viser, at regionernes testkapacitet bliver øget fra ca. 1.000 til over 5.000 daglige tests. Samtidig er der flere initiativer på vej med virksomheder og universiteter, som kan være med til at øge kapaciteten yderligere.

I de kommende dage vil regionerne øge deres testkapacitet fra ca. 1.000 til mere end 5.000 daglige tests af personer med symptomer på covid-19. Det viser en ny opgørelse fra regionernes mikrobiologiske afdelinger. Opgørelsen viser også, at der med den nuværende lagerbeholdning er sikret testning i de næste 14 dage.

Formand for Danske Regioner, Stephanie Lose, glæder sig over de nye tal.

- Testning er en vigtig del af vores indsats i kampen mod coronavirus, og vores fantastiske medarbejdere knokler dag og nat for at øge kapaciteten og teste så mange, de kan, siger hun og fortsætter:

- Derfor er jeg også pavestolt af, at vi gennem hårdt arbejde og alternative løsninger har øget testkapaciteten til et niveau, hvor vi vil kunne teste fem gange så mange danskere som hidtil. Det gælder både patienter og medarbejdere i sundhedsvæsenet, ældreplejen og på de sociale tilbud.

Tæt samarbejde med erhvervsliv og universiteter

Derudover har regionerne sat flere initiativer i værk med eksterne leverandører, som kan bidrage til yderligere at løfte testkapaciteten.

Det gælder eksempelvis Novo Nordisk og DTU, som tilsammen kan levere yderligere 2.000 tests, når de inden for de næste 14 dage er kommet op at køre. Og der bliver konstant arbejdet på at inddrage endnu flere aktører udefra, fortæller Stephanie Lose.

- Jeg er glad og overvældet over, at så mange virksomheder, universiteter og andre gode kræfter har tilbudt deres hjælp. Vi får rigtig mange henvendelser og tager dem alle seriøst, så vi kan forfølge de mest lovende spor. Og lige nu har vi en rigtig god dialog med både erhvervsliv og universiteter, siger hun.

Samarbejde foregår blandt andet via den nationale taskforce, som Danske Regioner oprettede i slutningen af sidste uge med henblik på at øge testkapaciteten. Taskforcen skal være med til at finde nye løsninger, bl.a. i tæt samarbejde med universiteterne og de virksomheder, der bedst kan bidrage med nye leverancer.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke SMS) eller pressekontakt@regioner.dk.

Hvis du vil vide mere

Om coronavirus/Covid-19

Find mere information fra danske myndigheder om coronavirus/covid-19 på:

www.coronasmitte.dk

Relaterede nyheder

Læs mere

Regionerne vil gennemføre faste test af alt sundhedspersonale

Regionerne har siden Corona-epidemiens start udført mere end 1 million test for COVID-19. En betydelig del af dem har været test af sundhedspersonale. Nu skruer regionerne op for den systematiske testning af medarbejdere og indfører fx faste intervaller for tests for at blive ved med at holde smittespredningen nede. – Test-indsatsen udbygges, så medarbejderne og patienterne fortsat kan føle sig trygge, i takt med at besøgsrestriktioner på hospitalerne ophæves, og samfundet generelt åbner op igen, siger Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner.

Læs mere

Ny aftale: Alle ansatte i plejesektoren testes for COVID-19

For at overvåge smitten og beskytte de mest sårbare danskere mod COVID-19, skal ansatte på plejehjem og i hjemmeplejen fremover testes jævnligt – ud over de særlige testindsatser ved smitteudbrud. Det har KL, Danske Regioner og regeringen aftalt.

Læs mere

Stærkt samarbejde viser vejen for fremtidens beredskab

Kampen mod covid-19 har givet os ny værdifuld læring om, hvordan vi styrker epidemiberedskabet. Men vi kan også bruge kriseerfaringerne i den daglige drift i sundhedsvæsenet. Det skriver Danske Regioners formand, Stephanie Lose.

Læs mere

Lad os bruge krisen konstruktivt til gavn for borgerne

Corona-krisen har vist, at det ikke kræver store omorganiseringer at indfri ønsket om et mere sammenhængende og nært sundhedsvæsen. Derimod kræver det, at vi bygger videre på de faglige fællesskaber, som har vist sig stærke, når det handler om at løse opgaver, der kræver samarbejde på tværs af sektorer, skriver Danske Regioners formand, Stephanie Lose.

Læs mere