Gå til indhold

Ekstra penge til fødeområdet på finansloven 2022

Der er afsat 100 millioner kroner i finansloven for 2022, som er øremærket til fødeområdet.

Danske Regioner har flere gange gjort sundhedsministeren opmærksom på, at der særligt er pres på fødeområde i sundhedsvæsenet, derfor er næstformanden glad for, at området kan se frem til flere midler:

- Det glæder mig, at man har lyttet og prioriteret området økonomisk, og jeg håber, at aftaleparterne vil lytte til os i regionerne, jordemødrene og fødselslægerne, når midlerne skal prioriteres, siger Ulla Astman, der er næstformand for Danske Regioner og fortsætter:

- Ligesom andre områder af sundhedsvæsnet er det vigtigt, at vi inden for fødselsområdet bruger vores ressourcer der, hvor de kommer til størst gavn for familierne. Alle skal have et trygt og godt fødselsforløb, og gravide og familier har forskellige behov. Der er i særlig høj grad brug for, at personalet har tiden til at se de gravide og vurdere deres individuelle behov, så vi kan tilbyde dem det, den enkelte nybagte familie har brug for.

Midlerne til fødeområdet indgår som en del af den endelige aftale for finansloven. Af finansloven fremgår det, at aftalepartierne prioriterer 100 mio. kroner i 2022, 110 mio. kroner i 2023, 115 mio. kroner i 2024 og 150 mio. kroner i 2025.

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Ulla Astman,
1. næstformand, regionsrådsformand
T 96 35 11 00
M 30 23 64 54
E ullaa@rn.dk
Billede af Ulla Astman
Læs mere

Relaterede nyheder

Den udskudte sundhedsreform er en udskydelse af nødvendige investeringer i forebyggelse

I Danske Regioner har vi ventet længe, og efterhånden også en smule utålmodigt, på det sundhedsudspil, som skal sikre, at vi får de bedste rammer for at udvikle fremtidens nære og mere sammenhængende sundhedsvæsen. Sundhedsaftalen er simpelthen en væsentlig forudsætning for, at vi for alvor kan komme i gang med arbejdet og med at løse de udfordringer, som venter os. Og som vi står i.

Læs mere

Fremtidens sundhedsvæsen formes med nødvendige prioriteringer

Det forgangne år blev et historisk år for det danske sundhedsvæsen, der både har oplevet et ekstraordinært stort pres og en ekstraordinær stor bevågenhed fra offentligheden. Samtidig har dygtige medarbejdere ydet en ekstraordinær stor en indsats over mange dage, uger og måneder.

Læs mere

Nye anbefalinger indgår som led i at lette presset sundhedsvæsen

Sundhedsvæsenet oplever aktuelt et akut pres fra flere fronter, og der findes ikke én snuptagsløsning, som kan lette presset. Men noget af det, regionerne er opmærksomme på, er, at behandlinger skal foretages så klogt og ressourcelet som muligt. Det arbejde kan nye anbefalinger fra sundhedssamarbejdet Vælg Klogt understøtte.

Læs mere

Overordnede rammer for udmøntning af vinterpakken og fordeling mellem regionerne

Fordelingen mellem regionerne af pengene fra vinterpakken er på plads og regionerne har fastlagt de helt overordnede rammer for, hvordan pengene skal bruges.

Læs mere