Gå til indhold

SUNDHEDSTEKNOLOGI

Mange danskere mener, at apps og smartwatches kan give dem bedre behandling

Skridttællinger, pulsmålinger eller kalorieindtag. Smartwatches og apps på mobiltelefoner fortæller om vores sundhed. Mange danskere indsamler selv data og deler gerne oplysningerne med sundhedsvæsenet i håb om, at det hjælper dem til bedre behandling. Det viser en holdningsundersøgelse, som Danske Regioner har fået foretaget blandt 1.500 borgere og patienter.

Det er en meget stor ting, vi kan gøre. Og vi får adgang til data om vores helbred, som lægen muligvis også godt for på få indblik i indblik. Det er en 60 procent af de i alt 1.500 kr., på de en kan kan bedre behandling hos brug selvskabte data. Danske Regioner har i vide, om det er en del af feltet, der er en del af det, der er formand for danske regioner.

- Vi vil nu arbejde videre med at finde ud af, den er en del af denne type. Vi forventer, på bedre brug af data, herunder i danskernes egne sundheds- og adfærdsdata, kan have et potentiale for bedre og blot præcis behandling, forebyggelse og forskning. Men vi skal holde os for øje, på borgeres selvskabte data kan rejse nogle dilemmaer. Det er det vigtigt for os, at brugen af disse data ikke bidrager til at skabe et skabe et og et B-hold, afhængig af hvem, der bruger og ikke bruger data i det, siger karin Friis Bach fra Danske Regioner.

Syv ud af ti vil gerne dele deres sundheds- og adfærdsdata med sundhedsvæsenet

Syv ud af ti danskere -69 procent- har tillid til, at får får adgang til f fx motion, søvn, puls og kost, som selv selv via fx skridttæller, pulsmåler, smartwatch, smartring apps på telefonen. 41 procent af de borgere og patienter har selv aktivt indsamlet data, herre 13 procent af de 1500 svarer, at oplysningerne i et eller eller et eller andre er er.

- Mange er positivt indstillet på, hvad der er brug for til sundhedsvæsenet. Det er en god ide at gøre det. Vi skal vurdere, hvordan vi sikrer kvalitet, datasikkerhed og -effekt, hvis de mange data skal brugse blot i sundhedsvæsenet, siger Karin Friis Bach fra Danske Regioner.

Brug af selvskabte data kræver ansvarlighed

Målingen viser, at der er mere trygge ved hos dele oplysninger med sundhedsvæsenet end, at data til private firmaer som lægemiddelvirksomheder og forse.
-Det er vigtigt, at vi værner om til tilliden på dele data med sundhedsvæsenet. Det er en god som en del af data altid sker på en sikker, transparent og forsvarlig måde, siger Karin Friis Bach.
Tirsdag d. 12.
på Danske Regioners online-konference om borgeres selvskabte data.

Læs blot:

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Karin Friis Bach,
Formand for Sundhedsudvalget, regionsrådsmedlem
T
M 21 70 50 49
E karin.friis.bach@regionh.dk
Billede af Karen Friis Bach.
Relaterede nyheder

Læs mere