Gå til indhold

Valg

Valgobservatører er ankommet til Danmark

Danske Regioner og KL har inviteret valgobservatører fra Europarådet til at overvære kommunal- og regionalvalget på tirsdag d. 16. november. Det er første gang i historien, at de overvåger et dansk lokalvalg.

En delegation på otte valgobservatører fra Europarådet er nu ankommet til Danmark. De skal holde øje med, om alt foregår efter reglerne, når der på tirsdag bliver afholdt kommunal- og regionalvalg i alle danske kommuner.

Invitation fra KL og Danske Regioner

Det er første gang i historien, at valgobservatører fra Europarådet skal overvåge et lokalvalg i Danmark. Det skyldes ikke, at de frygter for de danske forhold, men det sker, fordi KL og Danske Regioner har inviteret dem.

 - Valg er den vigtigste byggesten i vores demokrati, og derfor skal vi værne om det og tage godt imod valgobservatørerne. Vi har inviteret dem, for når vi synes, der er en god ide, at valghandlingen bliver tjekket i andre lande, så må vi også selv åbne dørene, siger Kristian Vendelboe, der er administrerende direktør i KL.

Danske Regioner: Åbenhed er vigtigt for folkestyret

 - Danske Regioner sætter stor pris på, at Europarådet har takket ja til vores invitation om at overvåge kommunal- og regionalvalget 2021. Åbenhed og gennemsigtighed er afgørende for vores folkestyre, det gælder også valghandlingen, siger administrerende direktør i Danske Regioner, Adam Wolf.

Observatørernes program

Valgobservatørerne starter deres arbejde i dag, hvor de vil mødes med en række interessenter. Mandag mødes de bl.a. med KL og Danske Regioner, og på selve valgdagen vil de besøge en række valgsteder. Hvor mange og hvor vides ikke på forhånd.

De kommer til at bruge besøget på at tjekke op på, om en række forhold er i orden i forhold til både valgstederne, valgdeltagelsen og kandidatlisterne.

Læs mere om regionalvalget

Find fakta om regionalvalget og bliv klogere på det regionale demokrati og regionernes arbejde på Danske Regioners temaside om regionalvalget:

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Relaterede nyheder

Læs mere