Gå til indhold

Sygehusbyggeri

Søndag inviterer regionerne indenfor på de store hospitalsbyggerier

Søndag d. 4. september åbner 17 af de nye eller ombyggede hospitaler dørene for danskerne til Åbent Hospital. I år kan du også opleve en helikopterbase.

Nabo eller bare nysgerrig? Til dagligt snurrer kraner og gravemaskiner i piruetter på regionernes store hospitalsbyggerier. Søndag den 4. september kan du komme på rundtur bag byggehegnet til Åbent Hospital 2022.

Regionernes årlige Åbent Hospital er en chance for at møde medarbejderne på stedet og opleve, hvad de nye hospitaler byder på af banebrydende behandling, fantastisk forskning og gennemtænkte rammer for patienterne. Målet med byggerierne er at samle specialerne og skabe mere sammenhæng for den enkelte patient. Det skal føre til, at vi i Danmark kan få den bedst mulige behandling på hospitalet, så vi kan leve længere med størst mulig livskvalitet, når vi er kommet alvorligt til skade eller fejler noget alvorligt.

 

Anders Kühnau: Åbent Hospital for alle

Sidste år var Åbent Hospital på lavt blus på grund af Corona. I år sætter Region Hovedstaden, Region Midtjylland, Region Syddanmark, Region Nordjylland og Region Sjælland alle sejl med 17 deltagende hospitaler og en helikopterbase – det højeste antal hospitaler siden Åbent Hospital for første gang åbnede dørene for danskerne i 2017.

Det glæder formand for Danske Regioner, Anders Kühnau:

- Sundhedsvæsenet og hospitalsbyggerierne tilhører os allesammen. Jeg opfordrer dig til at bruge noget af søndagen på at tage til Åbent Hospital et sted nær dig. Der er noget for hele familien. Tag del i aktiviteterne og tag en snak med medarbejderne. Forhåbentlig vil du mærke, hvordan din region lægger sig i selen for at opnå landvindinger for behandlingen, bygger med patienterne i centrum og med den nyeste teknologi og viden. Kæmpe tak til medarbejderne for den store indsats med at gøre Åbent Hospital 2022 til en underholdende og lærerig dag for alle gæster.

Læs mere: 

Se program og tider landet rundt. Enkelte arrangementer kræver tilmelding på forhånd:

• Åbent Hospital 2022

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Anne Mette Ehlers, chefrådgiver
Kommunikation
M: 9116 7399
E: ame@regioner.dk

Marie Bussey Rask, seniorkonsulent
Center for Sundhedsinnovation (SINO)
M: 3139 5567
E: mbk@regioner.dk

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Anders Kühnau,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand
T
M 23 60 27 68
E formanden@regioner.dk
Formand i Danske Regioner Anders Kühnau
Relaterede nyheder

Læs mere

Norden skal gøre Europas emballage grønnere

Miljøhensyn og konkurrence går hånd i hånd i de nordiske indkøbskriterier på hospitalsområdet udviklet af de fem danske regioner. Kriterierne kan effektivt begrænse emballagemængderne fra Europas hospitaler – ikke mindst plastik, skriver Anders Kühnau og Bertel Haarder i AvisenDanmark.

Læs mere

Debatindlæg: Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet: Flere fuldtidsstillinger kan fremtidssikre sundhedsvæsnet

Flere på fuldtid er et af de greb, som bliver præsenteret i regeringens nyeste reformudspil ”Danmark kan mere III”. Udspillet har fokus på at få flere fra deltid til fuldtid i kommunerne, men det er man allerede i gang med i regionerne. Lokal dialog og kreativitet er vejen til at få mange flere deltidsansatte i regionerne op på fuld tid, skriver Heino Knudsen og Mona Striib.

Læs mere

Regionerne prioriterer og skaber sammenhæng i sundhedsvæsenet

Ofte bidrager sundhedsdebatten til nye indsigter og nøgterne bud på løsninger. Det kan dog efterhånden mærkes at valgkampen lurer under overfladen. Senest i Altinget hvor folketingskandidat for moderaterne Monika Rubin genbesøger en række påstande om regionernes arbejde og rolle i det danske sundhedsvæsen, skriver Danske Regioners formand for sundhedsudvalget, Karin Friis Bach i debatindlæg.

Læs mere

Ny kampagne med Bodil Jørgensen giver danskerne huskeregel, så de bedre kan undgå svindel med personlige oplysninger

Svindlere kan være svære at gennemskue – særligt når de efterligner eksempelvis banker og myndigheder for at få fat i dine personlige oplysninger. Derfor lancerer Digitaliseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner i dag en kampagne, der skal hjælpe danskerne til at undgå at få stjålet og misbrugt deres identitet.

Læs mere