Gå til indhold

Sundhedsundersøgelse

Konference: Danskernes sundhed er blevet kortlagt

Hør hvordan det står til med befolkningens sundhed, når Sundhedsstyrelsen og Danske Regioner holder konference om den nye sundhedsprofil den 10. marts 2022.

Er vi blevet mere sunde eller usunde? Ryger og drikker vi mindre? Trives vi bedre? Det er nogle af de emner, der er undersøgt i den store befolkningsundersøgelse Hvordan har du det? Undersøgelsen er den største undersøgelse af befolkningens sundhed i Danmark og bliver foretaget hvert fjerde år.

Spørgeskemaer sendt ud til over 300.000 danskere 

Den nye undersøgelse er gennemført i 2021, hvor 324.000 danskere fik tilsendt et meget omfattende spørgeskema. På baggrund af svarene er der nu udarbejdet en ny national sundhedsprofil.

På konferencen i DGI-byen vil resultaterne blive præsenteret, og eksperter vil kommentere målingen og give en vurdering af, hvordan vi løfter opgaven med at få bedre og sundere liv – og mere lighed i danskernes sundhedstilstand. Desuden er der fire parallelsessioner om nogle af de store forebyggelsesemner, der er oppe i tiden – overvægt, mental sundhed, rygning og alkohol.

Svarene kan give mere målrettet forebyggelse 

Sundhedsprofilen er vigtig, når der skal laves nye sundhedsaftaler mellem regioner og kommuner, fordi den betyder, at der kan sættes målrettet ind med forebyggelse lokalt, regionalt og nationalt. Derfor har den betydning for både kommuner, regioner, faglige aktører og borgere.

Konferencen holdes af Sundhedsstyrelsen og Danske Regioner, og henvender sig til beslutningstagere, planlæggere og sundhedsfaglige medarbejdere. Det er også muligt at deltage i konferencen via streaming. Der er begrænset antal pladser til deltagere, dels fysisk og online.

Det er alle fem regioner, Sundhedsstyrelsen og Statens Institut for Folkesundhed, der har gennemført undersøgelsen på baggrund af en aftale mellem Danske Regioner, KL, Sundhedsministeriet samt Finansministeriet.

Konferencen afholdes d. 10. marts 2022 kl. 9.15-15.30 i DGI-Byen, Tietgensgade 65, Kbh. V.
Det koster 500 kr. at deltage og 250 kr. for online-deltagelse
Der lukkes for tilmelding d. 1. marts 2022

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Om sundhedsprofilen

Undersøgelsen af danskernes sundhed blev første gang lavet i 2010, og resultaterne kan derfor sammenlignes over tid.

Se resultaterne fra de tidligere undersøgelser af danskernes sundhed:

 

 

 

 

Læs mere

Relaterede nyheder