Gå til indhold

Sygehusbyggeri

17.000 danskere tog til Åbent Hospital

Søndag d. 4. september tog 17.000 danskere imod regionernes invitation til at opleve de nye store hospitaler, der bygges og ombygges for at skabe en bedre behandling for patienterne.

Søndag valfartede 17.000 danskere til Åbent Hospital. Det er det næsthøjeste deltagertal, siden regionerne i 2017 for første gang inviterede til den landsdækkende åbent hus-begivenhed, hvor alle kan opleve en række af de store hospitalsbyggerier. I år deltog Akutlægehelikopterbase Skive for første gang.

Åbent Hospital 2022 blev en succes, konkluderer formand for Danske Regioner, Anders Kühnau.

- Først og fremmest tak til alle medarbejderne i alle fem regioner for jeres flotte arrangementer landet rundt til Åbent Hospital 2022. I regionerne arbejder vi benhårdt for at skabe fremskridt for patienterne, både i hverdagen og med de nye hospitalsbyggerier. Åbent Hospital er en god mulighed for, at vi kan være dialog med hinanden, og at alle nysgerrige kan få et smugkig på fremtidens behandling. (Tekst fortsætter under fotoet).

Billede fra Regionshospitalet Randers af personale med flag og balloner.

Fra bamseklinik til helikopterbase

Landet rundt var der oplevelser på 17 af landets hospitalsbyggerier.

Her er et par nedslag. I Region Nordjylland på Nyt Aalborg Universitetshospital besøgte gæsterne Operationshuset, så fødestuer med fødekar og oplevede panoramaudsigten over Aalborgs grønne landskab. I Region Midtjylland blev gæsterne på Regionshospitalet Randers vist rundt i Akutafdelingen og børns bamser blev behandlet i Bamseklinikken. I Region Syddanmark oplevede gæsterne blandt andet operations- og patientstuer på det nye Odense Universitetshospital. I Region Sjælland på Sjællands Universitetshospital i Køge oplevede gæsterne den nye laboratoriebygning og mødte selvkørende robotter. I Region Hovedstaden på Steno Diabetes Center, Herlev Hospital fik gæsterne rundvisning på Skandinaviens største og brugerinvolverende diabeteshospital, hvor naturen er inviteret indenfor.

Læs mere:

Læs mere om hospitalsbyggerierne og find interview med 16 medarbejdere, der fortæller hvilken forskel, byggerierne gør for medarbejdere og patienter:

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Anne Mette Ehlers, chefrådgiver
Kommunikation
M: 9116 7399
E: ame@regioner.dk

Marie Bussey Rask, seniorkonsulent
Center for Sundhedsinnovation (SINO)
M: 3139 5567
E: mbk@regioner.dk

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Anders Kühnau,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand
T
M 23 60 27 68
E formanden@regioner.dk
Anders Kühnau
Relaterede nyheder

Læs mere

Norden skal gøre Europas emballage grønnere

Miljøhensyn og konkurrence går hånd i hånd i de nordiske indkøbskriterier på hospitalsområdet udviklet af de fem danske regioner. Kriterierne kan effektivt begrænse emballagemængderne fra Europas hospitaler – ikke mindst plastik, skriver Anders Kühnau og Bertel Haarder i AvisenDanmark.

Læs mere

Ny kampagne med Bodil Jørgensen giver danskerne huskeregel, så de bedre kan undgå svindel med personlige oplysninger

Svindlere kan være svære at gennemskue – særligt når de efterligner eksempelvis banker og myndigheder for at få fat i dine personlige oplysninger. Derfor lancerer Digitaliseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner i dag en kampagne, der skal hjælpe danskerne til at undgå at få stjålet og misbrugt deres identitet.

Læs mere

Danske Regioner: Aftalen om psykiatri tager fat de vigtigste steder

Regeringen har sammen med et bredt politisk flertal indgået en aftale om 10-årsplanen for psykiatrien. Med aftalen har partierne valgt at løfte de fem prioriterede indsatser i Sundhedsstyrelsens og Socialstyrelsens faglige oplæg med 450 mio. kr. i 2023 og 500 mio. kr. i de efterfølgende år frem til 2026.

Læs mere

Regionernes udgifter til sygeplejerskevikarer ligger stabilt

Ny delrapport om eksternt vikararbejde for sygeplejersker viser, at udgifterne har ligget stabilt fra 2017-2021. Samt at det kun var en relativ beskeden andel af sygeplejerskerne, der både var ansat på et hospital og i et eksternt vikarbureau. Hospitalerne arbejder hårdt for at begrænse brugen af eksterne vikarer yderligere, fastslår formanden for Danske Regioners løn- og praksisudvalg, Heino Knudsen.

Læs mere