Gå til indhold

Forhandling

OK24: Rekruttering skal styrkes for at sikre behandling af patienter

Der venter vigtigt opgaver forude med overenskomstforhandlingerne. OK24 bygger videre på trepartsaftalen, og der vil fokus på styrkelse af rekrutteringen til sundhedsvæsnet for at sikre danskerne behandling på alle tider af døgnet, uanset hvor vi bor.

Danskerne skal også fremover kunne regne med at blive undersøgt og behandlet, uanset hvornår og hvor de bliver syge og får brug for sundhedsvæsnet. Derfor er det nødvendigt at styrke rekrutteringen og fastholdelsen, og det har trepartsaftalen fra 2023 taget vigtige skridt i retningen af med ekstra lønmidler til nogle af de opgaver og funktioner, der er udfordret i forhold til rekruttering, herunder vagtarbejde.

- Vi skal fortsætte det gode arbejde, der er sat i gang med trepartsaftalen. For Danske Regioner er det vigtigt at bygge videre på de initiativer, der kan styrke rekrutteringen til vores sundhedsvæsen. Derfor vil vi arbejde for at gøre det mere attraktivt at være ansat på de regionale arbejdspladser, siger Heino Knudsen, formand for Løn- og Praksisudvalget i Danske Regioner.

Trepartsaftalen har betydet et ekstraordinær lønløft i den offentlige velfærd. Aftalen åbner bl.a. også op for en øget lokal løndannelse, så der kan målrettes lønmidler til områder lokalt, der især er udfordrede i forhold til rekruttering.

Patienter og rekruttering er i fokus ved forhandlingerne

Ved overenskomstforhandlinger i 2024 (OK24) vil Danske Regioner have et gennemgående fokus på krav, der drejer sig om styrke sundhedsvæsnet til gavn for patienterne. I takt med, at flere ældre og kronisk syge har brug for behandling, vokser behovet for at gøre sundhedsvæsnet mere solidt. Derfor er styrkelse af rekruttering og udvikling af arbejdets tilrettelæggelse også vigtig ved OK24. Det siger Bo Libergren, næstformand i Løn- og Praksisudvalget:

- Vi står på et godt vidensgrundlag med bl.a. anbefalinger fra Robusthedskommissionen til at fremtidssikre vores sundhedsvæsen. Nogle af de anbefalinger vil vi gerne føre ud i livet ved OK24. Det handler blandt andet om flere på fuld tid og brug af rette kompetencer til arbejdet. Men det handler også om, at vi skal finde løsninger i fællesskab med de faglige organisationer, der kan skabe et endnu bedre arbejdsmiljø på de regionale arbejdspladser, fortæller han.

For Danske Regioner handler det fx om nye måder at tilrettelægge arbejdet, så flere deltager i vagtarbejdet udenfor dagtid, og så flere kan se sig selv i en fuldtidsstilling. Det er vigtigt for at behandle patienterne 24/7/365, og for medarbejdere, der får flere kollegaer på de skæve tidspunkter. Det kan give større indflydelse på planlægning af arbejdet, og lette belastningen af dem, der i dag varetager mange skæve vagter.

HVIS DU VIL VIDE MERE

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk

Fakta

OK24 på det regionale område

RELATEREDE NYHEDER

Læs mere

Årets sundhedsdebattør satte fokus på sundhed, superstimuli og manipulation

Årets sundhedsdebattør Nicklas Brendborg satte gang i en debat om sundhed, superstimuli og manipulation af vores belønningssystem foran et veloplagt publikum. Prismodtageren åbnede folkemødet 2024 i Danske Regioners telt, hvor formand Anders Kühnau bød ham velkommen. Nicklas Brendborg får prisen for sin seneste bog 'Vanedyr'.

Læs mere

Danske Regioner om struktur-rapport: Mange gode takter, nu skal vi huske ambitionerne

Der er grund til at rose Sundhedsstrukturkommissionen for et meget grundigt stykke arbejde, og der er mange gode takter i den rapport, som netop er fremlagt. Især er det positivt, at Kommissionen i høj grad har taget ideen om at samle ansvaret for sundhed til sig.

Læs mere

Kronik: Sæt ikke sundhedsambitionerne i bakgear

Lige om lidt afleverer Sundhedsstrukturkommissionen sin rapport, og så går startskuddet til den politiske armlægning om en sundhedsreform. Fra regionerne er budskabet klart: Sæt patienten i centrum. Sæt handling bag ordene. Og sæt barren højt. Så vi får en reform af gavn og ikke blot af navn.

Læs mere

Ny økonomiaftale giver nødvendigt løft og giver regionerne mulighed for at udvikle sundhedsvæsenet

Regeringen og Danske Regioner har indgået en flot økonomiaftale, som med et løft på næsten to milliarder kroner giver regionerne mulighed for at investere i sundhedsvæsenets udvikling. Aftalen giver samtidig regionerne bedre forudsætninger for at styre medicinudgifterne.

Læs mere