Gå til indhold

SUNDHED

Flere diabetikere kan få mere ensartet adgang til glukosemålere

Danske Regioner bakker op om Behandlingsrådets anbefalinger om glukosemålere til diabetespatienter, og formanden ser frem til anbefalingerne bliver gjort til virkelighed.

Mange diabetespatienter har stor glæde af glukosemålere, og nu anbefaler Behandlingsrådet en mere ensartet adgang til målerne. Danske Regioners formand, Anders Kühnau, glæder sig over anbefalingen:

- Det er rigtigt godt nyt for diabetespatienter, for der er rigtigt mange gevinster ved glukosemålere. Nu skal vi i gang med at føre anbefalingerne ud i virkeligheden, siger han og tilføjer:

- Vi ønsker en mere ensartet udbredelse af glukosemålere, for i dag er der store geografiske forskelle på tildelingen. Det kan de nye anbefalinger være med til at rette op på.

Vil bryde med praksis

Glukosemålere har ifølge Behandlingsrådets anbefalinger en positiv effekt på fire afgørende områder fra patientens perspektiv og sundhedsøkonomien til den kliniske effekt og sikkerheden.

Anders Kühnau ser frem til at drøfte økonomien til at udføre anbefalinger med regeringen og KL:

- Vi er klar til en drøftelse af, hvad der skal til for at sikre diabetespatienter en mere ensartet adgang til glukosemålere. Det er vigtigt for at skabe større lighed i sundhed på tværs af landet.

Ifølge Danske Regioner skal der bl.a. udarbejdes klare retningslinjer og målgruppen for glukosemålere præciseres, før anbefalingerne kan implementeres.

Læs mere

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt 

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk

RELATEREDE NYHEDER

Læs mere