Gå til indhold

Kvalitet

Ny kvalitetsmodel for private hospitaler og klinikker

Danske Regioner og Sundhed Danmark, som repræsenterer de største privathospitaler og klinikker, har udviklet en ny kvalitetsmodel for private hospitaler og klinikker. Modellen er unik, og den første af sin slags.

Parterne vil bruge modellen til drøftelser af den fortløbende kvalitetsudvikling på baggrund af data fra Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP) og viden om kvaliteten hos de private aktører. Målet er at skabe større værdi for patienterne og mere viden og sammenhæng på tværs af sundhedsvæsenet. 

Modellen bygger på et set up kendt fra de offentlige hospitaler, og i Danske Regioner er der stor tilfredshed med resultatet, som der har været arbejdet på i en længere periode: 

- Arbejdet med kvalitet er helt essentielt for at sikre patienterne den bedst mulige behandling i både offentligt og privat regi, siger lægefaglig direktør i Danske Regioner, Helene Probst. 
- Derfor er vi glade for, at det er lykkedes os at lave en kvalitetsmodel, som omfatter de private hospitaler og klinikker, tilføjer hun. 

Jakob Rixen, branchedirektør i Sundhed Danmark, ser også positivt på den nye kvalitetsmodel: 
- De private sundhedsvirksomheder leverer sundhedsydelser af høj kvalitet, og kvalitetsmodellen kan gøre det lettere at følge privathospitalernes gode arbejde.

Læs mere:

Sammenhæng og kvalitet i hele sundhedsvæsenet 

 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk

Relaterede nyheder

Læs mere