Gå til indhold

Forenkling af erhvervsfremme er på vej

Regeringen har nu nedsat et forenklingsudvalg, der skal se på fremtidens erhvervsfremme i Danmark. Initiativet hilses velkomment af Danske Regioner.

- Vi hilser forenklingsudvalget velkommen og ser frem til at bidrage til udvalgets arbejde med at forenkle og forbedre den offentlige erhvervsfremme til gavn for jobskabelse og virksomheder i alle dele af Danmark, siger næstformand i Danske Regioner Stephanie Lose.

 

- Det er afgørende, at vi får målrettet erhvervsfremmeindsatsen gennem ambitiøse og præcise nationale vækstmål, som alle skal navigere efter. Kun sådan sikrer vi, at erhvervsfremme sker effektivt, og at parterne arbejder i samme retning til gavn for virksomhederne, lyder det fra Danske Regioner.

Én indgang i hver region vil gavne virksomheders overblik

Danske Regioner har med udspillet ”Fokus. Forenkling. Forbedring” netop foreslået, at erhvervsfremmesystemet bliver kendetegnet ved en klar arbejdsdeling mellem stat, kommuner og regioner med udgangspunkt i nationale vækstmål.

Samtidig skal der i hver region skal være én fælles indgang til erhvervsfremme for virksomheder, der efterspørger et overblik over de forskellige tilbud.

Det globale og digitale kapløb om vækst er i fuld gang

Stephanie Lose peger på, at virksomheder i alle brancher står i dag over for helt nye udfordringer og muligheder.

Hvis danske virksomheder fortsat skal være med i førerfeltet, skal de gribe nye digitale løsninger som kunstig intelligens, cloud computing og internet of things. Det handler for eksempel om at styrke brugen af kunstigt intelligente robotter, lagre og dele af data i internetskyen og online-styring af elektroniske hverdagsapparater.

-Det kræver en særlig erhvervsfremme, der hjælper virksomhederne med den nyeste viden, specialiseret rådgivning, kontakt til vidensinstitutioner og adgang til kompetente medarbejdere, siger Stephanie Lose.

Virksomheder i hver region har særlige styrker

- Hver af de fem regioner i Danmark har deres erhvervsmæssige styrker, hvor virksomhederne er nogle af verdens bedste på deres felt.

- Tænk bare på vindmølleindustrien i Midtjylland, energiteknologi i Syddanmark og medicinalvirksomhederne i Hovedstaden. Dem skal vi styrke, for ellers overhaler virksomhederne andre steder i verden os i morgen.

- En effektiv erhvervsfremme skal derfor supplere det regionale erhvervslivs særlige udfordringer og styrker. ”One size fits all”-løsninger duer ikke, fastslår Stephanie Lose.

 

Læs mere:

Erhvervsministeriet om forenklingsudvalget 

Kommissorium for udvalget

Danske Regioners erhvervsudspil 

Kontakt os

Hvis du vil vide mere

Lone Vingtoft, chefkonsulent
Center for Regional Udvikling, EU og Miljø (REM)
T: 3529 8194
M: 2222 2674
E: lvi@regioner.dk

Torsten Ellermann Eriksen, pressekonsulent
Kommunikation
T: 40202057
E: tee@regioner.dk

Relaterede nyheder

læs mere

818 flere sygeplejersker siden juni

Kurven over antallet af sygeplejersker i regionerne er vendt. Fra juni til september 2022 er der sket en fremgang i antallet af sygeplejersker på 818. Ifølge Danske Regioner tyder det på, at faldet i sygeplejersker er stoppet. Og at den massive indsats for at tiltrække og fastholde sygeplejerskerne er begyndt at bære frugt.

Læs mere

Regionerne er klar til at sætte en ny udviklingsdagsorden for sundhedsvæsenet

Hvis vi vil holde fast i et sundhedsvæsen, der bare nogenlunde kan levere på behandlingsbehovet, kræver det vilje til at investere i den radikale innovation af det. Derfor bør sundhedsdagsordenen for en ny regering også være en investerings- og reformdagsorden, mener Danske Regioner.

Læs mere

Debatindlæg: Kære nye regering: Regionerne har en vigtig rolle at spille i den kommende nationale klimatilpasningsplan

1,8 meter. Så meget kan havet omkring de danske kyster stige frem mod år 2150. Det viser en ny analyse fra GEUS. Det kan lyde som en udfordring, der ligger langt ude i fremtiden, men så lang tid har vi ikke til at forberede os.

Læs mere

Unge vælger stadig uddannelse efter køn

Unge over hele landet er i denne tid godt i gang med deres nye uddannelse. Men noget er ikke nyt, for vi kan være sikre på, at flertallet af nystartede på social- og sundheds-uddannelserne er kvinder. På samme måde vil der også være flest mænd, som påbegynder en håndværkeruddannelse.

Læs mere