Forenkling af erhvervsfremme er på vej

Regeringen har nu nedsat et forenklingsudvalg, der skal se på fremtidens erhvervsfremme i Danmark. Initiativet hilses velkomment af Danske Regioner.

- Vi hilser forenklingsudvalget velkommen og ser frem til at bidrage til udvalgets arbejde med at forenkle og forbedre den offentlige erhvervsfremme til gavn for jobskabelse og virksomheder i alle dele af Danmark, siger næstformand i Danske Regioner Stephanie Lose.

 

- Det er afgørende, at vi får målrettet erhvervsfremmeindsatsen gennem ambitiøse og præcise nationale vækstmål, som alle skal navigere efter. Kun sådan sikrer vi, at erhvervsfremme sker effektivt, og at parterne arbejder i samme retning til gavn for virksomhederne, lyder det fra Danske Regioner.

Én indgang i hver region vil gavne virksomheders overblik

Danske Regioner har med udspillet ”Fokus. Forenkling. Forbedring” netop foreslået, at erhvervsfremmesystemet bliver kendetegnet ved en klar arbejdsdeling mellem stat, kommuner og regioner med udgangspunkt i nationale vækstmål.

Samtidig skal der i hver region skal være én fælles indgang til erhvervsfremme for virksomheder, der efterspørger et overblik over de forskellige tilbud.

Det globale og digitale kapløb om vækst er i fuld gang

Stephanie Lose peger på, at virksomheder i alle brancher står i dag over for helt nye udfordringer og muligheder.

Hvis danske virksomheder fortsat skal være med i førerfeltet, skal de gribe nye digitale løsninger som kunstig intelligens, cloud computing og internet of things. Det handler for eksempel om at styrke brugen af kunstigt intelligente robotter, lagre og dele af data i internetskyen og online-styring af elektroniske hverdagsapparater.

-Det kræver en særlig erhvervsfremme, der hjælper virksomhederne med den nyeste viden, specialiseret rådgivning, kontakt til vidensinstitutioner og adgang til kompetente medarbejdere, siger Stephanie Lose.

Virksomheder i hver region har særlige styrker

- Hver af de fem regioner i Danmark har deres erhvervsmæssige styrker, hvor virksomhederne er nogle af verdens bedste på deres felt.

- Tænk bare på vindmølleindustrien i Midtjylland, energiteknologi i Syddanmark og medicinalvirksomhederne i Hovedstaden. Dem skal vi styrke, for ellers overhaler virksomhederne andre steder i verden os i morgen.

- En effektiv erhvervsfremme skal derfor supplere det regionale erhvervslivs særlige udfordringer og styrker. ”One size fits all”-løsninger duer ikke, fastslår Stephanie Lose.

 

Læs mere:

Erhvervsministeriet om forenklingsudvalget 

Kommissorium for udvalget

Danske Regioners erhvervsudspil 

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Stephanie Lose,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand
T -
M 25 33 09 82
E formanden@regioner.dk
Stephanie Lose (1)
Kontakt os

Hvis du vil vide mere

Lone Vingtoft, chefkonsulent
Center for Regional Udvikling, EU og Miljø (REM)
T: 3529 8194
M: 2222 2674
E: lvi@regioner.dk

Torsten Ellermann Eriksen, pressekonsulent
Kommunikation
T: 40202057
E: tee@regioner.dk

Relaterede nyheder

læs mere

Naboer til grusgrave skal kunne få erstatning

Er du nabo til en grusgrav, skal du kunne få kompensation, hvis dit hus falder i værdi - uanset om du vil sælge eller ej. Sådan lyder opfordringen fra Danske Regioner til miljøminister Lea Wermelin. "Det er på tide, at naboer til grusgrave får samme vilkår som naboer til vindmøller og solceller", siger miljøudvalgsformand i Danske Regioner, Heino Knudsen.

Læs mere

De unge skal godt ind i voksenlivet

Sammen kan vi gøre en stor forskel for unge i hele Danmark, skriver Stephanie Lose i debatindlæg, hvor hun byder Pernille Rosenkrantz-Theil velkommen som ny børne- og undervisningsminister.

Læs mere

Regioner og gymnasier er enige: Unge skal have lokalt uddannelsestilbud

Danske Regioner og Danske Gymnasier præsenterer en række fælles forslag, som skal sikre, at unge i hele Danmark fortsat har et godt og balanceret gymnasialt tilbud tæt på dem selv. "Hvis ikke vi er opmærksomme og griber ind, kan der blive alt for langt til uddannelsen for unge", siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Læs mere

Gamle skinner kan afspore det lokale tog

Ny opgørelse viser, at mere end 80 procent af lokalbanernes skinner nærmer sig sidste salgsdato. Nogle steder må man endda pille sæder ud af togene, da skinnerne er så gamle, at der ellers ikke kan køres med den fornødne fart. – Det er helt afgørende, at regeringen vil være med til at investere i den kollektive trafik, siger næstformand i Danske Regioner, Ulla Astman.

Læs mere