Gå til indhold

Afbrudte forhandlinger om ny tandlægeoverenskomst

Danske Regioner og Tandlægeforeningen har ikke kunnet nå til enighed om en ny overenskomst for landets tandlæger. Det samlede sundhedsvæsen kan ikke holde til, at vi bliver ved med at bruge flere penge på tandlægerne end aftalt, siger Bo Libergren, forhandlingsleder for Danske Regioner.

Forhandlingerne om en ny tandlægeoverenskomst er afbrudt. Det er på nuværende tidspunkt uvist, hvornår og hvordan forhandlingerne igen kan optages. En ny aftale skulle træde i kraft den 1. april 2018, efter at forhandlingerne har været i gang siden august sidste år.

Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) og Tandlægeforeningen har forhandlet om en række forhold for landets tandlæger, og særligt økonomien skiller parterne, forklarer Bo Libergren, forhandlingsleder for Danske Regioner og næstformand i RLTN.

Den nuværende overenskomst med Tandlægeforeningen indeholder en såkaldt ramme for, hvor mange penge landets tandlæger hver måned får i tilskud fra det offentlige (knap 1,4 milliarder kroner). Tandlægerne ønsker en fortsat høj indtjening som gør, at tandlægerne årligt tjener 300 millioner kroner mere, end der er råd til - rammen overskrides.

- Det her er det største problem. Hver eneste måned bruger regionerne 23 millioner kroner mere på tandlægeområdet, end vi reelt set har økonomi til. Hvis det fortsætter, udhuler vi økonomien i andre dele af sundhedsvæsenet, så vi er nødt til at sætte en prop i, siger Bo Libergren.

Tandlægeforeningen har fremlagt forslag til at løse udfordringen, som ikke er gangbare.

- Vi kan i regionerne for eksempel ikke acceptere, at patienterne skal til at betale mere af egen lomme, siger Bo Libergren.

Indtil en ny overenskomst er på plads, fortsætter den gældende overenskomst, med mindre den opsiges af en af parterne.

 

kontakt

Hvis du vil vide mere

Tina Vester Jensen, seniorkonsulent/teamleder
Center for forhandling, aftaler og overenskomster
T: 3529 8409
M: 2747 2195
E: tvj@regioner.dk

Jon Bøge Gehlert, presserådgiver
Kommunikation
M: 2115 2910
E: jbg@regioner.dk

relaterede nyheder

Læs mere

Nyt overenskomstforlig med akademikerne

Der er indgået aftale om fornyelse af overenskomsterne for medarbejdergrupperne inden for Akademikerne. Det drejer sig bl.a. om læger, jordemødre, fysioterapeuter og ergoterapeuter samt jurister, ingeniører og psykologer. Aftalen giver generelle lønstigninger på 6,53 procent og derudover et yderligere løft af løn med videre på to procent. Aftalen har også fokus på udvikling af de regionale arbejdspladser for at gøre dem attraktive.

Læs mere

Ny overenskomst med sundhedspersonale er på plads

Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) og Sundhedskartellet har indgået en aftale om fornyelse af overenskomster for bl.a. sygeplejersker, bioanalytikere og radiografer. Aftalen udmønter ekstra midler ud over de generelle lønstigninger samt en stor del af midlerne fra trepartsaftalen om rekruttering.

Læs mere

Nyt overenskomstforlig for regionalt ansatte med fokus på udvikling af arbejdspladser

Der er indgået et overenskomstforlig for ansatte i de fem regioner. Aftalen sikrer en væsentlig lønfremgang for regionalt ansatte. Samtidig er der aftalt initiativer i forhold til udvikling af de regionale arbejdspladser, til gavn for patienter, borgere og medarbejdere.

Læs mere

Kronik: Vi skal ruste sundhedsvæsenet til fremtiden med et nationalt center for sundhedsinnovation

I fremtiden vil færre medarbejdere skulle behandle flere patienter med stigende behov. Derfor har vi brug for flere løsninger, der frigør arbejdskraft til at løse sundsvæsenets kerneopgaver. Og vi har brug for en effektiv skalering af de løsninger, der virker.

Læs mere