Tilfredshed med medarbejderes ja til overenskomst

Afstemningerne blandt læger, sygeplejersker, sosu-ansatte og de øvrige forbundsmedlemmer på det regionale område endte med et stort ja til den nye overenskomst. Og Regionernes Lønnings- og Takstnævn har også godkendt aftalen for de næste tre år.

”Vi siger ja, - og alle vores medarbejdergrupper siger ja – endda med overvældende flertal, og det er meget tilfredsstillende”. Sådan er reaktionen fra formanden for Regionernes Lønnings- og Takst-nævn, RLTN, Anders Kühnau.

”Resultatet er, at der er ro på. Den sidste risiko for konflikt er heldigvis aflyst. Det betyder, at patienterne på landets hospitaler undgår dén usikkerhed, der ellers kunne opstå om deres aftaler med sundhedsvæsenet”, siger Anders Kühnau. Han understreger samtidig vigtigheden af, at mange har deltaget i afstemningerne og stemt ja.

”Det viser, at medarbejderne i meget høj grad har været engagerede, og at rigtig mange af dem mener, at der er tale om en tilfredsstillende aftale”, lyder det fra Anders Kühnau.

Medarbejderne i regionerne får en stigning af lønrammen på 8,1 procent over de næste tre år. Dermed er det lange forhandlings- og afstemningsforløb for 133.000 ansatte på hospitalerne og andre regionale arbejdspladser nu definitivt afsluttet.

”Vi er nu enige om en god aftale med et klart løft til alle personalegrupper, der fortsat vil blive anerkendt for deres store indsats overfor patienterne”, siger Anders Kühnau.

Ja’et kommer efter et dramatisk forløb, hvor der er blevet brugt mange timer ved forhandlingsbordene og i Forligsinstitutionen.

I slutningen af april kom det afgørende gennembrud på hele det offentlige arbejdsmarked, da en glad forhandlingsleder Anders Kühnau kunne fortælle, at regionerne og en række faglige organisationer - som de første – blev enige. Siden fulgte aftaler for de øvrige områder, staten og kommunerne. Aftaler, som altså nu er godkendt ved ur-afstemninger blandt forbundenes medlemmer. 

Læs mere:

• Aftale mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Forhandlingsfællesskabet (pdf)

• Aftale mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og FOA og organisationerne i OAO-K (pdf)

 
Kontakt

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Anders Kühnau,
Fmd. for Løn- og Praksisudvalget, fmd. for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN), regionsrådsformand
T -
M 23 60 27 68
E kuhnau@rr.rm.dk
Anders Kuhnau.png
Læs mere

Relaterede nyheder

OK18: Aftaler er på plads – nu mangler afstemning

Danske Regioner har nu forhandlet 44 overenskomster på plads med organisationerne på det regionale område. Senest den 6. juni skal organisationerne have stemt om dem. Vi har gjort et grundigt stykke arbejde, så nu regner jeg med, at vi når helt i mål med de gode resultater, siger Anders Kühnau, chefforhandler for Danske Regioner.

Læs mere

OK18: Forlig i regionerne

Aftale på plads for alle ansatte i regionerne. Løft af lønnen og aftale omkring spisepausen. "Vi er lykkedes med en forhandlet løsning, og det er jeg meget glad for på personale og patienters vegne", siger Anders Kühnau, forhandlingsleder for Danske Regioner.

Læs mere

OK18: Gennembrud på regionernes område

Regionerne har netop indgået aftale med LO-forbundene, herunder FOA, 3F, HK Kommunal og Socialpædagogerne samt Dansk Socialrådgiverforening, om overenskomst- og aftalefornyelse. ”Nu har vi taget det første, store skridt, og det glæder jeg mig over på rigtig mange menneskers vegne”, siger Anders Kühnau, forhandlingsleder for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN).

Læs mere

OK18: Konflikt er udskudt, og regionerne satser på en løsning

Tidligt onsdag morgen valgte forligsmanden at forlænge muligheden for at finde en løsning i op til to uger. Hun har indkaldt til møde igen allerede fredag. "Vi håber, det er et tegn på en snarlig løsning", siger regionernes forhandlingsleder, Anders Kühnau.

Læs mere