Indsats mod cyber-trussel kræver investeringer

Det er vigtigt, at regeringen lægger op til øget indsats mod cyber-truslen, mener formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose. ”Men indsatsen i sundhedsvæsenet kræver samtidig en investering, som jeg desværre ikke har set nogen strategi for”, tilføjer hun.

Cyber- og informationssikkerhed er en forudsætning for at kunne drive et trygt, effektivt og moderne sundhedsvæsen, så vi sikrer borgernes tillid til, at der er styr på it-sikkerheden og deres data.

Derfor mener Stephanie Lose, at det er positivt, at regeringen nu øger fokus på at styrke cybersikkerheden med en ny national strategi. Men det er ikke gjort med dét, påpeger hun.

”Danske Regioner hilser strategien velkommen, og støtter ambitionen om øget sikkerhed”, siger Stephanie Lose og fortsætter:

”Vi prioriterer allerede sikkerheden højt, og vi har de senere år øget indsatsen. Men hvis niveauet skal øges, kræver det også større investeringer, og det har jeg ikke set nogen strategi for, lyder det fra Stephanie Lose.

 

 

Sundhedssektoren er -som led i den nye nationale strategi- udpeget som én af seks sektorer, hvor myndigheder og institutioner varetager særligt samfundskritiske funktioner.

Inden udgangen af i år skal der derfor nu udfærdiges en strategi på området. Den skal styrke evnen til at forudsige, forebygge, opdage og håndtere cyber-angreb.

Danske Regioner ser frem til arbejdet, og til at være med til at sikre øget brug af digitalisering og ny teknologi samtidig med, at deling af relevante data på tværs af sundhedssektoren sker på et sikkert grundlag

Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Stephanie Lose,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand
T
M 25 33 09 82
E formanden@regioner.dk
Stephanie Lose (1)
Relaterede nyheder

Læs mere

Video bliver en fast del af psykiatrien

Under COVID-19-epidemien har videokonsultationer i psykiatrien taget et voldsomt ryk fremad. Nu vil regionerne gøre video til en fast del af arbejdet i psykiatrien, når det giver faglig mening og passer til den enkelte patient. En ny Task Force for digital psykiatri skal lede arbejdet med at udnytte video og andre digitale muligheder i psykiatrien bedst muligt til gavn for patienterne.

Læs mere

Regionerne vil skræddersy din behandling med digitalisering

I dag er det undtagelsen, at du som patient får tilbudt en digital løsning som et led i din behandling. Danske Regioners nye digitaliseringsstrategi ”Sundhed for dig”, vil gøre det til reglen. Med videoløsninger, telemedicin og meget andet bringer sundhedsvæsenet forebyggelse og behandling hjem til dig og tilpasset dig.

Læs mere

Det digitale sprog i Danmark skal være dansk

Stat, regioner og kommuner lancerer i dag den digitale platform ’sprogteknologi.dk’, der skal give
let adgang til danske sprogressourcer og dermed understøtte udviklingen af kunstig intelligens på
dansk. Indsatsen skal bidrage til at sikre, at det digitale sprog i Danmark er dansk. Initiativet
er et samarbejde mellem staten, KL og Danske Regioner.

Læs mere

Ny kampagne skal hjælpe danskerne med at færdes mere sikkert på nettet

Danskernes hverdag bliver mere og mere digital, men desværre følger de digitale svindlere med, og de bliver dygtigere og mere avancerede. Derfor skyder Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med KL og Danske Regioner en ny kampagne i gang, der skal gøre danskerne opmærksomme på de digitale fælder.

Læs mere