Indsats mod cyber-trussel kræver investeringer

Det er vigtigt, at regeringen lægger op til øget indsats mod cyber-truslen, mener formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose. ”Men indsatsen i sundhedsvæsenet kræver samtidig en investering, som jeg desværre ikke har set nogen strategi for”, tilføjer hun.

Cyber- og informationssikkerhed er en forudsætning for at kunne drive et trygt, effektivt og moderne sundhedsvæsen, så vi sikrer borgernes tillid til, at der er styr på it-sikkerheden og deres data.

Derfor mener Stephanie Lose, at det er positivt, at regeringen nu øger fokus på at styrke cybersikkerheden med en ny national strategi. Men det er ikke gjort med dét, påpeger hun.

”Danske Regioner hilser strategien velkommen, og støtter ambitionen om øget sikkerhed”, siger Stephanie Lose og fortsætter:

”Vi prioriterer allerede sikkerheden højt, og vi har de senere år øget indsatsen. Men hvis niveauet skal øges, kræver det også større investeringer, og det har jeg ikke set nogen strategi for, lyder det fra Stephanie Lose.

 

 

Sundhedssektoren er -som led i den nye nationale strategi- udpeget som én af seks sektorer, hvor myndigheder og institutioner varetager særligt samfundskritiske funktioner.

Inden udgangen af i år skal der derfor nu udfærdiges en strategi på området. Den skal styrke evnen til at forudsige, forebygge, opdage og håndtere cyber-angreb.

Danske Regioner ser frem til arbejdet, og til at være med til at sikre øget brug af digitalisering og ny teknologi samtidig med, at deling af relevante data på tværs af sundhedssektoren sker på et sikkert grundlag

Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Stephanie Lose,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand
T -
M 25 33 09 82
E formanden@regioner.dk
Stephanie Lose (1)
Relaterede nyheder

Læs mere

Ny IT-sikkerhedskampagne: Et klik kan ændre alt

20.000 danskere har på kun seks måneder anmeldt it-kriminalitet, viser tal fra politiets center for it-relateret økonomisk kriminalitet, LCIK. Nu lancerer Digitaliseringsstyrelsen kampagnen ”Et klik kan ændre alt”, for at rette opmærksomhed mod problematikken. Danske Regioner er med i kampagnen, som lanceres i dag den 7. oktober.

Læs mere

Kommuner og regioner skal afprøve kunstig intelligens for at løfte kvaliteten i den offentlige service

Kommuner og regioner skal gennem 15 signaturprojekter afprøve kunstig intelligens inden for sundhedsområdet, social- og beskæftigelsesområdet samt tværgående sagsbehandling.

Læs mere

Rapport: Regionerne sikrer effektiv og billig it-drift

Selvom det danske sundhedsvæsen er blandt verdens mest digitale, viser ny rapport, at regionerne bruger færre penge på drift af it end et sammenligneligt internationalt gennemsnit. ”Jeg er stolt af, at vi løbende og effektivt har øget digitaliseringen i sundhedsvæsenet,” siger næstformand i Danske Regioner, Ulla Astman.

Læs mere

Sammen gør vi Danmark til førende HealthTech nation

Forestil dig, at du ved at sluge en robot i tabletform på størrelse med en Kodimagnyl, kan behandles for din sukkersyge ved et snuptag - helt uden brug af nåle. Dine helbredstjek klarer du hurtigt med en sundhedsbot på din telefon. Science fiction? Nej, for sundhedsteknologiske løsninger som disse kan blive til virkelighed om få år, hvis sundhedsvæsen, industri og forskning og andre gode kræfter lægger sig i selen – sammen.

Læs mere