Gå til indhold

Indsats mod cyber-trussel kræver investeringer

Det er vigtigt, at regeringen lægger op til øget indsats mod cyber-truslen, mener formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose. ”Men indsatsen i sundhedsvæsenet kræver samtidig en investering, som jeg desværre ikke har set nogen strategi for”, tilføjer hun.

Cyber- og informationssikkerhed er en forudsætning for at kunne drive et trygt, effektivt og moderne sundhedsvæsen, så vi sikrer borgernes tillid til, at der er styr på it-sikkerheden og deres data.

Derfor mener Stephanie Lose, at det er positivt, at regeringen nu øger fokus på at styrke cybersikkerheden med en ny national strategi. Men det er ikke gjort med dét, påpeger hun.

”Danske Regioner hilser strategien velkommen, og støtter ambitionen om øget sikkerhed”, siger Stephanie Lose og fortsætter:

”Vi prioriterer allerede sikkerheden højt, og vi har de senere år øget indsatsen. Men hvis niveauet skal øges, kræver det også større investeringer, og det har jeg ikke set nogen strategi for, lyder det fra Stephanie Lose.

 

 

Sundhedssektoren er -som led i den nye nationale strategi- udpeget som én af seks sektorer, hvor myndigheder og institutioner varetager særligt samfundskritiske funktioner.

Inden udgangen af i år skal der derfor nu udfærdiges en strategi på området. Den skal styrke evnen til at forudsige, forebygge, opdage og håndtere cyber-angreb.

Danske Regioner ser frem til arbejdet, og til at være med til at sikre øget brug af digitalisering og ny teknologi samtidig med, at deling af relevante data på tværs af sundhedssektoren sker på et sikkert grundlag

Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder

Læs mere

Ny kampagne med Bodil Jørgensen giver danskerne huskeregel, så de bedre kan undgå svindel med personlige oplysninger

Svindlere kan være svære at gennemskue – særligt når de efterligner eksempelvis banker og myndigheder for at få fat i dine personlige oplysninger. Derfor lancerer Digitaliseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner i dag en kampagne, der skal hjælpe danskerne til at undgå at få stjålet og misbrugt deres identitet.

Læs mere

Lars Gaardhøj: Kære folketing. Tag debatten om en teknologifond for et sundere Danmark

"Handling nu er nødvendig, for der står en kæmpe udfordring og banker på." Sådan skriver 2. næstformand i Danske Regioner om arbejdskraftudfordringen i sundhedsvæsenet og kommer med bud på løsning fra DI og Danske Regioner.

Læs mere

Stigende risiko for cyberangreb på sundhedsvæsnet efter krig og corona

Cybersikkerheden i sundhedsvæsnet bør forbedres, for risikoen for angreb er stigende. Flere europæiske lande er blevet ramt af cyberangreb, hvor patienter har fået aflyst behandling, og IT-systemer er blokeret.

Læs mere

Brug for milliarder til modernisering af hospitaler

Ikke alle hospitaler er nye som fx Gødstrup. Faktisk udgør ældre hospitaler 80 procent af hospitalsbygningerne, og flere af dem har brug for modernisering. Regionernes behov for anlægsinvesteringer næste år er 4,6 mia. kr, hvis det nuværende niveau skal opretholdes.
- Vi har virkelig brug for en saltvandsindsprøjtning. Patienterne bør behandles ens, uanset om de besøger et gammelt eller et nyt hospital, siger formand for Danske Regioner, Anders Kühnau.

Læs mere