Indsats mod cyber-trussel kræver investeringer

Det er vigtigt, at regeringen lægger op til øget indsats mod cyber-truslen, mener formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose. ”Men indsatsen i sundhedsvæsenet kræver samtidig en investering, som jeg desværre ikke har set nogen strategi for”, tilføjer hun.

Cyber- og informationssikkerhed er en forudsætning for at kunne drive et trygt, effektivt og moderne sundhedsvæsen, så vi sikrer borgernes tillid til, at der er styr på it-sikkerheden og deres data.

Derfor mener Stephanie Lose, at det er positivt, at regeringen nu øger fokus på at styrke cybersikkerheden med en ny national strategi. Men det er ikke gjort med dét, påpeger hun.

”Danske Regioner hilser strategien velkommen, og støtter ambitionen om øget sikkerhed”, siger Stephanie Lose og fortsætter:

”Vi prioriterer allerede sikkerheden højt, og vi har de senere år øget indsatsen. Men hvis niveauet skal øges, kræver det også større investeringer, og det har jeg ikke set nogen strategi for, lyder det fra Stephanie Lose.

 

 

Sundhedssektoren er -som led i den nye nationale strategi- udpeget som én af seks sektorer, hvor myndigheder og institutioner varetager særligt samfundskritiske funktioner.

Inden udgangen af i år skal der derfor nu udfærdiges en strategi på området. Den skal styrke evnen til at forudsige, forebygge, opdage og håndtere cyber-angreb.

Danske Regioner ser frem til arbejdet, og til at være med til at sikre øget brug af digitalisering og ny teknologi samtidig med, at deling af relevante data på tværs af sundhedssektoren sker på et sikkert grundlag

Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Stephanie Lose,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand
T -
M 25 33 09 82
E formanden@regioner.dk
Stephanie Lose (1)
Relaterede nyheder

Læs mere

Sammen gør vi Danmark til førende HealthTech nation

Forestil dig, at du ved at sluge en robot i tabletform på størrelse med en Kodimagnyl, kan behandles for din sukkersyge ved et snuptag - helt uden brug af nåle. Dine helbredstjek klarer du hurtigt med en sundhedsbot på din telefon. Science fiction? Nej, for sundhedsteknologiske løsninger som disse kan blive til virkelighed om få år, hvis sundhedsvæsen, industri og forskning og andre gode kræfter lægger sig i selen – sammen.

Læs mere

Regionerne og erhvervslivet samarbejder om digitalt løft af sundhedsvæsenet

For første gang går sundhedsvæsenet og erhvervslivet sammen i et større offentlig-privat samarbejde om at udnytte den nyeste digitale teknologi til at skabe bedre sundhed. Det er Danske Regioner og Dansk Industri som nu indleder et utraditionelt samarbejde om at bruge teknologien til at give bedre forebyggelse, diagnostik, behandling, rehabilitering og genoptræning.

Læs mere

Regionerne satser på 360 graders innovation

Blodprøvedroner. Avanceret behandling allerede i ambulancen. Tættere samarbejder mellem klinikere, forskere og industrien om sundhedsinnovation er nødvendige, hvis vi vil løse sundhedsvæsenets udfordringer. Regionerne er klar til at samle kræfterne indadtil og udadtil til gavn for patienterne og for Danmark.

Læs mere

Robotter alarmerer om hjertestop ved opkald til 1-1-2

En robot er hurtigere end os mennesker til at genkende ord, talemåder og åndedræt. På den måde kan robotter bruges til hurtigt at sikre hjælp til patienter med hjertestop. Udbredelsen af robotterne er en del af et større udspil på hjerteområdet, som Danske Regioner og Hjerteforeningen lancerer.

Læs mere