Gå til indhold

Nyt REGIO: Et mere nært sundhedsvæsen

Multisyge og kronisk syge patienter vil fremover i højere grad blive tilset og behandlet i eller tættere på eget hjem. I 2020 vil regionerne samlet set investere 670 mio. kroner i landets praktiserende læger, så det nære sundhedsvæsen styrkes. Læs mere i Danske Regioners analysemagasin REGIO.

I 2015 var der 227.000 diabetes type 2-patienter og 180.000 patienter med lungesygdommen KOL i Danmark, viser tal fra Statens Institut for Folkesundhed. Det er en stigning på henholdsvis 106.000 og 11.000 patienter på bare 10 år - og stigningen vil fortsætte i de kommende år. Udviklingen lægger et stort tryk på det hele det danske sundhedsvæsen, og det stiller nye krav til både hospitaler, praktiserende læger og kommunale sundhedstilbud.

I et nyt nummer af Danske Regioners analysemagasin REGIO stilles der skarpt på arbejdet med at skabe et mere nært sundhedsvæsen. Du kan blandt andet læse artiklerne:

  • Behandlingen flytter tættere på hjemmet
  • Danske patienter indlægges færrest dage i Europa
  • Vi bliver flere og flere kronisk syge

Det nye nummer indeholder en stor mængde nye tal og analyser, og foruden temaet om et mere nært sundhedsvæsen kan du også læse:

  • Misbrugspatienter trækker store veksler i psykiatrien 
  • Effektiv ny medicin presser medicinudgifterne op
  • Sundhedsprofiler: Her er den danske sundhedstilstand

 Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Naja Warrer Iversen, centerchef
Center for styring, økonomi og sammenhæng
T: 3529 8484
M: 3023 3123
E: nwi@regioner.dk

Jon Bøge Gehlert, presserådgiver
Kommunikation
M: 2115 2910
E: jbg@regioner.dk

Læs mere

Relaterede nyheder