Gå til indhold

OK18: Tiden skal bruges til at finde løsninger

- Jeg er meget tilfreds med forligsinstitutionens beslutning om at udskyde konflikten. Det giver ekstra tid, og den tid skal bruges til at få forhandlet en løsning på plads. Der er kommet lidt ro på, og det er godt, siger Anders Kühnau, formand for Regionernes Lønnings- og Takst-Nævn, RLTN.

Meldingen kommer efter at Forligsinstitutionen har meddelt, at den har benyttet sig af muligheden for at udskyde den varslede konflikt i 14 dage. Dermed er strejke den 4. april og lockout den 10. april afblæst. 

Udsættelsen betyder, at de mange patienter som er indkaldt til undersøgelser og behandlinger efter påske kan ånde lettet op. 

- Regionerne har hele tiden ønsket en forhandlingsløsning, og det gør vi fortsat. Nu er det vigtigt, at vi bruger tiden fornuftigt ved forhandlingsbordet. Vi er parate, for ingen har glæde af en konflikt, siger Anders Kühnau fra Regionernes Lønnings- og Takst-Nævn.

Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Læs mere

Relaterede nyheder

Nyt overenskomstforlig med akademikerne

Der er indgået aftale om fornyelse af overenskomsterne for medarbejdergrupperne inden for Akademikerne. Det drejer sig bl.a. om læger, jordemødre, fysioterapeuter og ergoterapeuter samt jurister, ingeniører og psykologer. Aftalen giver generelle lønstigninger på 6,53 procent og derudover et yderligere løft af løn med videre på to procent. Aftalen har også fokus på udvikling af de regionale arbejdspladser for at gøre dem attraktive.

Læs mere

Ny overenskomst med sundhedspersonale er på plads

Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) og Sundhedskartellet har indgået en aftale om fornyelse af overenskomster for bl.a. sygeplejersker, bioanalytikere og radiografer. Aftalen udmønter ekstra midler ud over de generelle lønstigninger samt en stor del af midlerne fra trepartsaftalen om rekruttering.

Læs mere

Nyt overenskomstforlig for regionalt ansatte med fokus på udvikling af arbejdspladser

Der er indgået et overenskomstforlig for ansatte i de fem regioner. Aftalen sikrer en væsentlig lønfremgang for regionalt ansatte. Samtidig er der aftalt initiativer i forhold til udvikling af de regionale arbejdspladser, til gavn for patienter, borgere og medarbejdere.

Læs mere

OK24: Rekruttering skal styrkes for at sikre behandling af patienter

Der venter vigtigt opgaver forude med overenskomstforhandlingerne. OK24 bygger videre på trepartsaftalen, og der vil fokus på styrkelse af rekrutteringen til sundhedsvæsnet for at sikre danskerne behandling på alle tider af døgnet, uanset hvor vi bor.

Læs mere