Andre OECD-landes sundhedsøkonomi overhaler Danmarks

Væksten i sundhedsudgifterne i Danmark er lav sammenlignet med andre lande. Det viser helt nye tal fra OECD, og det bør vække til eftertanke, mener Danske Regioner.

- Når man lytter til debatten herhjemme, kan man få det indtryk, at udgifterne nærmest er eksploderet. Men virkeligheden er anderledes, og tallene fra OECD er gode til at nuancere debatten, siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner.

Større vækst i nabolandene

Én gang årligt sammenligner OECD sundhedsudgifterne internationalt, og dette års opgørelse er netop offentliggjort. Rapporten ”Health at a glance” fra OECD viser, at væksten i de samlede sundhedsudgifter pr. borger har været 1,4 procent årligt i gennemsnit i årene efter finanskrisen, 2013-2017

Det er en lavere vækst end i flere af de europæiske OECD-lande, vi normalt sammenligner os med. I Norge har væksten været 2,7 procent årligt – altså næsten dobbelt så stor, og svenskerne og tyskerne har også haft større vækst. -Det er altid vigtigt, at diskutere ud fra fakta, og tallene her afspejler realiteterne, som må være udgangspunktet for den saglige debat, jeg ønsker, siger Stephanie Lose.

Bedre hjerte- og kræftbehandling

Trods den relativt lave vækst har der været turbo på udviklingen herhjemme: Sidste år blev rekordmange borgere, 2,8 millioner, behandlet på landets hospitaler.
- Samtidig er både kræft- og hjertedødeligheden er blevet mindre de senere år. Dén udvikling vil vi fastholde – med en fornuftig balance mellem økonomi og mål, påpeger Stephanie Lose.

Vækst i udgifter til sundhed og langtidspleje iflg. OECD’s nye europæiske opgørelse ”Health at a Glance 2018”

Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Stephanie Lose,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand
T -
M 25 33 09 82
E formanden@regioner.dk
Stephanie Lose (1)
Relaterede nyheder

Læs mere

Patienters tilfredshed med helikopterhjælp er helt i top

Ny undersøgelse af tilfredsheden blandt de patienter, der får hjælp med akutlægehelikopter, viser, at de er yderst tilfredse og føler sig trygge i hænderne på helikoptermandskabet.

Læs mere

Sammen gør vi Danmark til førende HealthTech nation

Forestil dig, at du ved at sluge en robot i tabletform på størrelse med en Kodimagnyl, kan behandles for din sukkersyge ved et snuptag - helt uden brug af nåle. Dine helbredstjek klarer du hurtigt med en sundhedsbot på din telefon. Science fiction? Nej, for sundhedsteknologiske løsninger som disse kan blive til virkelighed om få år, hvis sundhedsvæsen, industri og forskning og andre gode kræfter lægger sig i selen – sammen.

Læs mere

Blåt stempel til kvaliteten hos de praktiserende speciallæger

Alle landets 1000 praktiserende speciallæger har nu fået det blå stempel af Den Danske Kvalitetsmodel efter en grundig akkreditering. Dermed står speciallægerne godt rustet til at behandle flere patienter i det nære sundhedsvæsen de kommende år, fastslår Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger.

Læs mere

60.000 danskeres gener kan forbedre sundheden

Genetiske oplysninger kan afgøre liv eller død. Mange kræft- og hjertepatienter er blandt dem, der allerede i dag har gavn af, at deres gener undersøges af eksperter. På den måde får de hurtigt behandling, der virker. Behandling der kan udvides til langt flere grupper af patienter i fremtiden.

Læs mere