Gå til indhold

Andre OECD-landes sundhedsøkonomi overhaler Danmarks

Væksten i sundhedsudgifterne i Danmark er lav sammenlignet med andre lande. Det viser helt nye tal fra OECD, og det bør vække til eftertanke, mener Danske Regioner.

- Når man lytter til debatten herhjemme, kan man få det indtryk, at udgifterne nærmest er eksploderet. Men virkeligheden er anderledes, og tallene fra OECD er gode til at nuancere debatten, siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner.

Større vækst i nabolandene

Én gang årligt sammenligner OECD sundhedsudgifterne internationalt, og dette års opgørelse er netop offentliggjort. Rapporten ”Health at a glance” fra OECD viser, at væksten i de samlede sundhedsudgifter pr. borger har været 1,4 procent årligt i gennemsnit i årene efter finanskrisen, 2013-2017

Det er en lavere vækst end i flere af de europæiske OECD-lande, vi normalt sammenligner os med. I Norge har væksten været 2,7 procent årligt – altså næsten dobbelt så stor, og svenskerne og tyskerne har også haft større vækst. -Det er altid vigtigt, at diskutere ud fra fakta, og tallene her afspejler realiteterne, som må være udgangspunktet for den saglige debat, jeg ønsker, siger Stephanie Lose.

Bedre hjerte- og kræftbehandling

Trods den relativt lave vækst har der været turbo på udviklingen herhjemme: Sidste år blev rekordmange borgere, 2,8 millioner, behandlet på landets hospitaler.
- Samtidig er både kræft- og hjertedødeligheden er blevet mindre de senere år. Dén udvikling vil vi fastholde – med en fornuftig balance mellem økonomi og mål, påpeger Stephanie Lose.

Vækst i udgifter til sundhed og langtidspleje iflg. OECD’s nye europæiske opgørelse ”Health at a Glance 2018”

Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder

Læs mere