Gå til indhold

106 regionale arbejdspladser fik hjælp til et godt arbejdsmiljø, og nu forlænges ordningen

Sygeplejersker, portører, læger, sosu’ere og andre regionalt ansatte tog godt imod et tilbud i den forrige overenskomst: Med aftalen fik de mulighed for at få ekspertvejledning til et godt psykisk arbejdsmiljø.

Næsten 100 af arbejdsstederne har meldt positivt tilbage efter endt forløb, og det har nu fået Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet til at forlænge tilbuddet. Tilbagemeldingerne er så positive, at flere af vores medarbejdere skal have glæde af tilbuddet, siger formanden for Løn og Praksisudvalget i Danske Regioner, Anders Kühnau.

Aftalen har fungeret i to år, og de gode tilbagemeldinger er blandt årsagen til, at Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet har aftalt at videreføre tilbuddet. Dermed kan endnu et stort antal arbejdspladser i regionerne få gavn af tilbuddet, der starter igen fra januar 2019 og løber til og med 2021.

Det glæder formand for løn- og praksisudvalget, Anders Kühnau:
- Et godt psykisk arbejdsmiljø har stor betydning for både personale og patienter. Vi viderefører derfor ordningen, så flere kan få hjælp og redskaber, de kan bruge i dagligdagen, siger han.
Fx har ansatte på flere psykiatriske afdelinger fået hjælp til at håndtere trusler og undgå vold. På andre hospitalsafdelinger har medarbejderne fået hjælp til at undgå stress, fx ved at organisere og prioritere opgaverne anderledes.

Fakta om Ekspertrådgivning og inspiration

• Ekspertrådgivning og inspiration er et tilbud til alle arbejdspladser i regionerne om at få støtte til nye initiativer, som skal forbedre det psykiske arbejdsmiljø. Danske Regioner og de faglige organisationer i Forhandlingsfællesskabet står bag tilbuddet.


• Fra januar 2019 kan alle arbejdspladser i regionerne rekvirere støtte til lokale forløb. Mere information kan findes i slutningen af året på regioner.dk.


• Tilbuddet vil fokusere på fire temaer: Organisatoriske forandringer, faglige forandringer, vold og trusler og samarbejde, arbejdspladskultur og mobning.

Læs mere:

Europæisk arbejdsmiljøuge - Fokus på det gode arbejdsmiljø

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder

Læs mere