Gå til indhold

Ny overenskomst for fysioterapeuter styrker kvaliteten i behandlingen

Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Danske Fysioterapeuter har efter et langt forhandlingsforløb nu indgået overenskomstaftale om fysioterapi.

Efter et langt forhandlingsforløb blev Danske Fysioterapeuter og Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) natten til fredag enige om en ny 3-årig overenskomstaftale for almen fysioterapi, vederlagsfri fysioterapi og ridefysioterapi.

Der er med aftalen sat fokus på kvalitetsudvikling af fysioterapiklinikkerne for fortsat at sikre høj kvalitet og faglighed i behandlingen af borgerne. Det kommer blandt andet til at ske ved forskellige kvalitetsprojekter og akkreditering af landets fysioterapiklinikker.

- Jeg er glad for, at vi også på dette område får sat fokus på at styrke fagligheden i den fysioterapi, som borgerne møder i vores sundhedsvæsen. Det er afgørende for regioner og kommuner, at aftalen indeholder flere elementer, som vil fremme kvaliteten i behandlingen til gavn for borgerne, siger Anders Kühnau, formand for RLTN og regionsformand i Region Midtjylland.

Aftalen indebærer også indførelsen af en fast økonomisk ramme, der sikrer større budgetsikkerhed, samt et moderniseringsprojekt, som bl.a. skal se på overenskomstens ydelser.

- Jeg er meget tilfreds med, at parterne med aftalen er enige om, at tiden er moden til forandringer og udvikling på flere væsentlige områder. Det er en aftale, som rækker ind i fremtiden. Jeg er også meget tilfreds med, at vi med denne aftale har aftalt at indføre en fast økonomisk ramme for området, der giver kommunerne den nødvendige budgetsikkerhed, siger Michael Ziegler, medlem af RLTN og formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg.

Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder

Læs mere