Privathospitaler

Flere patienter kan få regionalt betalt hjælp på privathospitaler

Patienter med hjernerystelser, forstadier til hudkræft eller forstørret prostata kan se frem til hurtigere hjælp og bedre forløb. Regioner betaler for flere patientforløb hos private for at undgå lang ventetid.

Danske Regioner og Sundhed Danmark, der er brancheorganisation for private klinikker og hospitaler, har netop indgået en ny aftale, så flere patienter de næste år kan benytte sig af det udvidede frie sygehusvalg.

Aftalen betyder, at nye patientgrupper kan få hjælp hos private. I løbet af efteråret vil patienter med forstadier til hudkræft, hjernerystelse og impotens kunne få betalt hjælp hos private.

Flere sammenhængende forløb

Samtidig forbedres aftalerne for private hospitaler og klinikkers forløb for patienter med bl.a. forstørret prostata, lidelser i bevægeapparatet og demens. Det skal give patienterne mere sammenhængende forløb.

- Når der er ventetid på de offentlige hospitaler, er det glædeligt, at flere patienter kan få deres region til at betale for hjælp hos private, siger Karin Friis Bach, der er formand for Sundhedsudvalget i Danske Regioner.

- Vi er netop gået efter at lave aftaler på nogle af de områder, hvor ventetiderne var længst, så patienterne fremover vil kunne få hurtigere og bedre hjælp, tilføjer sundhedsudvalgsformanden.

Regionerne betalte for over 120.000 patienter i 2018

Sidste år blev 120.490 patienter fordelt på over 100 sygdomsområder behandlet på privathospitaler for regionernes regning.

Danske Regioner vurderer, at de nye aftaler betyder, at mellem 3 og 10 flere private klinikker og hospitaler vil byde ind på hvert af områderne.

Den nye aftaler gælder fra 1. september og to år frem.

Med aftalen kan patienterne, ligesom de mange andre, der benytter det udvidede og frie sygehusvalg, få betalt regningen hos private af deres region, hvis ventetiden på et offentligt tilbud er på over en måned.

Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

kontakt

Hvis du vil vide mere

Karin Friis Bach,
Formand for Sundhedsudvalget, regionsrådsmedlem
T -
M 21 70 50 49
E karin.friis.bach@regionh.dk
Karin-Friis-Bach
Læs mere

Relaterede nyheder

Hvornår giver det mening at flytte behandlingen tættere på borgeren?

Formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose, skriver i et debatindlæg at regeringen i sin kommende sundhedsaftale skal sørge for, at de patienter, det giver mening at flytte væk fra sygehusene, sikres en både god og tryg behandling. Det kræver, at der er den nødvendige kapacitet og kvalitet i behandlingen i kommunerne og hos praksis.

Læs mere

Tjek din egen – eller din mors journal – på ny app

Nu kan danskerne nemt og sikkert tjekke deres prøvesvar og journal på den nye app MinSundhed, som Danske Regioner står bag. Med app'en er oplysninger på tværs af sundhedsvæsenet lige ved hånden. Hvis pårørende giver tilladelse, kan man også se deres sundhedsdata. App'en får løbende nye funktioner. Alle inviteres til at bidrage med gode idéer på appens Ønskeknap.

Læs mere

Den Involverende Stuegang vinder prisen for Årets Borgerinddragende Initiativ 2019

Spændingen blev udløst i dag på Danske Regioners Generalforsamling. Det blev Den Involverende Stuegang fra Region Hovedstaden, der tog prisen for Årets Borgerinddragende Initiativ 2019. Initiativet sætter barren for patient- og pårørendeinddragelse rigtig højt, siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner.

Læs mere

Regionerne sætter multisygdom øverst på dagsordenen

Flere og flere lider af multisygdom. Derfor sætter regionerne forebyggende initiativer og konstruktive løsninger i gang. Kun med regionernes drivkraft, samarbejde på tværs og proaktiv handling kan vi gøre os forhåbning om at løse det skelsættende sundhedsproblem, som multisygdom udgør, skriver Poul-Erik Svendsen, formand for Danske Regioners politiske arbejdsgruppe om multisygdom.

Læs mere