Privathospitaler

Flere patienter kan få regionalt betalt hjælp på privathospitaler

Patienter med hjernerystelser, forstadier til hudkræft eller forstørret prostata kan se frem til hurtigere hjælp og bedre forløb. Regioner betaler for flere patientforløb hos private for at undgå lang ventetid.

Danske Regioner og Sundhed Danmark, der er brancheorganisation for private klinikker og hospitaler, har netop indgået en ny aftale, så flere patienter de næste år kan benytte sig af det udvidede frie sygehusvalg.

Aftalen betyder, at nye patientgrupper kan få hjælp hos private. I løbet af efteråret vil patienter med forstadier til hudkræft, hjernerystelse og impotens kunne få betalt hjælp hos private.

Flere sammenhængende forløb

Samtidig forbedres aftalerne for private hospitaler og klinikkers forløb for patienter med bl.a. forstørret prostata, lidelser i bevægeapparatet og demens. Det skal give patienterne mere sammenhængende forløb.

- Når der er ventetid på de offentlige hospitaler, er det glædeligt, at flere patienter kan få deres region til at betale for hjælp hos private, siger Karin Friis Bach, der er formand for Sundhedsudvalget i Danske Regioner.

- Vi er netop gået efter at lave aftaler på nogle af de områder, hvor ventetiderne var længst, så patienterne fremover vil kunne få hurtigere og bedre hjælp, tilføjer sundhedsudvalgsformanden.

Regionerne betalte for over 120.000 patienter i 2018

Sidste år blev 120.490 patienter fordelt på over 100 sygdomsområder behandlet på privathospitaler for regionernes regning.

Danske Regioner vurderer, at de nye aftaler betyder, at mellem 3 og 10 flere private klinikker og hospitaler vil byde ind på hvert af områderne.

Den nye aftaler gælder fra 1. september og to år frem.

Med aftalen kan patienterne, ligesom de mange andre, der benytter det udvidede og frie sygehusvalg, få betalt regningen hos private af deres region, hvis ventetiden på et offentligt tilbud er på over en måned.

Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Karin Friis Bach,
Formand for Sundhedsudvalget, regionsrådsmedlem
T
M 21 70 50 49
E karin.friis.bach@regionh.dk
Karin-Friis-Bach
Læs mere

Relaterede nyheder

Regionerne vil skræddersy din behandling med digitalisering

I dag er det undtagelsen, at du som patient får tilbudt en digital løsning som et led i din behandling. Danske Regioners nye digitaliseringsstrategi ”Sundhed for dig”, vil gøre det til reglen. Med videoløsninger, telemedicin og meget andet bringer sundhedsvæsenet forebyggelse og behandling hjem til dig og tilpasset dig.

Læs mere

Danskerne er klar til det digitale sundhedsvæsen

Under Corona-epidemien har regionerne og andre aktører på rekordtid sat nye digitale løsninger i søen for at hjælpe borgere, som ikke kunne mødes med sundhedsvæsenet på grund af smitterisikoen. Nye tal viser, at befolkningen med åbne arme tager imod de digitale muligheder, som regionerne vil videreudvikle og udbrede massivt i de kommende år.

Læs mere

Danmarks første privathospital er på Sundhedsjournalen

Regionerne har stået i spidsen for at få det første privathospital – Privathospitalet Kollund - på Sundhedsjournalen. Alle privathospitaler kommer med inden udgangen af 2021. Den digitale landvinding betyder, at du fremover på Sundhedsjournalen på sundhed.dk altid kan få et samlet overblik over, hvad du er behandlet for, hvor og hvornår, både på offentlige og private hospitaler.

Læs mere

Akutlægehelikopteren er fløjet til 17.500 patienter på fem år

Regionernes akutlægehelikoptere har fløjet knap 17.500 gange til kritisk syge og alvorligt tilskadekomne patienter, siden ordningen trådte i kraft den 1. oktober 2014. Det viser ny årsrapport for akutlægehelikopterne.

Læs mere