Gå til indhold

Mental sundhed

Ny aftale: Psykologbehandling rykker endnu tættere på borgerne

En ny treårig overenskomstaftale mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Dansk Psykolog Forening, der skal gælde fra 1. oktober 2019, sikrer bl.a., at alle borgere over 18 år, som lider af angst, fremover kan få tilskud til psykologbehandling.

Aftalen betyder også, at de 21-årige, på lige fod med de 18-20-årige, fremover kan få gratis psykologbehandling mod angst og depression.

- Det har været et svært og langt forhandlingsforløb, og derfor er vi rigtig glade for, at det er lykkedes at komme i mål med en aftale, som sætter rammerne for, hvordan vi kan behandle flere borgere med angst, som er den psykiske lidelse, der rammer allerflest danskere. Samtidig har vi også fundet løsninger, der gør behandlingen mere fleksibel og tilgængelig, siger Eva Secher Mathiasen, formand for Dansk Psykolog Forening.

Som noget nyt åbner aftalen nemlig også op for nye kontaktmuligheder for borgere, herunder bl.a. at psykologer kan tilbyde videokonsultationer, og korte samtaler på telefon i perioder imellem konsultationerne.

- Nogle borgere, kan have vanskeligere end andre ved at møde frem hos en psykolog. Derfor er vi glade for, at aftalen giver mulighed for, at man kan få en video-konsultation fra eget hjem, siger Anders Kühnau, formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn.

Eva Secher Mathiasen glæder sig desuden over, at der er aftalt en analyse med henblik på at forbedre borgernes adgang til psykologordningen yderligere.

- Psykologordningen spiller en stor rolle i behandlingen og forebyggelsen af psykiske lidelser. Med aftalen styrkes psykologernes mulighed for at forme og udvikle fremtidens sundhedsvæsen, siger Eva Secher Mathiasen. Og Anders Kühnau tilføjer:

- Ordningen er en vigtig del af det nære sundhedsvæsen, og da en tidlig indsats mod angst, kan være afgørende for, at folk igen får en dagligdag, de synes fungerer. Det er også vigtigt, at der er skabt de rette muligheder for, at borgerne kan komme i kontakt med en psykolog, siger Anders Kühnau.

Læs mere

 

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Læs mere

Relaterede nyheder

Psykiatrisk team vinder Årets Patientoplevelsespris 2024 for at hjælpe hjemløse på deres præmisser

Hjemløse har ofte oplevet mange svigt. Også fra systemet. Det Tværsektorielle Fællesteam i Psykiatrisk Center Amager og Københavns Kommune vinder Årets Patientoplevelsespris 2024 for at samarbejde tæt med aktører og at give samfundets mest udsatte borgere professionel her-og-nu-hjælp, når de er klar.

Læs mere

Ny aftale sætter mål for hurtig hjælp til børn og unge i psykisk mistrivsel

Børn og unge med psykisk mistrivsel og symptomer på psykisk lidelse skal fremover kunne få hurtig hjælp. Inden for 14 dage skal man kunne komme til den første samtale i de nye lettilgængelige behandlingstilbud, som skal være fuldt ud etableret i kommunerne senest i 2025.

Læs mere

Hurtigere hjælp til børn og unge med psykiske sygdomme i det nære sundhedsvæsen

En ny aftale for de praktiserende speciallæger kan gøre ventelisterne kortere for børn og unge med psykiske sygdomme. Det forventer Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger (FAPS).

Læs mere

Vinderne af Prisopgaven i Klinisk Psykiatri 2023

Danske Regioner har uddelt priser for sin årlige prisopgave i Klinisk Psykiatri for medicinstuderende i samarbejde med regionerne, Dansk Psykiatrisk Selskab, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab og Dansk Selskab for Distriktspsykiatri. Prisoverrækkelsen fandt sted på Dansk Psykiatrisk Selskabs Årsmøde på Hotel Legoland i Billund.

Læs mere