Gå til indhold

Danske Regioner er klar til at samarbejde om regeringens nye ledelsesudspil

Før velfærd kommer god ledelse. Nu lancerer regeringen et udspil, der skal styrke ledelse og kompetencer i den offentlige sektor. Formand for Løn- og Praksisudvalget i Danske Regioner, Anders Kühnau, siger: ”Regionerne indgår gerne i arbejdet med at skabe gode rammer for de ansatte, styrke ledelsen og skabe mere værdi for patienten og borgeren.”

En attraktiv offentlig sektor med dygtige og motiverede medarbejdere og ledere er forudsætningen for at levere velfærd til danskerne på hospitaler, professionshøjskoler og alle andre steder.

Regeringens nye ledelsesudspil ”En offentlig sektor rustet til fremtiden” er det femte reformspor i Sammenhængsreformen. Udspillet skal sikre, at den offentlige sektor i fremtiden har de kompetencer og medarbejderressourcer, der er brug for til at udvikle velfærden.

- Regionerne indgår gerne i arbejdet med at skabe gode rammer for de ansatte, styrke ledelsen og skabe mere værdi for patienten og borgeren. Der er temaer, som fx sygefravær, hvor vi skal i dialog med de faglige organisationer, siger formand for Løn- og Praksisudvalget i Danske Regioner, Anders Kühnau.

Regionerne og de tusindvis af medarbejdere løfter i dag en stor og væsentlig velfærdsopgave.
- Hver eneste dag gør offentlige ledere og medarbejdere en kæmpe indsats for at levere offentlig velfærd til danskerne. Det betyder for eksempel, at patienterne får den rigtige pleje og behandling af høj kvalitet. Vi skal bygge videre på de gode erfaringer, som allerede findes rundt om på de offentlige arbejdspladser, siger Anders Kühnau.  

Læs mere:

God ledere giver motiverede medarbejdere og tilfredse patienter