Gå til indhold

RLTN og de faglige organisationer udveksler krav til OK21

RLTN og de faglige organisationer har i dag udvekslet krav til OK21. Kravsudvekslingen er startskuddet på de offentlige overenskomstforhandlinger.

RLTN og de faglige organisationer har i dag udvekslet krav til OK21. På det regionale område afholdes det indledende forhandlingsmøde på fredag den 18. december. 

- Det er altid noget helt særligt, når vi tager hul på en overenskomstforhandling. Denne gang er ingen undtagelse. Nu skal vi sætte os ned og læse de krav, vi har modtaget. Og så ser jeg frem til at indgå i en konstruktiv og resultatorienteret dialog med de faglige organisationer om at udvikle vores aftaler, så vi sammen sikrer de rette aftalerammer om fremtidens sundhedsvæsen og socialområde, siger Anders Kühnau, der er formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) og chefforhandler for regionerne ved OK21. 

Kravene som RLTN og de faglige organisationerne har med til forhandlingerne, finder du på temasiden om OK21. Siden indeholder også en række faktaark, ligesom den løbende vil blive opdateret med nyheder om OK21.  

Læs mere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Læs mere

Relaterede nyheder

Nyt overenskomstforlig med akademikerne

Der er indgået aftale om fornyelse af overenskomsterne for medarbejdergrupperne inden for Akademikerne. Det drejer sig bl.a. om læger, jordemødre, fysioterapeuter og ergoterapeuter samt jurister, ingeniører og psykologer. Aftalen giver generelle lønstigninger på 6,53 procent og derudover et yderligere løft af løn med videre på to procent. Aftalen har også fokus på udvikling af de regionale arbejdspladser for at gøre dem attraktive.

Læs mere

Ny overenskomst med sundhedspersonale er på plads

Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) og Sundhedskartellet har indgået en aftale om fornyelse af overenskomster for bl.a. sygeplejersker, bioanalytikere og radiografer. Aftalen udmønter ekstra midler ud over de generelle lønstigninger samt en stor del af midlerne fra trepartsaftalen om rekruttering.

Læs mere

Nyt overenskomstforlig for regionalt ansatte med fokus på udvikling af arbejdspladser

Der er indgået et overenskomstforlig for ansatte i de fem regioner. Aftalen sikrer en væsentlig lønfremgang for regionalt ansatte. Samtidig er der aftalt initiativer i forhold til udvikling af de regionale arbejdspladser, til gavn for patienter, borgere og medarbejdere.

Læs mere

OK24: Rekruttering skal styrkes for at sikre behandling af patienter

Der venter vigtigt opgaver forude med overenskomstforhandlingerne. OK24 bygger videre på trepartsaftalen, og der vil fokus på styrkelse af rekrutteringen til sundhedsvæsnet for at sikre danskerne behandling på alle tider af døgnet, uanset hvor vi bor.

Læs mere