Gå til indhold

Sammenhæng

Danmarks første privathospital er på Sundhedsjournalen

Regionerne har stået i spidsen for at få det første privathospital – Privathospitalet Kollund - på Sundhedsjournalen. Alle privathospitaler kommer med inden udgangen af 2021. Den digitale landvinding betyder, at du fremover på Sundhedsjournalen på sundhed.dk altid kan få et samlet overblik over, hvad du er behandlet for, hvor og hvornår, både på offentlige og private hospitaler.

Når alle privathospitaler inden udgangen af 2021 kommer med på Sundhedsjournalen, opdaterer hospitalspersonalet i både det private og offentlige dine sundhedsdata, og kan tilgå dem, når der er brug for det. Fordelene er klare: Relevante informationer udveksles lynhurtigt på tværs i et sundhedsvæsen, hvor data er samlet ét sted. Som patient kan du nemt følge med i det hele på Sundhedsjournalen på sundhed.dk, og du ikke risikere at skulle være budbringer mellem fagpersoner i det offentlige og private.

Stephanie Lose: Regionerne går efter sammenhæng og sikkerhed

Formand for Danske Regioner, Stephanie Lose, glæder sig over den nye digitale milepæl, da regionerne styrer skarpt efter sammenhæng i sundhedsvæsenet.

- Regionerne har nået en vigtig milepæl for patienterne med det første private hospital på sundhedsjournalen. Vi skal indrette systemet til patienterne og ikke omvendt. Snart kan de nemt og sikkert følge med i deres sundhed og behandling på tværs, mens datadelingen giver klare fordele for sundhedspersonalet rundt i sundhedsvæsenet.

Mette Nord, som er sekretariatschef i Sundhed Danmark, foreningen af danske sundhedsvirksomheder, siger:

- Det er meget positivt, at regionerne sikrer sammenhæng på tværs ved knytte privathospitalerne til Sundhedsjournalen. Vi har nået et afgørende skridt for at dele data og udviske skel i et tæt samarbejde, der kommer patienterne til gavn.

Sikker platform og data beskyttet af loven

Der passes godt på dine sundhedsdata på sundhed.dk. Du logger på med NemID og kan altid kan spærre for data, ligesom du altid kan se, hvem af sundhedspersonalet, der har haft adgang til din sundhedsjournal. Dine data er beskyttet af Sundhedsloven. Personale på regionale og private hospitaler må kun se dem, hvis det har relevans for behandlingen.

Regionerne står i spidsen for videreudvikling af sundhedsjournalen på sundhed.dk som er en del af det fællesoffentlige Sundhedsjournal 3.0 projekt. De andre parter er KL, Sundheds- og Ældreministeriet, Sundhed.dk, MedCom, Sundhed Danmark, PLO og Danske Patienter.

 

Fremtidsbillede: Søren skal opereres

Søren bruger det udvidede frie sygehusvalg til en skulderoperation på et privathospital i nærheden.
Før operationen tjekker privathospitalets kirurg Lise vigtige oplysninger i Sørens sundhedsjournal på sundhed.dk. Fx hvilken receptmedicin han tager, hvad blodprøver viser og om der er medicin, Søren ikke tåler.

Efter operationen opdaterer kirurg Lise samme sted, hvordan den gik.

Søren får et år efter operationen nye symptomer i skulderen, og er derfor til konsultation på det regionale hospital. Her kan lægen Thomas læse informationerne fra Lise, så han på få minutter er forberedt til konsultationen med Søren.

Under hele forløbet læser Søren hjemmefra jævnligt i sin journal på sundhed.dk - også om operationen på privathospitalet. Han føler sig godt klædt på til lægesamtalen.
Kontakt

Hvis du vil vide mere

Anne Kjærsgaard, seniorkonsulent
Center for Sundhedsinnovation (SINO)
M: 2491 7836
E: akj@regioner.dk

Anne Mette Ehlers, chefrådgiver 
Kommunikation
M: 9116 7399
E: ame@regioner.dk

Læs mere

Relaterede nyheder

Ny kampagne med Bodil Jørgensen giver danskerne huskeregel, så de bedre kan undgå svindel med personlige oplysninger

Svindlere kan være svære at gennemskue – særligt når de efterligner eksempelvis banker og myndigheder for at få fat i dine personlige oplysninger. Derfor lancerer Digitaliseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner i dag en kampagne, der skal hjælpe danskerne til at undgå at få stjålet og misbrugt deres identitet.

Læs mere

Lars Gaardhøj: Kære folketing. Tag debatten om en teknologifond for et sundere Danmark

"Handling nu er nødvendig, for der står en kæmpe udfordring og banker på." Sådan skriver 2. næstformand i Danske Regioner om arbejdskraftudfordringen i sundhedsvæsenet og kommer med bud på løsning fra DI og Danske Regioner.

Læs mere

Regionerne vil give gravide med rusmiddelforbrug bedre hjælp

For tidligt fødte babyer, abstinenser, misdannelser, lav fødselsvægt, retardering, adfærdsforstyrrelser og omsorgssvigt. Listen af skader og mistrivsel hos nyfødte som følge af mødre, der har et skadeligt rusmiddelforbrug under graviditeten er lang. Derfor ønsker Danske Regioner at etablere specialiserede døgnpladser til de gravide.

Læs mere

DH og Danske Regioner: Regionerne skal have et større ansvar for handicapområdet

Det sker alt for ofte, at borgere med udfordringer, der kræver højt specialiseret hjælp, bliver henvist til genoptræning på et af kommunens plejecentre. Danske Handicaporganisationer og Danske Regioner opfordrer til mere ambition på borgernes vegne.

Læs mere